Jump to content
limetech

Unraid OS version 6.8.3 available

138 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Not sure if this is a bug or not... so thought I'd ask...

 

Just upgraded from 6.8.2 to 6.8.3 on a production server and everything seems to be working but the docker containers all show "version: not available";

 

image.thumb.png.b345ab0370b9c8a05092eaf5c6d22e1c.png

 

When I first noticed this only a couple of containers showed not available, so I rebooted the machine again and now they all show this.

 

The machine definitely has internet access as it is remote and I am connecting over the internet. Also, it hosts some webservers which are working OK... or at least the websites are showing OK.

 

Thanks

Share this post


Link to post

Click on "Check for Updates" to get the up-to-date status.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
2 hours ago, bonienl said:

Click on "Check for Updates" to get the up-to-date status.

Tried that - it says "checking..." in blue but just spins forever - when I refresh the page it goes back to "not available"...

image.thumb.png.528f3e317a6eee076fa449b7945f31d0.png

Edited by SliMat

Share this post


Link to post
5 hours ago, SliMat said:

Tried that - it says "checking..." in blue but just spins forever - when I refresh the page it goes back to "not available".

This is not really the best section to discuss this, but something is blocking your access to github.

Are you using pi-hole as DNS server for Unraid? Or some kind of VPN tunnel to connect to the Internet?

Share this post


Link to post

Thanks @bonienl

 

No, the only VPN I am using is in delugeVPN / rtorrentVPN - not using a VPN or proxy server. I'll roll back to 6.8.2 and see if it clears then post as a possible bug - just thought someone else may have seen this and found a fix.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
3 hours ago, SliMat said:

...just thought someone else may have seen this and found a fix.

OK, just in case anyone else see's this - I just used force-update on one of my dockers and now it shows as up-to-date... so will force update on all the others too.

Edited by SliMat
spelling

Share this post


Link to post
13 hours ago, Mikael888 said:

Hi, having problems updating from 6.6.1 .

Getting this message from both the Update OS tool and from the Plugins menu:

plugin: updating: unRAIDServer.plg
plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip ... failed (File I/O error)
plugin: wget: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.8.3-x86_64.zip download failure (File I/O error)

 

It reaches 5% on the Zip download, and then this.

 

Thank you

Is it posible to download the Plg. and then start the update locally from the flash drive ? 

Or maybe updating to a later version, and then to the final ? 

Share this post


Link to post

Upgrade went smooth, the only anomaly I found is that all of my dockers have "Update" on the drop down list, even when no new version is available.

 

Only happens on Dashboard, not on Docker tab.

Share this post


Link to post
3 hours ago, GeekMajic said:

Upgrade went smooth, the only anomaly I found is that all of my dockers have "Update" on the drop down list, even when no new version is available.

 

Only happens on Dashboard, not on Docker tab.

should already be fixed next release

Share this post


Link to post

Greetings all! 

I just upgraded from 6.8.1 without any noticeable problems. Thank you for another awesome build and the great dev and support quality.

Share this post


Link to post

I had a rough time with this update.

 

After, updating Unraid my Plex Media Server (plexinc) completely disappeared from the docker list.

Reinstalling the plex didn't  help and after looking at the logs.  Unraid must have had an issue with Unraid Nvidia.  As plex could no longer find the gpu.

 

*note once i looked at the plex logs, i checked if unraid nvidia still showed my gpus.  which it didn't after multiple reboots they still didn't show.

 

So i had to uninstall unraid nvidia and reinstall it for it to re-populate the gpu list then install Plex with the gpu passthrough from SpaceInvaders video.

 

So far everything looks good. will update if any more issues appear.

Share this post


Link to post
6 hours ago, xpress said:

Unraid must have had an issue with Unraid Nvidia. 

Unraid Nvidia IS a custom build of Unraid. You must use the Nvidia plugin to update to a new Nvidia build. If you just update Unraid you just get Unraid. All this is explained many times in the Nvidia thread. 

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
1 hour ago, trurl said:

Unraid Nvidia IS a custom build of Unraid. You must use the Nvidia plugin to update to a new Nvidia build. If you just update Unraid you just get Unraid. All this is explained many times in the Nvidia thread. 

And just in case there is still some confusion. DO NOT update Unraid if what you want is Unraid NVidia. ONLY update Unraid NVidia.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
On 3/13/2020 at 3:11 PM, Squid said:

should already be fixed next release

@Squid I'm seeing the opposite problem. Some of my dockers have updates, but i don't see the "update" button on the main dashboard when i click on a docker with an update. Is that fixed too in the next release?

 

Edit: Actually I'm seeing both. Dockers with no updates have an update button. Dockers with updates don't have an update button. I see it also in 6.9 Beta 1.

Edited by Kewjoe

Share this post


Link to post
9 hours ago, Kewjoe said:

@Squid I'm seeing the opposite problem. Some of my dockers have updates, but i don't see the "update" button on the main dashboard when i click on a docker with an update. Is that fixed too in the next release?

 

Edit: Actually I'm seeing both. Dockers with no updates have an update button. Dockers with updates don't have an update button. I see it also in 6.9 Beta 1.

The assumption for the "fixed next release" is that regardless of whether the dashboard is continually showing updates available, or never showing updates available is the the docker tab is consistently showing the update status correctly.  If that is correct, then the dashboard is fixed next release (or it should be).  If the docker tab is showing wrong information then you need to post screenshots etc

Share this post


Link to post
4 hours ago, Squid said:

The assumption for the "fixed next release" is that regardless of whether the dashboard is continually showing updates available, or never showing updates available is the the docker tab is consistently showing the update status correctly.  If that is correct, then the dashboard is fixed next release (or it should be).  If the docker tab is showing wrong information then you need to post screenshots etc

Sounds good. Thanks!

Share this post


Link to post

Decided to wait a bit to make sure that there were no major issues with the release.  Then the Novel CoronaVirus-19 hit, and I had to catch up on moving my operations home from my work office. 

 

Long story short, downloaded the update, stopped my VMs, stopped my Dockers, updated Plex (linuxserver.io) and then stopped the array & rebooted.

 

Everything restarted just fine. - Thanks Guys!

Share this post


Link to post

Is the WebUI console bug fixed in 6.8.3, where the console reconnects when you enter the"exit" command? 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Successful upgrade from an old RC - my funky full encrypted disk setup moved over just fine, thanks guys! Looking forward to the next revision to support my X570 TaiChi, will test when NVIDIA supports it! :)

 

P.S. Docker Swarm? :D

Edited by BLKMGK

Share this post


Link to post

Hey there,

Do I need to do something differnt when updating from version 6.3.5 ?

I did the "check for updates" and a small pop-up box titled "Plugin Update Check" came up and displayed:

plugin: checking unRAIDServer.plg ...
plugin: checking dynamix.plg ...

then a "done" button appeared but ther version remains 6.3.5

 

Tried the alternative directions:

https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer.plg

A larger than previous pop-up box titled "Install Plugin" came up and displayed:

plugin: installing: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer.plg
plugin: downloading https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer.plg
plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer.plg ... failed (Network failure)
plugin: wget: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer.plg download failure (Network failure)

(done button)

 

What might I be doing wrong here? 

Array is stopped.

 

 

 

Share this post


Link to post
17 hours ago, outatouch0 said:

(Network failure)

This implies that you need to set either the gateway in Settings - Network to your router, or Static DNS addresses (208.67.222.222 / 208.67.220.220) or you've got a typo in there somewhere

Share this post


Link to post

Thanks for the replies. I took the suggestions. I was then able to update it to 6.5.3 and then it accepted the latest update.

Share this post


Link to post

I've been waiting to upgrade until I could update my SAS cards to LSI 9201-8i, which I finally had time to install Sunday evening.

 

Upgrade from 6.5.3 went without a hitch. Nice work! The new web interface looks really sharp!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.