[Support] A75G Repo


344 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Info https://github.com/A75G/docker-templates/blob/master/README.md   Request Docker Template && Template Issues (Cant guarantee anything but will try my best) https:/

It is not so complicated to get it up & running, you just need to know where to start   First thing you need to edit the homeserver.yaml located in /appdata/matrix   Locate

Each one of those should be a separate command: su - archivebox cd /data archivebox init archivebox manage createsuperuser   All done inside of docker console

Posted Images

1 hour ago, AceDaPig said:

A75G, same result when trying both https, and http ports.

I see they changed the port mapping 80 should be 8080 and 443 is 8443

ill make the change to the template

edit: they changed the volume too try the new template when templates update

Edited by A75G
Link to post
42 minutes ago, A75G said:

I see they changed the port mapping 80 should be 8080 and 443 is 8443

ill make the change to the template

edit: they changed the volume too try the new template when templates update

Thank you so much for checking in on it. How do I know when the template updates? Will I need to click the container and click update as well? Sorry a bit new to updates side of things.

Link to post

Hello. I was pointed back to this version of Airsonic vs binhex Airsonic by a user of the forums, since it is being actively updated and supposed to be more modern/advanced. Now that I have it reinstalled and configured, I have 2 issues:

 

1) The player (as I had originally reported in an earlier post) does not work in the browser. clicking Play or Add All does nothing. The binhex airsonic app did not have this issue.

2) All the songs played on my phone in the Airsonic app now skip directly to about 3/4 in and stutter to the end. 

 

I noticed these errors every so often in the log, but nothing has changed with my networking (IP and URL masked):

2020-07-24 09:55:36.862 INFO --- o.a.p.s.LoggingExceptionResolver : my.IP.address: Client unexpectedly closed connection while loading http://my.url.here:4040/rest/stream.view?c=airsonicPlayer&v=1.8.0&f=xml&id=194&format=raw&p=<hidden>&u=<hidden> (java.io.IOException: Broken pipe)
2020-07-24 09:55:36.865 INFO --- o.a.player.filter.RESTFilter : my.IP.address: Client unexpectedly closed connection while loading http://my.url.here:4040/rest/stream.view?c=airsonicPlayer&v=1.8.0&f=xml&id=194&format=raw&p=<hidden>&u=<hidden> (java.io.IOException: Broken pipe)

Any suggestions on what I can look at would be greatly appreciated, thanks!

Edited by Keek Uras
Further explanation of my code inclusion
Link to post
1 hour ago, Keek Uras said:

Hello. I was pointed back to this version of Airsonic vs binhex Airsonic by a user of the forums, since it is being actively updated and supposed to be more modern/advanced. Now that I have it reinstalled and configured, I have 2 issues:

 

1) The player (as I had originally reported in an earlier post) does not work in the browser. clicking Play or Add All does nothing. The binhex airsonic app did not have this issue.

2) All the songs played on my phone in the Airsonic app now skip directly to about 3/4 in and stutter to the end. 

 

I noticed these errors every so often in the log, but nothing has changed with my networking (IP and URL masked):


2020-07-24 09:55:36.862 INFO --- o.a.p.s.LoggingExceptionResolver : my.IP.address: Client unexpectedly closed connection while loading http://my.url.here:4040/rest/stream.view?c=airsonicPlayer&v=1.8.0&f=xml&id=194&format=raw&p=<hidden>&u=<hidden> (java.io.IOException: Broken pipe)
2020-07-24 09:55:36.865 INFO --- o.a.player.filter.RESTFilter : my.IP.address: Client unexpectedly closed connection while loading http://my.url.here:4040/rest/stream.view?c=airsonicPlayer&v=1.8.0&f=xml&id=194&format=raw&p=<hidden>&u=<hidden> (java.io.IOException: Broken pipe)

Any suggestions on what I can look at would be greatly appreciated, thanks!

Hey. had the same results one browser had to test it on Microsoft Edge to make it work

For the phone I'm not sure you can make issue in their GitHub

Edited by A75G
Link to post
38 minutes ago, A75G said:

Hey. had the same results one browser had to test it on Microsoft Edge to make it work

For the phone I'm not sure you can make issue in their GitHub

Thank you for the replies, I'll be sure to post on their GitHub.

 

When you say Edge, are you talking the original or the new Chromium-based?

Link to post
9 minutes ago, Keek Uras said:

Thank you for the replies, I'll be sure to post on their GitHub.

 

When you say Edge, are you talking the original or the new Chromium-based?

Turns out, my question regarding Edge is irrelevant. It seems this issue is only when I try to play from my PC in a browser here at home. I remoted to my work box and it plays fine in the very same browser I use at home (Vivaldi). I'm not running Windows firewall on my PC.

 

As mentioned previously, I didn't have this issue with the binhex Airsonic docker. Any thoughts on what I might need to look at?

Link to post
10 minutes ago, Keek Uras said:

Turns out, my question regarding Edge is irrelevant. It seems this issue is only when I try to play from my PC in a browser here at home. I remoted to my work box and it plays fine in the very same browser I use at home (Vivaldi). I'm not running Windows firewall on my PC.

 

As mentioned previously, I didn't have this issue with the binhex Airsonic docker. Any thoughts on what I might need to look at?

Premature response. It's playing but no sound. I just verified this on my bedroom HTPC.

Link to post
On 6/22/2020 at 12:16 PM, Abacaxi said:

I'm trying to get Filerun up and running. When I start the application in the WebUI, "Loading" shows up momentarily but the login page is blank with the exception of text in the bottom corner with "Website powered by FileRun". Any ideas of how this issue can be fixed?

Same here, installed it yesterday, cleared cache and tried Safari/Chrome/Firefox, no luck

Link to post
2 hours ago, Glassed Silver said:

Archivebox has a new release (0.4.x) and it needs some new configuring. Would be hella awesome if you could look into it!

Seconded! Came here to post this as well.  Would be awesome if you had a chance to update your app, please!

Link to post

Hi, just installed the lunik1/docker-tt-rss container. Configured a db and user in advance, put it into the docker config. No errors in log when starting.

But going to http://serverIP:8000 gives nothing... blank page.

Any ideas?

Thanks!

Link to post
2 hours ago, itlists said:

Hi, just installed the lunik1/docker-tt-rss container. Configured a db and user in advance, put it into the docker config. No errors in log when starting.

But going to http://serverIP:8000 gives nothing... blank page.

Any ideas?

Thanks!

If you changed the port in the template change the url path

Screenshot the template

Link to post
3 hours ago, A75G said:

If you changed the port in the template change the url path

Screenshot the template

Screens attached below.

I tried without putting the port in the URL path and it gave an error message on the website to add the port. So *something* is working...

I created the db and db user and granted the user full priv to the db. However, the db is empty; there are no tables created.

image.png.08e83c38bcf8de968092f119a4cb57cd.png

 

image.thumb.png.eedf413ab7a434f1446cd1acc02a4147.png

Edited by itlists
Link to post
4 hours ago, itlists said:

Screens attached below.

I tried without putting the port in the URL path and it gave an error message on the website to add the port. So *something* is working...

I created the db and db user and granted the user full priv to the db. However, the db is empty; there are no tables created.

image.png.08e83c38bcf8de968092f119a4cb57cd.png

 

image.thumb.png.eedf413ab7a434f1446cd1acc02a4147.png

logs?

Link to post
6 hours ago, A75G said:

logs?

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 01-envfile: executing...
[cont-init.d] 01-envfile: exited 0.
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
-------------------------------------

To support LSIO projects visit:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 19-newdefault: executing...
[cont-init.d] 19-newdefault: exited 0.
[cont-init.d] 20-config: executing...
[cont-init.d] 20-config: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
DB_TYPE set, injecting env variables into config.php
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 30-keygen: executing...
using keys found in /config/keys
[cont-init.d] 30-keygen: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-files: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-files: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

 

Link to post
22 minutes ago, itlists said:

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 01-envfile: executing...
[cont-init.d] 01-envfile: exited 0.
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
-------------------------------------

To support LSIO projects visit:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 19-newdefault: executing...
[cont-init.d] 19-newdefault: exited 0.
[cont-init.d] 20-config: executing...
[cont-init.d] 20-config: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
DB_TYPE set, injecting env variables into config.php
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 30-keygen: executing...
using keys found in /config/keys
[cont-init.d] 30-keygen: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-files: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-files: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

 

Template updated

If you want to get it started now delete any database tables of tt-ss and appdata

Then remove all variables about database on the template

Link to post

One other question:

I have a separate reverse proxy docker running and want to point rss.domain.com to the rr-ss instance.

Do I need to change the URL path variable to the public address above or leave it at lanIP:8000  ?

Thanks

 

EDIT: Got an error browsing to rss.domain.com saying that the url path has to match https://rss.domain.com. I made the change but keep getting the same error message when browsing to the public site.

 

SOLVED: had to edit config.php to add the new URL path and it works now. This means it can only be accessed one way - either public URL or private IP, but not both at the same time. Hmmm...

 

Edited by itlists
Link to post

I'm trying to set up a Matrix server. I followed the tutorial, but still get this in the log:

 


 

-=> generate turn config
-=> generate synapse config
Generating config file /data/homeserver.tmp
Generating log config file /data/matrix.log.config which will log to /homeserver.log
Generating signing key file /data/matrix.signing.key
A config file has been generated in '/data/homeserver.tmp' for server name 'matrix'. Please review this file and customise it to your needs.
-=> configure some settings in homeserver.yaml
-=> configure some settings in matrix.log.config

-=> you have to review the generated configuration file homeserver.yaml
-=> start turn
-=> start matrix
Cannot create pid file: /var/run/turnserver.pid: Permission denied
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
This server is configured to use 'matrix.org' as its trusted key server via the
'trusted_key_servers' config option. 'matrix.org' is a good choice for a key
server since it is long-lived, stable and trusted. However, some admins may
wish to use another server for this purpose.

To suppress this warning and continue using 'matrix.org', admins should set

'suppress_key_server_warning' to 'true' in homeserver.yaml.
--------------------------------------------------------------------------------
2020-08-09 05:57:48,368 - twisted - 192 - INFO - None - Redirected stdout/stderr to logs
2020-08-09 05:57:48,369 - root - 257 - WARNING - None - ***** STARTING SERVER *****

2020-08-09 05:57:48,369 - root - 258 - WARNING - None - Server /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py version 1.18.0

2020-08-09 05:57:48,369 - root - 259 - INFO - None - Server hostname: matrix
2020-08-09 05:57:48,369 - root - 260 - INFO - None - Instance name: master
2020-08-09 05:57:48,369 - synapse.app.homeserver - 372 - INFO - None - Setting up server
2020-08-09 05:57:48,369 - synapse.server - 281 - INFO - None - Setting up.
2020-08-09 05:57:48,371 - twisted - 192 - ERROR - - Traceback (most recent call last):

2020-08-09 05:57:48,371 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 193, in _run_module_as_main

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - "__main__", mod_spec)

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 85, in _run_code

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - exec(code, run_globals)

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 687, in <module>

2020-08-09 05:57:48,373 - twisted - 192 - ERROR - - main()

2020-08-09 05:57:48,373 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 682, in main

2020-08-09 05:57:48,374 - twisted - 192 - ERROR - - hs = setup(sys.argv[1:])

2020-08-09 05:57:48,374 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 375, in setup

2020-08-09 05:57:48,375 - twisted - 192 - ERROR - - hs.setup()

2020-08-09 05:57:48,375 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/server.py", line 283, in setup

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - self.datastores = DataStores(self.DATASTORE_CLASS, self)

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/storage/data_stores/__init__.py", line 49, in __init__

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - with make_conn(database_config, engine) as db_conn:

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/storage/database.py", line 110, in make_conn

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - db_conn = engine.module.connect(**db_params)

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - sqlite3.OperationalError: unable to open database file

 

Link to post
On 8/8/2020 at 4:18 PM, Stubbs said:

I'm trying to set up a Matrix server. I followed the tutorial, but still get this in the log:

 


 


-=> generate turn config
-=> generate synapse config
Generating config file /data/homeserver.tmp
Generating log config file /data/matrix.log.config which will log to /homeserver.log
Generating signing key file /data/matrix.signing.key
A config file has been generated in '/data/homeserver.tmp' for server name 'matrix'. Please review this file and customise it to your needs.
-=> configure some settings in homeserver.yaml
-=> configure some settings in matrix.log.config

-=> you have to review the generated configuration file homeserver.yaml
-=> start turn
-=> start matrix
Cannot create pid file: /var/run/turnserver.pid: Permission denied
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
This server is configured to use 'matrix.org' as its trusted key server via the
'trusted_key_servers' config option. 'matrix.org' is a good choice for a key
server since it is long-lived, stable and trusted. However, some admins may
wish to use another server for this purpose.

To suppress this warning and continue using 'matrix.org', admins should set

'suppress_key_server_warning' to 'true' in homeserver.yaml.
--------------------------------------------------------------------------------
2020-08-09 05:57:48,368 - twisted - 192 - INFO - None - Redirected stdout/stderr to logs
2020-08-09 05:57:48,369 - root - 257 - WARNING - None - ***** STARTING SERVER *****

2020-08-09 05:57:48,369 - root - 258 - WARNING - None - Server /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py version 1.18.0

2020-08-09 05:57:48,369 - root - 259 - INFO - None - Server hostname: matrix
2020-08-09 05:57:48,369 - root - 260 - INFO - None - Instance name: master
2020-08-09 05:57:48,369 - synapse.app.homeserver - 372 - INFO - None - Setting up server
2020-08-09 05:57:48,369 - synapse.server - 281 - INFO - None - Setting up.
2020-08-09 05:57:48,371 - twisted - 192 - ERROR - - Traceback (most recent call last):

2020-08-09 05:57:48,371 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 193, in _run_module_as_main

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - "__main__", mod_spec)

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 85, in _run_code

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - exec(code, run_globals)

2020-08-09 05:57:48,372 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 687, in <module>

2020-08-09 05:57:48,373 - twisted - 192 - ERROR - - main()

2020-08-09 05:57:48,373 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 682, in main

2020-08-09 05:57:48,374 - twisted - 192 - ERROR - - hs = setup(sys.argv[1:])

2020-08-09 05:57:48,374 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 375, in setup

2020-08-09 05:57:48,375 - twisted - 192 - ERROR - - hs.setup()

2020-08-09 05:57:48,375 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/server.py", line 283, in setup

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - self.datastores = DataStores(self.DATASTORE_CLASS, self)

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/storage/data_stores/__init__.py", line 49, in __init__

2020-08-09 05:57:48,376 - twisted - 192 - ERROR - - with make_conn(database_config, engine) as db_conn:

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/storage/database.py", line 110, in make_conn

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - db_conn = engine.module.connect(**db_params)

2020-08-09 05:57:48,377 - twisted - 192 - ERROR - - sqlite3.OperationalError: unable to open database file

 

I get the same exact thing been fighting it for days. Also had permission locked homeserver.yaml files as well as the random red errors...this is about as far as I have got with the errors gone, and still does not work. I have installed fresh to different appdata directories about 5 times.... I think something changed with the matrix codebase and the docker setup is borked now.

 

Here is a snip for about as far as I was able to get maybe be of some use, but mainly I think I was just changing things and ended up breaking something else. 

 

0: IO-=> start turn
-=> start matrix
Cannot create pid file: /var/run/turnserver.pid: Permission denied
0: log file opened: /var/tmp/turn_8_2020-08-10.log
0:
RFC 3489/5389/5766/5780/6062/6156 STUN/TURN Server
Version Coturn-4.5.1.1 'dan Eider'

0:
Max number of open files/sockets allowed for this process: 40960
0:
Due to the open files/sockets limitation,
max supported number of TURN Sessions possible is: 20000 (approximately)
0:

==== Show him the instruments, Practical Frost: ====

0: TLS supported
0: DTLS supported
0: DTLS 1.2 supported
0: TURN/STUN ALPN supported
0: Third-party authorization (oAuth) supported
0: GCM (AEAD) supported
0: OpenSSL compile-time version: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019 (0x1010104f)

0:
0: SQLite supported, default database location is /var/lib/turn/turndb
0: Redis supported
0: PostgreSQL supported
0: MySQL supported
0: MongoDB is not supported
0:
0: Default Net Engine version: 3 (UDP thread per CPU core)


=====================================================

0: Domain name:
0: Default realm: turn.bridge.mydomain.dev
0:
CONFIGURATION ALERT: You specified --lt-cred-mech and --use-auth-secret in the same time.
Be aware that you could not mix the username/password and the shared secret based auth methohds.
Shared secret overrides username/password based auth method. Check your configuration!
0: ERROR:

CONFIG ERROR: Empty cli-password, and so telnet cli interface is disabled! Please set a non empty cli-password!

0: WARNING: cannot find certificate file: /data/bridge.mydomain.dev.tls.crt (1)

0: WARNING: cannot start TLS and DTLS listeners because certificate file is not set properly

0: WARNING: cannot find private key file: /data/bridge.mydomain.dev.tls.key (1)

0: WARNING: cannot start TLS and DTLS listeners because private key file is not set properly

0: WARNING: cannot find DH key file: /data/bridge.mydomain.dev.tls.dh (1)

0: NO EXPLICIT LISTENER ADDRESS(ES) ARE CONFIGURED
0: ===========Discovering listener addresses: =========
0: Listener address to use: 127.0.0.1
0: Listener address to use: 172.18.0.3
0: =====================================================
0: Total: 1 'real' addresses discovered
0: =====================================================
0: NO EXPLICIT RELAY ADDRESS(ES) ARE CONFIGURED
0: ===========Discovering relay addresses: =============
0: Relay address to use: 172.18.0.3
0: =====================================================
0: Total: 1 relay addresses discovered
0: =====================================================
0: Cannot create pid file: /var/run/turnserver.pid
0: pid file created: /var/tmp/turnserver.pid
0: IO method (main listener thread): epoll (with changelist)
0: Wait for relay ports initialization...
0: relay 172.18.0.3 initialization...
0: relay 172.18.0.3 initialization done
0: Relay ports initialization done
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=0 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=1 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=3 created
0: turn server id=2 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=4 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=6 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=5 created
0: turn server id=7 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=8 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=9 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=10 created
0: turn server id=11 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
0: turn server id=12 created
0: IO method (general relay thread): epoll (with changelist)
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
socket: Protocol not supported
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 193, in _run_module_as_main
"__main__", mod_spec)
File "/usr/lib/python3.7/runpy.py", line 85, in _run_code
exec(code, run_globals)
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 687, in <module>
main()
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 682, in main
hs = setup(sys.argv[1:])
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/app/homeserver.py", line 351, in setup
"Synapse Homeserver", config_options
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/config/_base.py", line 619, in load_or_generate_config
config_dict, config_dir_path=config_dir_path, data_dir_path=data_dir_path
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/config/_base.py", line 641, in parse_config_dict
data_dir_path=data_dir_path,
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/config/_base.py", line 266, in invoke_all
res[name] = getattr(config, func_name)(*args, **kwargs)
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/config/repository.py", line 108, in read_config
config.get("media_store_path", "media_store")
File "/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/synapse/config/_base.py", line 173, in ensure_directory
os.makedirs(dir_path)
File "/usr/lib/python3.7/os.py", line 211, in makedirs
makedirs(head, exist_ok=exist_ok)
File "/usr/lib/python3.7/os.py", line 221, in makedirs
mkdir(name, mode)
PermissionError: [Errno 13] Permission denied: '/DATADIR'

 

Link to post
On 8/8/2020 at 11:18 PM, Stubbs said:

I'm trying to set up a Matrix server. I followed the tutorial, but still get this in the log:

22 minutes ago, l2evy said:

I get the same exact thing been fighting it for days. Also had permission locked homeserver.yaml files as well as the random red errors...this is about as far as I have got with the errors gone, and still does not work. I have installed fresh to different appdata directories about 5 times.... I think something changed with the matrix codebase and the docker setup is borked now.

 

Here is a snip for about as far as I was able to get maybe be of some use, but mainly I think I was just changing things and ended up breaking something else.

I'm still running my Matrix Server and it working really fine with postgres database and redis.

Permission issue it normal you need open with nano(cli) or use file managers that are available on CA.

 

I forgot how i set it up but ill upload my config and see what you did wrong (password and domain will be removed so dont just copy and paste).

If you are not using postgres or redis remove it and keep sqlite.

 

homeserver.yaml

Link to post
On 8/10/2020 at 1:29 PM, A75G said:

I'm still running my Matrix Server and it working really fine with postgres database and redis.

Permission issue it normal you need open with nano(cli) or use file managers that are available on CA.

 

I forgot how i set it up but ill upload my config and see what you did wrong (password and domain will be removed so dont just copy and paste).

If you are not using postgres or redis remove it and keep sqlite.

 

homeserver.yaml

I followed the tutorial on Page 2, and a few other tutorials i found online. I seem to end up with it non-functioning when all the instructions said keep most all of it default initially and it should work. I believe something changed with the initial setup process in first generation of the files that does not effect existing setups perhaps (cause existing does no generation as it all exist). 

 

Thanks for the file I will cross compare and tweak around work more on it see if I can figure out exactly whats going on.

 

Edit 8/11/20 - According to another post it seems others are getting a similar issue since a July update to Matrix, I guess I will have to go through everything step by step code wise to see what's changed and what exactly it going on. Normally I am good with following instructiins and I've done many things in unraid following a guide just fine. Matrix I've followed 3 different sets of instructions and they all seem to fail to get the server to function. Here is another reference to a similar problem in another topic on the forum if anyone happens across my post and is trying to track down the issue with me. 

 

 

Edited by l2evy
Progress update on Matrix error debugging
Link to post
On 7/28/2020 at 7:11 PM, dunnno said:

Same here, installed it yesterday, cleared cache and tried Safari/Chrome/Firefox, no luck

Here is the log in case it's needed :

 

+ id -u 99
The user 99 does not exist, creating...
+ echo 'The user 99 does not exist, creating...'
+ groupadd -f -g 100 100
+ useradd -u 99 -g 100 99
+ '[' '!' -e /var/www/html/index.php ']'
+ exec apache2-foreground
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 172.17.0.4. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 172.17.0.4. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
[Sun Aug 09 21:27:20.699938 2020] [mpm_prefork:notice] [pid 1] AH00163: Apache/2.4.25 (Debian) configured -- resuming normal operations
[Sun Aug 09 21:27:20.700025 2020] [core:notice] [pid 1] AH00094: Command line: 'apache2 -D FOREGROUND'
192.168.1.65 - - [09/Aug/2020:21:27:51 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 1266 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"
192.168.1.65 - - [09/Aug/2020:21:27:52 +0200] "GET /js/login.js?v= HTTP/1.1" 200 4032 "http://192.168.1.48:9800/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"
192.168.1.65 - - [09/Aug/2020:21:27:52 +0200] "GET /js/min.php?extjs=1&v= HTTP/1.1" 200 9987 "http://192.168.1.48:9800/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"
192.168.1.65 - - [09/Aug/2020:21:27:52 +0200] "GET /?module=fileman&section=utils&sec=Login%20Page&lang=english&v=&page=translation.js HTTP/1.1" 200 562 "http://192.168.1.48:9800/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"
[Mon Aug 10 03:04:53.273397 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 26 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:53.273522 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 27 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:53.273532 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 28 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:53.273541 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 29 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:53.273550 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 30 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:53.273559 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 31 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275744 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 26 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275785 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 27 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275795 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 28 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275820 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 29 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275830 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 30 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:55.275839 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 31 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278021 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 26 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278083 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 27 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278094 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 28 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278103 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 29 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278112 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 30 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:57.278122 2020] [core:warn] [pid 1] AH00045: child process 31 still did not exit, sending a SIGTERM
[Mon Aug 10 03:04:59.280227 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 26 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:04:59.282017 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 27 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:04:59.282053 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 28 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:04:59.282847 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 29 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:04:59.282887 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 30 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:04:59.282900 2020] [core:error] [pid 1] AH00046: child process 31 still did not exit, sending a SIGKILL
[Mon Aug 10 03:05:01.184617 2020] [mpm_prefork:notice] [pid 1] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
+ id -u 99
+ '[' '!' -e /var/www/html/index.php ']'
+ exec apache2-foreground
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 172.17.0.2. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 172.17.0.2. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
[Mon Aug 10 06:56:35.324487 2020] [mpm_prefork:notice] [pid 1] AH00163: Apache/2.4.25 (Debian) configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 10 06:56:35.324784 2020] [core:notice] [pid 1] AH00094: Command line: 'apache2 -D FOREGROUND'

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.