Rebooting GPU Passthrough VM takes entire unraid to freeze


takkkkkkk

66 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Not actual sure if you even need the 2 extra Nvidia devices. The 10 series were the last cards where these devices won't exist. The newer 20 series and the 16xx series indroduced these. If you aren't

Not sure if there is a difference in the kernels how USB devices are reset and handled if they are dedicated devices or sub devices like in your case the GPU. I only mentioned it just in case this iss

I have done a test to lower qemu settings to 3.0 and have not see any issue yet, I will let the VM's be on for a week or so before I do a new shutdown or reboot. 

Posted Images

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
With i44fx V3.0 is not working for me. Server crashes after shutdown.
 
@peter_sm Is your system working?
I think it is depending on the platform x79.
Friend of mine had also problems and has now switched to x99 and has no bugs.

So far so good , I’m now back on qemu 4.2 with the boot loader fix. And no issue at all.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Link to post

Solved the issue with adding the following to the boot parameters:

pcie_no_flr=1022:149c,1022:1487

 

 

source -- https://forum.level1techs.com/t/attention-flr-kernel-patch-fixes-usb-audio-passthrough-issues-on-agesa-1-0-0-4b/151877

//Peter

 

Link to post
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
On 3/13/2020 at 6:48 AM, peter_sm said:

Solved the issue with adding the following to the boot parameters:

pcie_no_flr=1022:149c,1022:1487

 

 

source -- https://forum.level1techs.com/t/attention-flr-kernel-patch-fixes-usb-audio-passthrough-issues-on-agesa-1-0-0-4b/151877

//Peter

 

I'm fairly new to unRAID but I'm experiencing the same issue when shutting down/restarting VM. I've been reading the forum regarding this issue for the last 3 days and I've done all the necessary steps suggested to prevent this, but without luck.

Question for @peter_sm. Where exactly did you add those parameters. I know they should be in Syslinux configuration but don't know exactly which line. Should I put exactly the same parameters (1022:149c,1022:1487) or ..... <<confused>> Do they still work or you did some neww "modifications"?

 

@Karatekid would you mind explaining switching from X79 to X99?

Link to post
7 hours ago, yogy said:

I'm fairly new to unRAID but I'm experiencing the same issue when shutting down/restarting VM. I've been reading the forum regarding this issue for the last 3 days and I've done all the necessary steps suggested to prevent this, but without luck.

Question for @peter_sm. Where exactly did you add those parameters. I know they should be in Syslinux configuration but don't know exactly which line. Should I put exactly the same parameters (1022:149c,1022:1487) or ..... <<confused>> Do they still work or you did some neww "modifications"?

 

@Karatekid would you mind explaining switching from X79 to X99?

Add the paremeters to the flash drive settings, under Syslinux Configuration. Same place where you add the graphics card IOMMU.

Link to post
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.