[Support] ich777 - Gameserver Dockers


4204 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Posted (edited)
13 minutes ago, Nanobug said:

Does it work without the mods?

i guess, but i dont know if there is a max ram error that the emulator have, because mods need more ram. and we play with 9 ppl that are at different places all the time. i only have 1 big mod:

-The Age of Calamitous ~1.4GB   

and 5 very small ones:

-Less Building Placement

-ChestStorage+

-automatic fish trap

-Pickup+

All Mods are still maintained and work with the newest conan version. there should be no conflict with each other.

 

the crash only appears when the server is running for like 6-12hrs or so

 

Edited by Cornflake
Link to post
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Summary: Support Thread for ich777 Gameserver Dockers (CounterStrike: Source & ConterStrike: GO, TeamFortress 2, ArmA III,... - complete list in the second post) Application: SteamCMD Do

Just thought I'd share my experience setting up a Valheim server with this docker app from @ich777(thank you!)   You don't need to worry about Steam authentication for Valheim, the default a

Dockers Available so far:   SteamCMD DedicatedServers: CounterStrike: Source CounterStrike: Global Offensive TeamFortress 2 ArmA3 - requested by @MrSage D

Posted Images

If there's an error in the mod somewhere, you won't know before you try it without mods. If it works just fine, you need to contact the modders to fix it.

You could also set up a Cronjob to reboot it every 6th our or so. But that would be a workaround, not a fix.

 

Also, I don't know how much ich777 can/will help when you're using a mod. 

Link to post
50 minutes ago, Cornflake said:

that the emulator have

WINE = Wine Is Not a Emulator... ;)

 

39 minutes ago, Cornflake said:

just wondering if you can allocate more ram to the emulator or if its using as much it can

WINE will always use the maximum amount of memory available.

 

 

This sounds more like a bug in a Mod itself like @Nanobug already mentioned and not in the Container or WINE.

What you actually can do is to remove all the mods and let the server run and see if it also crashes.

 

As a workaround I would recommend that you restart the Container once or twice a day if that's possible through a User Script on a schedule, something like this should do the job:

#!/bin/bash
docker restart NAMEOFYOUCONANEXILESDOCKER

 

Link to post
On 5/9/2021 at 7:36 AM, ich777 said:

You can always write a custom "user.sh" script and mount it to '/opt/scripts/user.sh' inside the container to install all your mods, the user.sh is executed always as root and executed before SteamCMD starts, so it should be theoretically possible to install it like this (keep in mind that the game needs to be first fully installed):


#!/bin/bash
su $USER
${STEAMCMD_DIR}/steamcmd +login ${USERNAME} ${PASSWRD} +@nCSClientRateLimitKbps 50000 +force_install_dir ${SERVER_DIR} +app_update ${GAME_ID} +workshop_download_item YOURWORKSHOPID'S_HERE validate +quit

(Please change the "YOURWORKSHOPID'S_HERE" to your Workshop ID's, that should do the job and check on every start/restart of the container if there is a newer version available)

 

 

Hi,

I installed a Arma3 Server from scratch. Then i put the script (after some struggling with the notepad++ Editor in the right place in the right format).

This is from logs:

...

---Found optional script, executing---
/
/opt/scripts/user.sh: line 4: /serverdata/steamcmd/steamcmd: No such file or directory
---Starting...---
---Update SteamCMD--

...

 

My guess:

(1)

"steamcmd" isn't in the right place. In appdata folder is no "serverdata/steamcmd/steamcmd". "steamcmd" are located in appdata/arma/gamefiles folder.

The question is: Is "steamcmd" in the correct folder (current: "gamesfiles")?

or

(2)

In the script the {STEAMCMD_DIR}/steamcmd isn't correct and has to be {SERVER_DIR}/steamcmd?

Link to post
1 hour ago, John2222 said:

Then i put the script

What or from where do you have this script?

 

What did you change and the better question, why did you change something?

Link to post
Posted (edited)
27 minutes ago, ich777 said:

What or from where do you have this script?

 

What did you change and the better question, why did you change something?

? The script is from you (see quote). I 've changed nothing

 

 

Edited by John2222
Link to post
14 minutes ago, John2222 said:

? The script is from you (see quote). I 've changed nothing

Oh I forgot about that script in the first place since this was already a few weeks ago.

 

Have to look into this again, this was only a quick hacked together script.

Are you sure that you've run the container once and then inserted the script?

Since on the very first start steamcmd is not installed.

Link to post
2 minutes ago, ich777 said:

Oh I forgot about that script in the first place since this was already a few weeks ago.

 

Have to look into this again, this was only a quick hacked together script.

Are you sure that you've run the container once and then inserted the script?

Since on the very first start steamcmd is not installed.

Container was fully installed and running first. I copied it first from an other and by the first run with script it gives error (then i installed it without script reference).

 

I added this to the script (this is for CBA mod):

${STEAMCMD_DIR}/steamcmd +login ${USERNAME} ${PASSWRD} +@nCSClientRateLimitKbps 50000 +force_install_dir ${SERVER_DIR} +app_update ${GAME_ID} +workshop_download_item 107410 450814997 validate +quit

 

Link to post

@John2222 uh, I forgot to add .sh to the end of steamcmd. So it should be '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd.sh' instead of '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd' (without without quotes.

Sorry, for that.

Link to post
9 minutes ago, ich777 said:

@John2222 uh, I forgot to add .sh to the end of steamcmd. So it should be '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd.sh' instead of '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd' (without without quotes.

Sorry, for that.

Mh it downloaded something.

 

---Checking if UID: 99 matches user---
usermod: no changes
---Checking if GID: 100 matches user---
usermod: no changes
---Setting umask to 000---
---Checking for optional scripts---
---Found optional script, executing---
/
Redirecting stderr to '/root/Steam/logs/stderr.txt'
[  0%] Checking for available updates...
[----] Verifying installation...
Steam Console Client (c) Valve Corporation
-- type 'quit' to exit --
Loading Steam API...src/clientdll/applicationmanager.cpp (4266) : Assertion Failed: CApplicationManager::GetMountVolume: invalid index
src/clientdll/applicationmanager.cpp (4266) : Assertion Failed: CApplicationManager::GetMountVolume: invalid index
src/clientdll/applicationmanager.cpp (4431) : Assertion Failed: m_vecInstallBaseFolders.Count() > 0
OK.
Logging in user '****' to Steam Public ...
Logged in OK
Waiting for user info...src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

OK
"@nCSClientRateLimitKbps" = "50000"
src/clientdll/applicationmanager.cpp (4431) : Assertion Failed: m_vecInstallBaseFolders.Count() > 0
 Update state (0x3) reconfiguring, progress: 0.00 (0 / 0)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 0.25 (34603008 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 3.96 (546312481 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 7.62 (1051400414 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 11.41 (1573411216 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 14.98 (2066495116 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 18.59 (2564405189 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 22.04 (3039807912 / 13791993469)
Warning: failed to init SDL thread priority manager: SDL not found
 Update state (0x5) verifying install, progress: 25.70 (3544396640 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 29.43 (4058977458 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 32.79 (4522335783 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 36.34 (5012515185 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 39.89 (5501071239 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 43.62 (6015735317 / 13791993469)
src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

 Update state (0x5) verifying install, progress: 47.06 (6490569933 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 50.31 (6938740357 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 53.82 (7423098152 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 57.40 (7916624774 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 61.04 (8418626342 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 64.80 (8937093280 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 68.66 (9470053014 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 72.37 (9980909828 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 76.06 (10489596304 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 79.67 (10987721617 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 83.19 (11472981016 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 86.79 (11970114969 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 90.43 (12472586589 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 94.27 (13001221774 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 97.95 (13509328689 / 13791993469)
src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

 Update state (0x61) downloading, progress: 99.83 (13768325176 / 13791993469)
Success! App '233780' fully installed.
src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

ERROR! Timed out waiting for AppInfo update.
---Starting...---
---Update SteamCMD---
Redirecting stderr to '/serverdata/Steam/logs/stderr.txt'
/tmp/dumps is not owned by us - delete and recreate
Unable to delete /tmp/dumps. Continuing anyway.
[  0%] Checking for available updates...
[----] Verifying installation...
Steam Console Client (c) Valve Corporation
-- type 'quit' to exit --
Loading Steam API...OK.
Logging in user 'Wetzer_Server' to Steam Public ...
Logged in OK
Waiting for user info...OK
---Update Server---
Redirecting stderr to '/serverdata/Steam/logs/stderr.txt'
/tmp/dumps is not owned by us - delete and recreate
Unable to delete /tmp/dumps. Continuing anyway.
[  0%] Checking for available updates...
[----] Verifying installation...
Steam Console Client (c) Valve Corporation
-- type 'quit' to exit --
Loading Steam API...OK.
Logging in user 'Wetzer_Server' to Steam Public ...
Logged in OK
Waiting for user info...OK
Success! App '233780' already up to date.
---Prepare Server---
---server.cfg found...
---Start Server---

 

 

But where are the mod files located?

It is possible to have it in a separate directory for each mod in the "gamefiles/mods" directory ?

 

 

 

Link to post
On 5/10/2021 at 12:41 PM, ich777 said:

Please give me a few days and I will look into this?

Is there a Github link or something where I can download it?

I don't see a github link right now for it.  Looks like the only way to get it is to donate to them.  

Link to post
Posted (edited)
1 hour ago, ich777 said:

@John2222 uh, I forgot to add .sh to the end of steamcmd. So it should be '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd.sh' instead of '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd' (without without quotes.

Sorry, for that.

 

I tried another Mod-ID (game check was successfully):

 

Downloading item 541888371 ...
ERROR! Download item 541888371 failed (Failure).---Starting...---
---Update SteamCMD---
 

Edited by John2222
Link to post
Posted (edited)
1 hour ago, ich777 said:

@John2222 uh, I forgot to add .sh to the end of steamcmd. So it should be '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd.sh' instead of '${STEAMCMD_DIR}/steamcmd' (without without quotes.

Sorry, for that.

I managed that steamcmd would load the mod: The steam account have to have an arma copy. My first account doesn't have this (and so also no workshop to download mods from).🙄

 

But there is an other problem (maybe a rights thing?):

 

...

 Update state (0x5) verifying install, progress: 92.22 (12719282987 / 13791993469)
src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

 Update state (0x5) verifying install, progress: 95.71 (13200707996 / 13791993469)
 Update state (0x5) verifying install, progress: 99.50 (13722886240 / 13791993469)
 Update state (0x61) downloading, progress: 99.89 (13776713784 / 13791993469)
Success! App '233780' fully installed.
Downloading item 541888371 ...src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

src/clientdll/remotestoragefilesynccontext.cpp (853) : Assertion Failed: Failed to write file after download (2)

...

 

PS:  I build a new server with new account data from scratch but the problem isn't gone.

 

Edited by John2222
Link to post

Hi @ich777

 

I've tried using your AssettoCorsaCompetizione container, though I keep getting this error

--------------------------------------------------
---Assetto Corsa Competizione Server executable---
---not found, please be sure to place it in the---
-------root folder of the server directory!-------
----You find your 'accServer.exe' in your game----
-----directory in the 'server' folder, please-----
-------restart the container if the file is-------
------------------copied over!--------------------
--------------------------------------------------
--------Putting server into sleep mode!-----------
--------------------------------------------------

Though I have actually placed the .exe in root, and just to try I also dropped the server directory in too, which was created when Installed Assetto Corsa Competizione Dedicated Server on Steam.

 

Or if anyone else can explain what I'm doign wrong here , would be great!

 

All the best
 

ACC.PNG

Link to post
1 hour ago, Yogurt said:

Hi @ich777

 

I've tried using your AssettoCorsaCompetizione container, though I keep getting this error

--------------------------------------------------
---Assetto Corsa Competizione Server executable---
---not found, please be sure to place it in the---
-------root folder of the server directory!-------
----You find your 'accServer.exe' in your game----
-----directory in the 'server' folder, please-----
-------restart the container if the file is-------
------------------copied over!--------------------
--------------------------------------------------
--------Putting server into sleep mode!-----------
--------------------------------------------------

Though I have actually placed the .exe in root, and just to try I also dropped the server directory in too, which was created when Installed Assetto Corsa Competizione Dedicated Server on Steam.

 

Or if anyone else can explain what I'm doign wrong here , would be great!

 

All the best
 

ACC.PNG

This is what mine looks like.  image.png.f973a0c42d246e4c96b792089ee59fe1.png

Link to post

Yeah, its slightly different now. AccServer is in a separate steamapp as its independent now. Nothing else gets pulled down . Im stuck 

 

Thanks for looking

Link to post
On 5/10/2021 at 10:19 PM, ich777 said:

Can you please post some logs if the container is even fully started and waiting for connections?

How did you try to connect?

Here is the logs from the server. It looks like it is fully up and connected. Tried direct connection and search from in game as well as in launch menu.

amra 3 logs.txt

Link to post
14 hours ago, mikeyvt said:

I don't see a github link right now for it.  Looks like the only way to get it is to donate to them.

Sorry but I can't create a container for something that isn't available to download...

 

13 hours ago, John2222 said:

PS:  I build a new server with new account data from scratch but the problem isn't gone.

Please replace the '${GAME_ID}' from the script with the one from ARMA3. I think this could be a problem because the mods are created for ARMA3 and not for the dedicated server, that's because it can't find the mods (the '${GAME_ID}' is the game ID from the ARMA3 dedicated server and not from the game itself.

 

Hope that makes sense to you.

 

12 hours ago, Yogurt said:

Or if anyone else can explain what I'm doign wrong here , would be great!

9 hours ago, mikeyvt said:

I followed these instructions and everything else was built

5 hours ago, Yogurt said:

Yeah, its slightly different now. AccServer is in a separate steamapp as its independent now. Nothing else gets pulled down . Im stuck

Do I understand that right that the dedicated server for ACC has now a dedicated SteamAppID?

If so, I can change the container so that it actually downloads it, now you have to manually place the accServer.exe in the main directory of the container.

@mikeyvt in your case the "old" way copying over the file works too?

@Yogurt can you eventually post a log output from the container so that I can see what it's doing?

 

32 minutes ago, dollabillz said:

Here is the logs from the server. It looks like it is fully up and connected. Tried direct connection and search from in game as well as in launch menu.

It looks like that the container is fully started and waiting for connections, how did you try to connect (IP - internal or external) and with which port?

Link to post

@ich777  Yes there is a dedicated steamid now for the dedicated server now.

I have tried manually adding the server files, but to no avail. Currently I have the ACSServer.exe in there, besides that, its empty. I dont have the additional folders like @mikeyvt.

 

The log for AssettoCorsaCompetizione is 

--------Putting server into sleep mode!-----------
--------------------------------------------------
---Checking if UID: 99 matches user---
usermod: no changes
---Checking if GID: 100 matches user---
usermod: no changes
---Setting umask to 000---
---Checking for optional scripts---
---No optional script found, continuing---
---Starting...---
---Checking if 'accServer.exe' is present---
--------------------------------------------------
---Assetto Corsa Competizione Server executable---
---not found, please be sure to place it in the---
-------root folder of the server directory!-------
----You find your 'accServer.exe' in your game----
-----directory in the 'server' folder, please-----
-------restart the container if the file is-------
------------------copied over!--------------------
--------------------------------------------------
--------Putting server into sleep mode!-----------
--------------------------------------------------

 

The Steam APPID is 1430110

 

https://steamdb.info/app/1430110/

Link to post
1 hour ago, luhzifer said:

Hi, is there a way to play the Journey-version of Terraria on the Docker container? Is says it wasn't possible to play Journey on a non-Journey server :(

Can you give me a link to what the "Journey" version is?

Link to post
3 hours ago, Yogurt said:

I have tried manually adding the server files, but to no avail. Currently I have the ACSServer.exe in there, besides that, its empty. I dont have the additional folders like @mikeyvt.

Thank you for the "accServer.exe" that you've sent over so that I can actually test it. :)

 

The server works just fine with the manual method, here I've attached the log and also a screenshot from the folder after putting the "accServer.exe" in the folder and restarting the server once: ACC.log

acc.png.66bd571e893a32b132fb759ea5bb123e.png

 

Here is what I've did:

  1. Downloaded the server from the CA App and waited for the log to say that I should put the "accServer.exe" in the folder
  2. Copied over the "accServer.exe" in the folder
  3. Restarted the container

In your case, can it be that you're appdata folder is not set to Cache Only or Prefer? Is your Cache drive eventually named differently?

If you got no Cache drive installed is the path to the files something like "/mnt/diskX/appdata/assettocorsacompetizione"?

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.