Jump to content
heffe2001

HP DL380p Gen8 ACPI errors

6 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Just moved my server over from a Cisco C200 M2 box to a HP DL380p G8 machine (MUCH quicker, and plenty of expansion room).  I've noticed a bunch of ACPI errors in the logs, how have other people who have these boxes gotten rid of them, or do you just ignore them?

 

[26353.628220] ACPI Error: Method parse/execution failed \_SB.PMI0._PMM, AE_AML_BUFFER_LIMIT (20180810/psparse-516)
[26353.628227] ACPI Error: AE_AML_BUFFER_LIMIT, Evaluating _PMM (20180810/power_meter-338)
[26353.956422] ACPI Error: SMBus/IPMI/GenericSerialBus write requires Buffer of length 66, found length 32 (20180810/exfield-393)
[26353.956436] ACPI Error: Method parse/execution failed \_SB.PMI0._PMM, AE_AML_BUFFER_LIMIT (20180810/psparse-516)
[26353.956451] ACPI Error: AE_AML_BUFFER_LIMIT, Evaluating _PMM (20180810/power_meter-338)
[26354.574267] ACPI Error: SMBus/IPMI/GenericSerialBus write requires Buffer of length 66, found length 32 (20180810/exfield-393)
[26354.574274] ACPI Error: Method parse/execution failed \_SB.PMI0._PMM, AE_AML_BUFFER_LIMIT (20180810/psparse-516)
[26354.574281] ACPI Error: AE_AML_BUFFER_LIMIT, Evaluating _PMM (20180810/power_meter-338)
[26364.690270] ACPI Error: SMBus/IPMI/GenericSerialBus write requires Buffer of length 66, found length 32 (20180810/exfield-393)
[26364.690277] ACPI Error: Method parse/execution failed \_SB.PMI0._PMM, AE_AML_BUFFER_LIMIT (20180810/psparse-516)
[26364.690284] ACPI Error: AE_AML_BUFFER_LIMIT, Evaluating _PMM (20180810/power_meter-338)

 

Share this post


Link to post

Sorted out the errors above, I new it was something to do with the power monitoring, but couldn't remember for the life of me what to do to fix it..

 

Looks like the seller loaded the latest BIOS/Firmware on this thing, the backup ROM is an older version, but newer than the suggested version in the other post.  (P70, 08/02/14, Bootblock 03/05/2013).  Do these handle downgrading the bios well, if so I'll look for something in the '13's.  I'll also try the backup rom first, to verify it one way or another.

 

In my other post on this machine, I was looking at passing the 420i card (in a PCI slot, not onboard) to a Server 2016 VM that I run our offsite backup server on for work, but was running into issues there.  It appears that is also addressed here as well, lol.

 

Share this post


Link to post
3 minutes ago, heffe2001 said:

Do these handle downgrading the bios well, if so I'll look for something in the '13's.  I'll also try the backup rom first, to verify it one way or another.

@AnnabellaRenee87 could comment best on that. 

 

 

Share this post


Link to post

I was able to find the June 2013 SPP For the Gen8's, hopefully it'll be old enough to make the pass through stuff work.  If not I know I can just pull the 420i out and drop in a LSI -16i card of some type in, but if I can use the hardware I have that'd be nice.  (That VM will only use at most 4 of my 16 available slots on the system, so 2 of those front bays will probably be moved to a LSI card anyway).

 

I'll give it a try when I get home from work this evening and report back on any success/failure.

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.