Jump to content
Yanos!

pfsense NIC passthrough not working anymore

2 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi guys,

 

Long story short. I use a Dell T30. I was running unRAID 6.7.2. A VM with pfense was working as it should. I bought a HBA card for my disks along with 2 SSDs and installed the new hardware. The server booted normaly and everything was working fine. About 30 hours after that, my server became unresponsive and thought it died. I have a second T30, so I moved everything in this server. Everything worked fine, except my HP Quad ports NIC that I used for pfsense did not work anymore. The lights of the NIC lit, but the card was closing it down few seconds later. So I thought the NIC died (newbie error. As I changed the NIC for one server to the other, I did not unplug the power cord. When I inserted the NIC in the new server, it started. I thought I created a spark or something). I ordered a new one, same problem in pfsense, no NIC. In the mean time, I was able to resurrect my other server (Windows 2016). Both NICs are working fine... I also upgraded to 6.8 RC7, with no luck...

 

So, for troubleshooting my pfsense VM, I created a new one and I see something weird... I connect one NIC, the VM detects the UP link, but still shows no link detected. Or if I reboot the VM, there is no NIC at all... 🤯

 

I think I'm too close to the tree, so I can't see the forest. What did I missed?

 

Any tips or hint welcomed.

pfsense #1.JPG

No NICs in pfsense - unRAID.JPG

vfio-pci flash drive.JPG

IOMMU.JPG

NICs passed to VM.JPG

voute-diagnostics-20191127-0322.zip

Share this post


Link to post
6 hours ago, BRiT said:

Please dont post multiple threads for the same issue.

I thought I deleted this post few minutes after I realized it wasn't in the good place. Seems it's not the case. I don't see where I can delete it though...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.