[Support] knex666 - FileBrowser


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
9 minutes ago, ceyo14 said:

This seems to have stopped working with 6.7.0, I have deleted everything and reinstalled and still not working.

 

states:

standard_init_linux.go:207: exec user process caused "no such file or directory"

It did this to me.... I noticed there was an update for File Browser, updated that and now it works fine.

Link to comment
  • 2 weeks later...
14 hours ago, Aerodb said:

So the admin/admin isn't working for me and im pretty sure its because that i must have changed the password a while back...

 

anyone know how to reset back to default password?

Think you have to remove the database to setup FileBrowser new.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Works fine but now i try to set up https. Is this possible to combinine with "letsencrypt"-docker (which have reverse proxy included). I tried to setup in /letsencrypt/nginx/proxy-confs but sadly there are no sample .conf for FileBrowser. Maybe someone have allready config this method?

 

Link to comment

 

19 hours ago, unMaxe said:

Works fine but now i try to set up https. Is this possible to combinine with "letsencrypt"-docker (which have reverse proxy included). I tried to setup in /letsencrypt/nginx/proxy-confs but sadly there are no sample .conf for FileBrowser. Maybe someone have allready config this method?

 

I am using letsencrypt as well: 

maybe you could go like this: 

1.st you need a subdomain like filebrowser.yourdomain.com (yourdomain.com/filebrowser will not work)

2.nd put a proxy pass in your / configuration for your subdomain

3.rd have fun!

 

location / {
    proxy_pass http://192.168.1.24:8123/;
    proxy_buffering off;
    proxy_http_version 1.1;
    proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
    proxy_set_header Upgrade $http_upgrade;
    proxy_set_header Connection $http_connection;
    access_log off;
	}
Link to comment

or to use as subfolder (i had to dig a little to find) take a look at your filebrowser.json

 

sample here to use as my.domain.com/files

 

in filebrowser.json

  "baseURL": "/files",
 

nginx

    location ^~ /files/ {
        auth_basic off;
        allow all; # Allow all to see content 
        include /config/nginx/proxy.conf;
        proxy_pass http://192.168.1.2:40080/files/;
        proxy_buffering off;
        access_log off;
    }

Link to comment
  • 3 months later...
On 8/6/2019 at 6:50 PM, knex666 said:

 

I am using letsencrypt as well: 

maybe you could go like this: 

1.st you need a subdomain like filebrowser.yourdomain.com (yourdomain.com/filebrowser will not work)

2.nd put a proxy pass in your / configuration for your subdomain

3.rd have fun!

 


location / {
    proxy_pass http://192.168.1.24:8123/;
    proxy_buffering off;
    proxy_http_version 1.1;
    proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
    proxy_set_header Upgrade $http_upgrade;
    proxy_set_header Connection $http_connection;
    access_log off;
	}

Can you post this full .conf?

 

I added that to mine, but it doesn't seem to work. ("Welcome to our server" message)

 

My other reverse proxy's are working

 

thanks

Link to comment
  • 1 month later...

I am having some problems getting this to run.

I took the filebrowser.json and put it in

/mnt/user/appdata/filebrowser/filebrowser.json

But when I start the docker and tries to access the webui, I just get 3 dots fading from left to right.

Log file contain this

2020/01/12 16:35:14 Using config file: /.filebrowser.json
2020/01/12 16:35:14 Listening on [::]:80

No matter what port I set in the json file, it continue to listen to port 80 too.

 

Opening console I am getting a fast flash of an error containing something with $PATH. It is flashing so fast I can't read it.

Link to comment

I got it working.

 

To get it to work I had to change Network Type to Bridge, and then add a port.

 

After doing this the WebUI option no longer direct to the right address, but typing the address in manually works.

 

 

Scrap that... F5 and it is back to the 3 dots again.

Edited by mikeydk
Link to comment

Hi everyone! I'm new at the forum but I have 9 years experience of Unraid. Sorry for my bad English.

 

FileBrowser container seems great! Basic functionality seems to be working 100%. Although I would like to add reCaptcha authentication on login.

 

Documentation says that this can be added with this command:

filebrowser config set --auth.method=json --recaptcha.key site-key --recaptcha.secret private-key

 

I tried to run this command on Unraid terminal but it always returns timeout:

root@192:~# docker exec -ti FileBrowser /filebrowser config set --auth.method=json --recaptcha.key site-key --recaptcha.secret private-key

2020/01/13 05:53:22 timeout

 

I get timeout from also from other commands if trying to change config. I can't even print current config using "config cat" command.

 

Version command seems to be working:

root@192:~# docker exec -ti FileBrowser /filebrowser version
File Browser v2.1.0/6ce44f7

 

I found this thread with same problem:

https://github.com/filebrowser/filebrowser/issues/627

 

There is comment:

"You can only either be serving File Browser or execute commands. You can't change the database while its running."

 

So I think that to change config with commands it is needed to stop the Filebrowser first and then start it again. However I think that this can't be done since this docker container hasn't got bash/shell?

 

My config:

Host path 1 (shares):

Container Path: /srv

/mnt/user/filebrowser_share/

 

Host path 2 (database.db):

/mnt/user/appdata/filebrowser/

Container Path: /db/

 

Config (additional mapping for .filebrowser.json):

/mnt/user/appdata/filebrowser_config/.filebrowser.json

Container Path: /.filebrowser.json

 

Any help appreciated! Thanks also for great work with this docker container.

Edited by windiz
Link to comment
  • 1 month later...

Great docker! I have a little question regarding multiple paths for a user, I want each user to be able to access a shared folder and a private folder. I see 2 possible way of doing it, first the scope way, is it possible to have multiple scopes? I tried comma and semicolon separated but they don't work. Second way is from the rules section, but I can't figure out how to use it. I tried "allow" and put path with and without "/" and nothing seems to be happenning (nothing is filtered out). Can anyone point me in the right direction please!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.