Jump to content
limetech

Unraid OS version 6.8.3 available

167 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

1 hour ago, Xcelsior86 said:

How do I map the ports between containers?  For example, NZBGet.  I've got that container set as you have above, but I am unsure of how to map properly.  How do I configure port 6789 in this case?  Thanks for the info so far. 

like i wrote, u map the port(s) on the vpn container like your app would run on the vpn container, there is no mapping between the containers ...

what probably wont work, 2 (or more) apps using the same port in this setup as long they dont have a manual port setup.

 

so just map port 6789 in the vpn container u are using ... which is ?

 

may a simple sample, 2 "client" dockers which both use a web service on port 80, wont work as long as you cant switch ports in the app itself.

Share this post


Link to post
19 minutes ago, alturismo said:

like i wrote, u map the port(s) on the vpn container like your app would run on the vpn container, there is no mapping between the containers ...

what probably wont work, 2 (or more) apps using the same port in this setup as long they dont have a manual port setup.

 

so just map port 6789 in the vpn container u are using ... which is ?

 

may a simple sample, 2 "client" dockers which both use a web service on port 80, wont work as long as you cant switch ports in the app itself.

Could you create a separate post with the instructions?  It would make it much easier for users to follow along.

Share this post


Link to post
2 hours ago, JoeUnraidUser said:

Could you create a separate post with the instructions?  It would make it much easier for users to follow along.

actually idk where to put a small tutorial about this feature, which subforum ?

 

im pretty sure not allowed to create posts in announcements etc ...

Share this post


Link to post
Posted (edited)
16 minutes ago, alturismo said:

actually idk where to put a small tutorial about this feature, which subforum ?

 

im pretty sure not allowed to create posts in announcements etc ...

What about making a guide and posting it here:

 

//home/community/guides/docker containers

 

(https://forums.unraid.net/forum/71-docker-containers/)

 

Edited by DoItMyselfToo

Share this post


Link to post

@bonienlvery nice improvements and fixes. I always much appreciate this minor releases where the Ux gets a bit more polish 🥰

 

Flawless upgrade from 6.8.2. Everything in the logs and system behavior is as expected.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Smooth update on the Home server from 6.8.2->6.8.3. The new kernel fixed my nvme IO_PAGE_FAULT issue, which is awesome!! I was also able to easily get the AMD cache thing running on my VMs with a simple Edit->Update to each of them. Awesome work as always Limetech!

 

EDIT/UPDATE: Work server also updated from 6.8.2->6.8.3 with no issues.

Edited by ryoko227
updated

Share this post


Link to post
5 hours ago, alturismo said:

actually idk where to put a small tutorial about this feature, which subforum ?

 

im pretty sure not allowed to create posts in announcements etc ...

Talk to SpaceInvader One and collab on a vid? :D

Share this post


Link to post

Upgraded from 6.8.2. ~24 hours uptime with no issues 👍

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Tried to upgrade, but I get a blank dialog, and nothing displays.  Rebooting but nothing is coming up.

 

Edit: I did a hard powerdown and it came up at 6.8.2 again, and the update worked as it should.  Pretty sure I have an array to repair now though.

Edited by BoxOfSnoo
Cold boot

Share this post


Link to post

Had to downgrade back to Version 6.7.2 due to bug in turbo-write not working properly in 6.8.x :(

 

 

 

Share this post


Link to post
5 hours ago, bubbaQ said:

Had to downgrade back to Version 6.7.2 due to bug in turbo-write not working properly in 6.8.x :(

Can you make a bug report?

Share this post


Link to post
49 minutes ago, bonienl said:
6 hours ago, bubbaQ said:

Had to downgrade back to Version 6.7.2 due to bug in turbo-write not working properly in 6.8.x :(

Can you make a bug report?

It's not a bug, he's referring to the auto change from reconstruct write to r/m/w when there's multiple array disk activity, I did mention before that I would much prefer this would only happen when write mode was set to auto, never when set to reconstruct write.

Share this post


Link to post
1 hour ago, johnnie.black said:

It's not a bug, he's referring to the auto change from reconstruct write to r/m/w when there's multiple array disk activity, I did mention before that I would much prefer this would only happen when write mode was set to auto, never when set to reconstruct write.

But why the downgrade?

Share this post


Link to post
3 minutes ago, bonienl said:

But why the downgrade?

Because that feature was only introduced on v6.8.0

Share this post


Link to post
8 hours ago, johnnie.black said:

It's not a bug, he's referring to the auto change from reconstruct write to r/m/w when there's multiple array disk activity, I did mention before that I would much prefer this would only happen when write mode was set to auto, never when set to reconstruct write.

I would consider that it IS a bug if setting explicit reconstruct write in the Settings does not actually make it run exclusively in that mode.    Like you I think this behaviour is not unreasonable if the (default) mode of Auto is selected, but I think it should not be the behaviour if a user has asked for an explicit behaviour.

Share this post


Link to post

+1 what itimpi said.

Having the smart switch actually makes it very confusing to help with those "why is write so slow" questions.

 

I also don't consider the smart switch being that smart because I have found switching to r/m/w actually make it worse than remaining in reconstruct with a small number of simultaneous activities.

Share this post


Link to post
11 minutes ago, itimpi said:

I would consider that it IS a bug if setting explicit reconstruct write in the Settings does not actually make it run exclusively in that mode.

I won't call it a bug since @limetechdid it on purpose, but yeah, making a change so that behavior only takes place when "auto" is selected would IMHO be much better, especially since there's already the auto setting for so long and it does nothing.

Share this post


Link to post
39 minutes ago, testdasi said:

+1 what itimpi said.

Same here.

Share this post


Link to post

Hi, having problems updating from 6.6.1 .

Getting this message from both the Update OS tool and from the Plugins menu:

plugin: updating: unRAIDServer.plg
plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip ... failed (File I/O error)
plugin: wget: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip download failure (File I/O error)

 

It reaches 5% on the Zip download, and then this.

 

Thank you

Share this post


Link to post
8 minutes ago, Mikael888 said:

Hi, having problems updating from 6.6.1 .

Getting this message from both the Update OS tool and from the Plugins menu:

plugin: updating: unRAIDServer.plg
plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip ... failed (File I/O error)
plugin: wget: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip download failure (File I/O error)

 

It reaches 5% on the Zip download, and then this.

 

Thank you

How much memory do you have?

Share this post


Link to post
3 minutes ago, Squid said:

How much memory do you have?

I have 8gb installed, and 75% usage with the array all up and running.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.