Jump to content
Sign in to follow this  
Gee1

Bad Sectors!

15 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi, i have Problems with my parity since the beginning. I tryed 4 HDD (new ones and slightly used ones) and all of them has "bad" sectors allegedly.

But the bad sektors only appear when the VMs are running at the same time the parity sync is in progress.. I have ASrock X79 Extreme 9 Mainboard. No Sata Controlelr Passed trogh to the VMs, my only HW Pass trogh is a TV Card via PCI-e. The thing is, my friend has the same Motherbord and the same TV Card and same settings and he dosent have this bad sector (reading) errors.. can anyone help me with this ?

Unraid v 6.6.6

Edited by Gee1

Share this post


Link to post

By "bad sectors", do you mean SMART reporting bad sectors?

Or do you mean parity check error?

Parity sync or parity check?

 

Quite fundamentally different things that have different consequences so please don't confuse them.

Share this post


Link to post

Those look like connection related errors (e.g. power or SATA cable related) rather than errors on the actual disks.

 

BTW:  Rather than posting screen shots it is better to post the system diagnostics ZIP file (obtained via Tools->Diagnostics) as this provides much more information for gurus to give more definitive answers.

Share this post


Link to post
3 hours ago, itimpi said:

Those look like connection related errors (e.g. power or SATA cable related) rather than errors on the actual disks.

 

BTW:  Rather than posting screen shots it is better to post the system diagnostics ZIP file (obtained via Tools->Diagnostics) as this provides much more information for gurus to give more definitive answers.

https://www.file-upload.net/download-13633002/tower-diagnostics-20190612-1448.zip.html

Share this post


Link to post

Next time please upload the diags to the forum, not an external site.

 

Parity is failing, rest of the disks appear fine, some have a few CRC errors which suggest a bad SATA cable.

Share this post


Link to post

I changed the sata cable to a new one but the read errors still occour

Share this post


Link to post

No.. as i wrote on the beginning.. i changed 4 new drives and all with the same errors.. it must be a HW issue. Today i will switch from SATA3 to 2

Share this post


Link to post

The diagnostics posted earlier only show read errors on parity, if there are errors on others disks you need to post new diags showing that.

Share this post


Link to post

Its a new drive! Im shure it isnt the HDD itself.. And its always random Sektor that fails to read.. Must be Controller Side

Share this post


Link to post

Again and for the last time, disk is failing, and in a big way:

 

ID# ATTRIBUTE_NAME          FLAGS    VALUE WORST THRESH FAIL RAW_VALUE
  1 Raw_Read_Error_Rate     POSR-K   191   184   051    -    8098
  5 Reallocated_Sector_Ct   PO--CK   183   183   140    -    508
196 Reallocated_Event_Count -O--CK   116   116   000    -    84
197 Current_Pending_Sector  -O--CK   200   200   000    -    310
198 Offline_Uncorrectable   ----CK   200   200   000    -    330
200 Multi_Zone_Error_Rate   ---R--   195   193   000    -    2341

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this