Jump to content
Reetik2000

Multiple MCE Errors

3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I’m getting these MCE errors.

 

Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: Machine check events logged
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: CPU 0: Machine Check: 0 Bank 4: f20000c000020c0f
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: TSC 0 
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: PROCESSOR 2:600f12 TIME 1581576322 SOCKET 0 APIC 0 microcode 600063e
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: Machine check events logged
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: CPU 8: Machine Check: 0 Bank 4: f200009000020c0f
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: TSC 0 
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: PROCESSOR 2:600f12 TIME 1581576322 SOCKET 0 APIC 8 microcode 600063e
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: CPU 16: Machine Check: 0 Bank 4: f200004000020c0f
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: TSC 0 
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: PROCESSOR 2:600f12 TIME 1581576322 SOCKET 1 APIC 20 microcode 600063e
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: CPU 24: Machine Check: 0 Bank 4: f67720006c080813
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: TSC 0 ADDR 3a13efc70 
Feb 13 00:46:08 RR-Tower kernel: mce: [Hardware Error]: PROCESSOR 2:600f12 TIME 1581576322 SOCKET 1 APIC 28 microcode 600063e

My specs are below:

Motherboard: Tyan S8236WGM3NR

CPU: Two AMD Opteron 6278’s

RAM: 22 GB of ECC DDR3


My BIOS is up to date. I’ve tried loading the failsafe and optimal default settings in the BIOS and nothing changes. I’m not sure what else to try.

I’ve attached the full syslog.

syslog.txt

Share this post


Link to post

Certain combinations of motherboards / bios / cpu's issue an MCE when initializing the CPUs due to Gremlins, Ghosts, and/or bad haircuts.  Nothing to worry about and can be safely ignored.

Share this post


Link to post

Yeah everything seems fine. I do get these random shutdowns every few weeks it seems sometime on Saturday nights or Sunday mornings. They seem to be graceful according to the logs with all the drives spinning down but I can't seem to figure out whats going on.

I upgraded the CPUs a while back and it does seem a bit more stable but I noticed the first shutdown since the upgrade this morning.

Edited by Reetik2000
forgot to mention recent shutdown

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.