Jump to content
ruthan

retro - Old ATI (before AMD) videocards passthrough, managed someone make it working?

1 post in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hello,

i wonder if someone managed to get working old Ati videocards pass through with KVM? Im using Qemu 4.2.

 

 I managed to get working almost other else Win98 ready 3D videocards  PCI/PCI-e videocards from Nvidia, Matrox, 3dfx on GB Z170 MB with PCI slot but i never was successful with ATI  PCI/PCIE-e ones.

 

I have tried so far (card name - problem ) :
ATI Mach 64 PCI - videocard - machine start segfault
ATI Rage XL PCI - videocard - machine start segfault

ATI X700 PCI-E - videocard - machine started, completely broken picture from boot.. and only on Analog D-SUB output, DVI is dead
ATI X800 XL PCI-E - videocard - machine started, completely broken picture from boot.. and only on Analog D-SUB output, DVI is dead

   

  I also wonder is someone able to download these cards vbios roms, from some Linux or Windows tool.. i tried some Linux rom parser utility for Linux from Proxmox site (its working fine for old Nvidia cards) and GPU-Z on modern Windows 7, but i want lucky.

Edited by ruthan

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.