[PLUGIN] GPU Statistics


Recommended Posts

On 5/12/2021 at 1:36 PM, ich777 said:

Just ignore the message this is just a information from the driver itself when nvidia-smi is called and should only appear if you are on the Dashboard page (you also got at least one such message in your syslog when you open up the Nvidia-Driver plugin page because I also have to call nvidia-smi to get the driver details and also the UUID of the card/s).

Simply ignoring this message isnt that easy when you have to look through your log files and see hundreds if not thousands of these messages.  Its a lot to sort through.  Is there a way to keep this out of the log files at least?

Link to comment
34 minutes ago, danktankk said:

Simply ignoring this message isnt that easy when you have to look through your log files and see hundreds if not thousands of these messages.  Its a lot to sort through.  Is there a way to keep this out of the log files at least?

 

If you use syslog server you can add them to a blocklist.

 

Here's an excerpt from my go file:

# Suppress time capsule cifs errors
echo ":msg,contains,\"bogus file nlink value\" stop" >> /etc/rsyslog.d/01-blocklist.conf
echo ":msg,contains,\"cifs_all_info_to_fattr\" stop" >> /etc/rsyslog.d/01-blocklist.conf
/etc/rc.d/rc.rsyslogd restart

 

  • Thanks 1
Link to comment
On 8/4/2021 at 2:55 PM, CS01-HS said:

 

If you use syslog server you can add them to a blocklist.

 

Here's an excerpt from my go file:


# Suppress time capsule cifs errors
echo ":msg,contains,\"bogus file nlink value\" stop" >> /etc/rsyslog.d/01-blocklist.conf
echo ":msg,contains,\"cifs_all_info_to_fattr\" stop" >> /etc/rsyslog.d/01-blocklist.conf
/etc/rc.d/rc.rsyslogd restart

 

Thats definitely an option, but I think I will just remove the plugin.  Thanks for the reply.

  • Like 1
Link to comment
32 minutes ago, danktankk said:

Thats definitely an option, but I think I will just remove the plugin.  Thanks for the reply.

 

I think you can disable UI Automatic Refresh in the plugin's settings to mostly solve it. Dashboard reporting's less useful than stats to track usage, e.g. through Grafana.

 

1865156904_ScreenShot2021-08-06at3_15_34PM.thumb.png.1babc30faa8d571a22e04a28ac6d0290.png

Link to comment
On 8/6/2021 at 3:23 PM, CS01-HS said:

 

I think you can disable UI Automatic Refresh in the plugin's settings to mostly solve it. Dashboard reporting's less useful than stats to track usage, e.g. through Grafana.

 

1865156904_ScreenShot2021-08-06at3_15_34PM.thumb.png.1babc30faa8d571a22e04a28ac6d0290.png

thanks ill give that a try

Link to comment
46 minutes ago, danktankk said:

thanks ill give that a try

 

If I remember right you need the intel-gpu-telegraf docker to collect the stats in telegraf.

 

EDIT: Now that I think about it this plugin may not be necessary for stats collection, just the docker. Not sure, sorry it's been a while since I set it up. 

 

EDIT 2: Ha, apparently I had my plugins confused. It's the Intel GPU TOP plugin that works with the docker to collect stats.

Edited by CS01-HS
Link to comment
On 8/9/2021 at 4:03 PM, CS01-HS said:

 

If I remember right you need the intel-gpu-telegraf docker to collect the stats in telegraf.

 

EDIT: Now that I think about it this plugin may not be necessary for stats collection, just the docker. Not sure, sorry it's been a while since I set it up. 

 

EDIT 2: Ha, apparently I had my plugins confused. It's the Intel GPU TOP plugin that works with the docker to collect stats.

lol ok thanks for the update :)

  • Haha 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
2 hours ago, ds123 said:

IMC Bus Utilization is always active, is this normal?

Well that's the Integrated Memory Controller... Hope that makes it a little bit clearer what it is and what it does.

 

2 hours ago, ds123 said:

Power Draw also seems to be "full" even though 0W is consumed

That's a bug in the intel_gpu_top executable and nothing that could be easily solved for now...

Can you share your diagnostics so that I can send it to the developers from the intel_gpu_tools so that they can take a look at it?

Link to comment
13 hours ago, ich777 said:

Well that's the Integrated Memory Controller... Hope that makes it a little bit clearer what it is and what it does.

 

That's a bug in the intel_gpu_top executable and nothing that could be easily solved for now...

Can you share your diagnostics so that I can send it to the developers from the intel_gpu_tools so that they can take a look at it?

 

Sure, thanks.

 

tower-diagnostics-20210821-1129.zip

  • Like 1
Link to comment
  • 2 weeks later...

It is normal to see a constant higher CPU usage when using this plugin on a nvidia card? Because with this plugin enabled I see on htop regularly cpu usage of 20% on nvidia-smi. After disabling this plugin I see the CPU usage back to almost zero.

My system specs:

i5-6600 with Asus P10S-M WS

GTX1650

nvidia driver 470.63.01

 

EDIT:

After starting plex and the GPU finally went to idle mode when nothing running and the CPU usage went down.

 

EDIT2:

When the GTX1650 went back to P0 state, the CPU usage rises again. I disabled the automatic refresh for now.

Edited by bergi9
Link to comment
On 9/2/2021 at 6:49 PM, shimi269 said:

GTX 760

18 minutes ago, QuasimodosHump said:

I have the same problem on my recent install of the GPU Stats app.

Both of you, can you please open up a terminal from unRAID and issue the command 'nvidia-smi' (without quotes) and post the output as a screenshot here?

 

The main problem is that this two cards are really old by nowadays standards and it is very common that these cards report not much anymore through nvidia-smi, this is a common problem with older Nvidia cards and there is nothing @b3rs3rk or I can do about this.

 

May I ask for what both of you are using the card? Also keep in mind that Nvidia dropped support for 6xx & 7xx series cards and will not be supported with the next driver release (Nvidia driver 470.xx.xx is the last one that supports those cards).

Link to comment
On 9/6/2021 at 3:01 PM, bergi9 said:

It is normal to see a constant higher CPU usage when using this plugin on a nvidia card? Because with this plugin enabled I see on htop regularly cpu usage of 20% on nvidia-smi.

Should only happen when you are on the Dashboard in unRAID or am I wrong?

 

On 9/6/2021 at 3:01 PM, bergi9 said:

When the GTX1650 went back to P0 state, the CPU usage rises again. I disabled the automatic refresh for now.

This is very unlikely to be caused by the plugin, also consider enabling nvidia-persistenced mode.

  • Thanks 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.