Jump to content
wildwolf

unRAID 6.6.6 unclean shutdown unmountable no file system

3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hooked up new UPS last week. Forgot to connect USB cable to unRAID box. Power was off for 3 hours while out of town. Came home to unclean shutdown.

Booted up and disk 1 of array (sdc with xfs) shows unmountable: no file system.

 

Last parity check was done on 4/6/19. Next one scheduled for 5/6/19. Hope I can recover file system/data. It is a 5TB drive. I can acquire another 5TB drive to use as last resort to rebuild from parity, but last time I tried that (I am impatient), I messed up and lost the data permanently. 

Would appreciate suggestions this time before I go pressing buttons.

hitower-diagnostics-20190427-2204.zip

Share this post


Link to post

Thanks. Started array in maintenance mode, ran it with the -n, then without, but with -L, then started array w/o maintenance mode. Drive came back as mounted. Ran a parity check w/o correcting errors. It found none and my missing data was back.

Thanks again.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.