[Support] binhex - UrBackup


157 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

19 hours ago, snowmirage said:

Thanks for the advice.  I'll try starting again from scratch.  I know around the time I was first trying this I was also setting up timemachine, and some other stuff, and ended up filling my cache drive.  That was where I had appdata and all my VMs.... they were not happy about that...  I've since moved all my appdata and vms to a 2TB nvme ssd, but its possible some left over config either server or client side is still messing stuff up.  So I'll nuke it all and start from scratch.

I also found a docker container in CA that will test each drives read and writes.  I'll turn off everything else and give that a try, as well as just try to move some files to the array via a windows share.  That should give me some comparisons between urbackup speeds and what I can verify the system can do.  My end up pointing out some bigger system problem... though I can't imagine what atm.

Ah I did the same thing recently and maxed out my cache drive by accident.... really broke some of my dockers and I ended up having to nuke my docker image and reinstall. This was actually super easy though, because Community Apps saves your setup variable choices and the appdata config stuff is unaffected in the share. Only real *complicated* thing I had to do was remake a custom docker network type for my proxy. That may help you as well! Good luck! 

Link to post
  • 2 weeks later...
  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

just got some time to try a full system backup of my daily driver vm, then created a new vm, booted off the urbackup recovery media and restored, and voila it worked a treat!, restored vm booted up an

ive seen this issue before, a fix is coming in the next image, building right now, check for updates in an hour.

gremlins :-), im just beating them with a hammer right now, will have a gremlin free version shortly.

Posted Images

25 minutes ago, TrondHjertager said:

Is there any Urbackup client for unraid? I have my central backup solution running Urbackup on a physical CentOS server, but I cannot find any way of installing a urbackup client on my unraid servers. Any tips?

I'm not aware of one, my workaround is to have a UrBackup client in a VM that has my critical shares mapped. It's a little convoluted, but it seems to work ok.

Link to post
3 minutes ago, jonathanm said:

I'm not aware of one, my workaround is to have a UrBackup client in a VM that has my critical shares mapped. It's a little convoluted, but it seems to work ok.

Yeah, I am leaning towards this as well. The lack of decent backup-solutions for Unraid is really off-putting tbh. I am thinking of switching out both of my unraid servers for CentOS for just this reason. But I will try this solution first and se. Thanks for your input mate! :) 

Link to post
2 hours ago, jonathanm said:

I'm not aware of one, my workaround is to have a UrBackup client in a VM that has my critical shares mapped. It's a little convoluted, but it seems to work ok.

 

2 hours ago, TrondHjertager said:

Yeah, I am leaning towards this as well. The lack of decent backup-solutions for Unraid is really off-putting tbh. I am thinking of switching out both of my unraid servers for CentOS for just this reason. But I will try this solution first and se. Thanks for your input mate! :) 

what about the urbackup linux client?, it has statically built dependencies, my unraid server pops up as a client in the urbackup web ui for me, check it out:--https://www.urbackup.org/download.html#linux_all_binary

 

edit - ran a backup of /tmp for a test and it worked a treat!.

Edited by binhex
Link to post
4 minutes ago, binhex said:

what about the urbackup linux client?

That's what I'm running on my VM, I've never even tried to set that up in unraid. I ASSumed since it wanted to install using a script with sudo it would be a royal pain to get running natively in unraid.

 

Are you saying I can just grab the binary it built on my ubuntu box and run it in unraid?

Link to post
1 minute ago, jonathanm said:

Are you saying I can just grab the binary it built on my ubuntu box and run it in unraid?

you can try that, i simply downloaded the script, ran it natively on unraid and voila!, it popped up in urbackup, i could then select a path to backup using the urbackup web ui and run the backup and i could see the files it backed up 🙂 it was pretty much painless tbh.

Link to post
1 minute ago, binhex said:

you can try that, i simply downloaded the script, ran it natively on unraid and voila!, it popped up in urbackup, i could then select a path to backup using the urbackup web ui and run the backup and i could see the files it backed up 🙂 it was pretty much painless tbh.

Cool! I figured since slack has so little in common with ubuntu for some things that the script wouldn't work OOTB.

Link to post

Great! This is exactly the thing I was missing with UrBackup. I already had setup a Win10 VM to backup Unraid directories.

 

A couple of questions:

- Where does it install the binaries?

- Is it automatically restarted whenever the server is restarted or did you do something to enable it?

 

Link to post
1 hour ago, Ruato said:

- Where does it install the binaries?

by look of it:- /usr/local/bin/urbackupclientctl

1 hour ago, Ruato said:

- Is it automatically restarted whenever the server is restarted or did you do something to enable it?

as its installed to ram (keep in mind everything is in ram in unraid, other than cache, array disks and flash drive), so you will probably(i dont know yet), have to re-run the script i mentioned above, or perhaps just copy the urbackupclient that gets built and shove that on your flash drive and then copy that to /usr/local/bin/ and execute that as part of the go script - whateve the mechanism there is a bit of fiddling to be done but its def doable!.

Edited by binhex
Link to post
On 11/17/2020 at 7:29 PM, scd780 said:

I have 2 Windows 10 clients hardwired on local gigabit LAN. Logs on one of them are showing an average speed of about 170 MBits/s during full image backups. This works out to about an hour and 15 min for 100 GBs of data. I'm writing straight to the array as well and I think it usually goes to my 5400 rpm drives in the array since they're the least full. Grafana shows my array disks getting hit with about 15MB/s from urbackup during backups. I also haven't had turbo write mode turned on for Unraid until yesterday so I might start to see higher speeds. Oh and I use the compressed format offered by urbackup which probably makes a difference! Seems this is only a single threaded workflow so speeds may vary depending on your CPU capabilities as well (I'm running a Ryzen 7 1700 Stock).

 

Here are my docker settings in unraid, I had a couple other things I wanted to keep in my Backups share so that's why /media is directed to a subfolder:

 

urbackup-settings.thumb.PNG.ccac6a10a47ff56b01cd2451adfb1269.PNG

 

Just a couple thoughts you may want to check: 

  • I have my minimum free space set at 300GB for my Backups share, what is yours at? This might have something to do with it but I doubt it since you said it's stuck on indexing...
  • Have you gone through the Client settings in the urbackup UI? 
    • This one was big for me, I could not get it to back anything up for awhile because of default directories, excluded files, some windows file paths it didn't like that were hidden deep in AppData, among other things I think... 
    • Would recommend using the documentation (link in WebUI) to populate all of your settings appropriately from the server side and then uncheck the option allowing clients to change settings. When I allowed clients to change settings and adjusted them client-side, it never seemed to want to sync up!

I'd probably recommend removing the docker image for urbackup completely, cleaning out its spot on your array, uninstalling the client-side software and starting over with a clean slate! Had to do this when I added my second client since I screwed it up somehow. I can share pictures of my server side settings if you'd like as well. 

 

*Disclaimer: I am definitely not an expert on this, just happen to have it running smoothly on my setup so results may vary lol


Took me a while to get time to jump back to this but over the last few days I did some tests of all the drives in my unraid server.  I was able to write to all the drives at the expected rates (i.e. more than a minimum of 50MB/s, which in those rare cases seemed likely something else hit the drive other than the test.)

I removed the docker container for urbackup, removed its appdata folder.  Uninstalled the app from my desktop.  Then reinstall the docker container.

I removed my previous "backup" share or what ever I had called it.  made a new share called "backup" set its min free space to 300GB.  And configured the urbackup container to point there when I installed it.  I can't imagine this has anything to do with it, but I'll mention it just incase.  My appdata dir is on an unassigned device (a 2TB nvme ssd) as such I have the containers config path set to R/W Slave   instead of just read write as Fix Common Problems suggested to me (all my dockers are like that).  But the "/mnt/user/backup/" path mounted as /media in the urbackup container is just setup as "Read/Write" 

I reinstalled the urbackup client on my desktop and I'm seeing the same issue again sub 1MB/s writes.  

I'm a bit stumped here.  Stepping away from the problem for a bit if I think of anything else I'll report back.  Hopefully someone might have some ideas.  I have to guess there is something wrong with my Unraid array / config or something but not even sure where to begin.

Link to post

This may be completely silly, but how does one use this to backup the unraid server it is on also? Is it possible to take a snapshot of all the dockers / plugins / settings etc for a quick restore if something should happen, or to make changing hardware easier?

 

Link to post
1 hour ago, Arcau said:

This may be completely silly, but how does one use this to backup the unraid server it is on also? Is it possible to take a snapshot of all the dockers / plugins / settings etc for a quick restore if something should happen, or to make changing hardware easier?

 

your best bet is to install the plugin 'CA Appdata Backup/Restore v2' use this to backup docker config and your usb key (contains docker settings and plugins) to somewhere on your array, then run a schedule to copy the folder on the array to an external host or cloud provider - keep in mind if your unraid server goes pop for whatever reason and your backups are only on unraid then consider how are you going to get to your backups in order to restore? (thus the recommendation to copy externally).

Link to post
  • 4 weeks later...
On 11/29/2020 at 9:08 PM, binhex said:

by look of it:- /usr/local/bin/urbackupclientctl

as its installed to ram (keep in mind everything is in ram in unraid, other than cache, array disks and flash drive), so you will probably(i dont know yet), have to re-run the script i mentioned above, or perhaps just copy the urbackupclient that gets built and shove that on your flash drive and then copy that to /usr/local/bin/ and execute that as part of the go script - whateve the mechanism there is a bit of fiddling to be done but its def doable!.

 

Hi, did you already figure this out and made some solution that automatically starts the client whenever the server is restarted?

 

Link to post

I am trying to set this up, and I am stuck on setting the Backup Storage Path.
 

Quote

 

The directory where UrBackup will save backups is inaccessible. Please fix that by modifying this folder in 'Settings' or by giving UrBackup rights to access this directory. (err_folder_not_found). No such file or directory (code: 2)

Detailed error info:

Can access / Can access /mnt Cannot access /mnt/user. No such file or directory (code: 2) Cannot access /mnt/user/backup. No such file or directory (code: 2) Cannot access /mnt/user/backup/urbackup. No such file or directory (code: 2)

 

Quote

root@Tower:/mnt/user/backup# cd urbackup
root@Tower:/mnt/user/backup/urbackup# dir
clients  matt-TP500LA  urbackup_tmp_files
root@Tower:/mnt/user/backup/urbackup#

I've been an Unraid user for sometime, but I am well below noob user level. I would like to get this set-up, but I will need exact instructions to make it happen. TIA for any help that you can provide.

Link to post
  • 4 weeks later...

Just set this all up, and it seems to be progressing without issue. Quick question for you all: did you mess around with the settings for minimal/maximal numbers of backups or did you just leave it as is? Trying to avoid filling my server up with backup files. Thanks!

Link to post
Created by...
___. .__ .__
\_ |__ |__| ____ | |__ ____ ___ ___
| __ \| |/ \| | \_/ __ \\ \/ /
| \_\ \ | | \ Y \ ___/ > <
|___ /__|___| /___| /\___ >__/\_ \
\/ \/ \/ \/ \/
https://hub.docker.com/u/binhex/

2021-02-02 12:50:37.523192 [info] System information Linux Tower 4.19.107-Unraid #1 SMP Thu Mar 5 13:55:57 PST 2020 x86_64 GNU/Linux
2021-02-02 12:50:37.569489 [info] OS_ARCH defined as 'x86-64'
2021-02-02 12:50:37.615763 [info] PUID defined as '99'
2021-02-02 12:50:38.164533 [info] PGID defined as '100'
2021-02-02 12:50:39.038953 [info] UMASK defined as '000'
2021-02-02 12:50:39.082596 [info] Permissions already set for volume mappings
2021-02-02 12:50:39.134207 [info] Deleting files in /tmp (non recursive)...
[info] Creating soft link from /config/urbackup to /var/urbackup...
2021-02-02 12:50:39.208345 [info] Starting Supervisor...
2021-02-02 12:50:39,548 INFO Included extra file "/etc/supervisor/conf.d/urbackup.conf" during parsing
2021-02-02 12:50:39,548 INFO Set uid to user 0 succeeded
2021-02-02 12:50:39,554 INFO supervisord started with pid 6
2021-02-02 12:50:40,557 INFO spawned: 'shutdown-script' with pid 65
2021-02-02 12:50:40,560 INFO spawned: 'urbackup' with pid 66
2021-02-02 12:50:40,560 INFO reaped unknown pid 7 (exit status 0)
2021-02-02 12:50:40,603 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 72 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:40,604 INFO success: shutdown-script entered RUNNING state, process has stayed up for > than 0 seconds (startsecs)
2021-02-02 12:50:40,604 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572003792 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:40,604 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077728 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:40,604 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:40,605 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:41,608 INFO spawned: 'urbackup' with pid 73
2021-02-02 12:50:41,629 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 78 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:41,629 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572419760 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:41,630 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077824 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:41,630 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:41,630 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:43,633 INFO spawned: 'urbackup' with pid 79
2021-02-02 12:50:43,655 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 84 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:43,656 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572003792 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:43,656 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077920 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:43,656 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:43,656 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:46,661 INFO spawned: 'urbackup' with pid 85
2021-02-02 12:50:46,683 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 90 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:46,683 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572419760 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:46,683 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077680 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:46,684 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:46,684 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:46,684 INFO gave up: urbackup entered FATAL state, too many start retries too quickly

 

After today update I can not access the urbackup  adress :( 

Link to post
1 hour ago, badirontree said:

Created by...
___. .__ .__
\_ |__ |__| ____ | |__ ____ ___ ___
| __ \| |/ \| | \_/ __ \\ \/ /
| \_\ \ | | \ Y \ ___/ > <
|___ /__|___| /___| /\___ >__/\_ \
\/ \/ \/ \/ \/
https://hub.docker.com/u/binhex/

2021-02-02 12:50:37.523192 [info] System information Linux Tower 4.19.107-Unraid #1 SMP Thu Mar 5 13:55:57 PST 2020 x86_64 GNU/Linux
2021-02-02 12:50:37.569489 [info] OS_ARCH defined as 'x86-64'
2021-02-02 12:50:37.615763 [info] PUID defined as '99'
2021-02-02 12:50:38.164533 [info] PGID defined as '100'
2021-02-02 12:50:39.038953 [info] UMASK defined as '000'
2021-02-02 12:50:39.082596 [info] Permissions already set for volume mappings
2021-02-02 12:50:39.134207 [info] Deleting files in /tmp (non recursive)...
[info] Creating soft link from /config/urbackup to /var/urbackup...
2021-02-02 12:50:39.208345 [info] Starting Supervisor...
2021-02-02 12:50:39,548 INFO Included extra file "/etc/supervisor/conf.d/urbackup.conf" during parsing
2021-02-02 12:50:39,548 INFO Set uid to user 0 succeeded
2021-02-02 12:50:39,554 INFO supervisord started with pid 6
2021-02-02 12:50:40,557 INFO spawned: 'shutdown-script' with pid 65
2021-02-02 12:50:40,560 INFO spawned: 'urbackup' with pid 66
2021-02-02 12:50:40,560 INFO reaped unknown pid 7 (exit status 0)
2021-02-02 12:50:40,603 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 72 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:40,604 INFO success: shutdown-script entered RUNNING state, process has stayed up for > than 0 seconds (startsecs)
2021-02-02 12:50:40,604 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572003792 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:40,604 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077728 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:40,604 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:40,605 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:41,608 INFO spawned: 'urbackup' with pid 73
2021-02-02 12:50:41,629 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 78 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:41,629 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572419760 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:41,630 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077824 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:41,630 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:41,630 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:43,633 INFO spawned: 'urbackup' with pid 79
2021-02-02 12:50:43,655 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 84 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:43,656 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572003792 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:43,656 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077920 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:43,656 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:43,656 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:46,661 INFO spawned: 'urbackup' with pid 85
2021-02-02 12:50:46,683 DEBG 'urbackup' stderr output:
/home/nobody/start.sh: line 20: 90 Illegal instruction /usr/bin/urbackupsrv run --config /config/urbackup/config/urbackupsrv --no-consoletime

2021-02-02 12:50:46,683 DEBG fd 11 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572419760 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stdout)>
2021-02-02 12:50:46,683 DEBG fd 15 closed, stopped monitoring <POutputDispatcher at 23137572077680 for <Subprocess at 23137572583456 with name urbackup in state STARTING> (stderr)>
2021-02-02 12:50:46,684 INFO exited: urbackup (exit status 132; not expected)
2021-02-02 12:50:46,684 DEBG received SIGCHLD indicating a child quit
2021-02-02 12:50:46,684 INFO gave up: urbackup entered FATAL state, too many start retries too quickly

 

After today update I can not access the urbackup  adress :( 

ive seen this issue before, a fix is coming in the next image, building right now, check for updates in an hour.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
  • 2 weeks later...
On 11/29/2020 at 1:49 PM, binhex said:

image.thumb.png.b5b5af5ae27569f1263a03a704203dc6.png

 

as they say on the meerkat advert, simplez 🙂

@binhex@jonathanm

I'm having trouble with the local client.  No issues with the docker, that all works fine.  I ran the script from here.  I can see the binary created on the unraid server in /usr/local.bin and I can execute the bin file but I am jsut not sure what parameters need to be included.  PS: my client is not discoverable in the docker GUI.

 

/usr/local/bin# ./urbackupclientctl start -c 172.16.1.66 -f
Error starting backup. No backup server found.
 

I should also add I have a dual-homed system.

 

eth0.10 = private lan to VPN outbound (default system route)

Eth1 = Plex an a few other dockers on the user lan

 

I control each dockers access by choosing which network.  UrBackup is on br0.10 - 172.16.1.0/24

 

Thanks in advance

 

[edit]

Fixed.  Allowed Host access to Custom networks in the Docker setup.

[How-to]

1. Install and start URbackup client
TF=$(mktemp) && wget "https://hndl.urbackup.org/Client/2.4.11/UrBackup%20Client%20Linux%202.4.11.sh">
2. CD to URbackup client path
cd /usr/local/bin
3. Add Directory to be backed up
urbackupclientctl add-backupdir -d /mnt/user/Videos
urbackupclientctl add-backupdir -d /mnt/user/Pictures
4. Start backup
urbackupclientctl start -f
 

Edited by jtroberts
Added How-to
Link to post
  • 1 month later...
On 2/15/2021 at 8:44 PM, jtroberts said:

@binhex@jonathanm

I'm having trouble with the local client.  No issues with the docker, that all works fine.  I ran the script from here.  I can see the binary created on the unraid server in /usr/local.bin and I can execute the bin file but I am jsut not sure what parameters need to be included.  PS: my client is not discoverable in the docker GUI.

 

/usr/local/bin# ./urbackupclientctl start -c 172.16.1.66 -f
Error starting backup. No backup server found.
 

I should also add I have a dual-homed system.

 

eth0.10 = private lan to VPN outbound (default system route)

Eth1 = Plex an a few other dockers on the user lan

 

I control each dockers access by choosing which network.  UrBackup is on br0.10 - 172.16.1.0/24

 

Thanks in advance

 

[edit]

Fixed.  Allowed Host access to Custom networks in the Docker setup.

[How-to]

1. Install and start URbackup client
TF=$(mktemp) && wget "https://hndl.urbackup.org/Client/2.4.11/UrBackup%20Client%20Linux%202.4.11.sh">
2. CD to URbackup client path
cd /usr/local/bin
3. Add Directory to be backed up
urbackupclientctl add-backupdir -d /mnt/user/Videos
urbackupclientctl add-backupdir -d /mnt/user/Pictures
4. Start backup
urbackupclientctl start -f
 

 

this sounds awesome!!

 

maybe binhex would like to also prepare a plugin or docker for the client side 🥰?

I would appreciate!

Link to post
On 10/4/2020 at 4:45 AM, scd780 said:

Hi Dent_, 

 

Nope didn't get back to troubleshooting as it wasn't a huge concern at the time, just something I wanted to enable to backup my parents' devices. At this point my best guess is something to do with DNS and the proxy? I have a pihole container that is my DNS but not DHCP and it doesn't seem to recognize cnames no matter what I do (newbie so I hope I'm using the term correctly. Example of this behavior would be that I have to use the direct IP of my unRAID server instead of the given name to access the webGUI).

 

I seem to remember thinking that I may have set the wrong, or not all of the necessary ports in the proxy config file. So that may be something to look into if you're troubleshooting yourself! Let me know if you figure it out

 

If you do go this route, don't forget to set a password on your urbackup installation! 

 

is there any progress on this?

I have also tried to get it to work in a similar way, but no success..

 

if anyone has a working proxy config for swag, please share

 

thanks a lot!

Link to post
6 hours ago, der8ertl said:

 

is there any progress on this?

I have also tried to get it to work in a similar way, but no success..

 

if anyone has a working proxy config for swag, please share

 

thanks a lot!

Never got back around to it as life got busy. Still on my mind though and I might find some time to try this again sometime this week. I'll post back here and tag you if I'm able to get it working! @der8ertl

Link to post
12 hours ago, der8ertl said:

if anyone has a working proxy config for swag, please share

This is what works for me, but you will have to adapt to your situation. I don't use the typical swag configuration.

Spoiler

server {
    listen 443 ssl;

    root /config/www;
    index index.html index.htm index.php;

    server_name backup.subdomain.yourdomain.com;

    ssl_certificate /config/keys/letsencrypt/fullchain.pem;
    ssl_certificate_key /config/keys/letsencrypt/privkey.pem;
    ssl_dhparam /config/nginx/dhparams.pem;
    ssl_ciphers 'ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-ECDSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384:ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384:DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:DHE-DSS-AES128-GCM-SHA256:kEDH+AESGCM:ECDHE-RSA-AES128-SHA256:ECDHE-ECDSA-AES128-SHA256:ECDHE-RSA-AES128-SHA:ECDHE-ECDSA-AES128-SHA:ECDHE-RSA-AES256-SHA384:ECDHE-ECDSA-AES256-SHA384:ECDHE-RSA-AES256-SHA:ECDHE-ECDSA-AES256-SHA:DHE-RSA-AES128-SHA256:DHE-RSA-AES128-SHA:DHE-DSS-AES128-SHA256:DHE-RSA-AES256-SHA256:DHE-DSS-AES256-SHA:DHE-RSA-AES256-SHA:AES128-GCM-SHA256:AES256-GCM-SHA384:AES128-SHA256:AES256-SHA256:AES128-SHA:AES256-SHA:AES:CAMELLIA:DES-CBC3-SHA:!aNULL:!eNULL:!EXPORT:!DES:!RC4:!MD5:!PSK:!aECDH:!EDH-DSS-DES-CBC3-SHA:!EDH-RSA-DES-CBC3-SHA:!KRB5-DES-CBC3-SHA';
    ssl_prefer_server_ciphers on;

    client_max_body_size 0;

    location / {
        proxy_set_header Host $host;
        proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr;
        proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
        proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
        proxy_pass http://192.168.X.X:55414;
    }
}

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.