Jump to content
Sign in to follow this  
Whoyebe

how frustrating...

11 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi i am new to the unraid forums,and very new to unraid its self, first off, i would like to say i set up my old computer for my kids to run 2 vms so they could use it instead of crapy laptops.. second id like to say i some how screwed it all up. as in had to start all over. now i cant find it on my network to install windows on it, i can get it through ip address but i cant add any files to it. i have looked for the last 4 hours trying to figure out what is going on and nothing seems to work, i have turned off and on smb settings for days it seems like. i have completely  gotten ride of everything on drives and started a fresh unraid even and still same issue, i have tried numerous computers to get to this server and nothing is working. im at a loss of what to do now.

 

 

all my computers are on windows 10.. yeah yeah i know the network is a nightmare

Edited by Whoyebe

Share this post


Link to post

Can you access the webUI? If so, go to Tools - Diagnostics and attach the complete diagnostics zip file to your next post.

Share this post


Link to post

Did you get that diagnostic using the web browser on one of your Windows machines, or on your server by booting into GUI mode?

 

If you started fresh then why are you using a year-old version of Unraid?

 

 

Can you see the server in Windows File Explorer if you use the IP address?

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
1 minute ago, trurl said:

Did you get that diagnostic using the web browser on one of your Windows machines, or on your server by booting into GUI mode?

 

If you started fresh then why are you using a year-old version of Unraid?

 

 

Can you see the server in Windows File Explorer if you use the IP address?

 

i wasnt finding alot of options so i went to a older version of it to see if that helped.. the  diagnostics is from the server  that i cant find on the network

Edited by Whoyebe

Share this post


Link to post

There was more than one question in my post you quoted.

Share this post


Link to post
16 minutes ago, trurl said:

There was more than one question in my post you quoted.

if i use the ip address it just takes me to the internet page for the server if i use the file explorer

Share this post


Link to post
1 minute ago, Whoyebe said:

if i use the ip address it just takes me to the internet page for the server if i use the file explorer

Did you use \\ in front of the IP address? You must prefix the IP or name of another computer on the network with the double-backslash to access its shares in file explorer. This is the way Windows has always worked.

Share this post


Link to post
1 minute ago, trurl said:

Did you use \\ in front of the IP address? You must prefix the IP or name of another computer on the network with the double-backslash to access its shares in file explorer. This is the way Windows has always worked.

rofl i was using // instead of \\. i found the files now,, and now i get to update my unraid. thank you you can delete this if you want my case solved as for now

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this