Unassigned Devices - Managing Disk Drives and Remote Shares Outside of The Unraid Array


dlandon

Recommended Posts

17 minutes ago, Graber said:

N00b question here.  I've got a Plex Server Docker running smoothly, and I thought I'd share some music on my Windows desktop with Plex.  I've set up a local Windows account called "plex" that has read permissions.  Via the UD web UI, I can click through the Add Remote SMB share dialogs and pick and select the share.  When I click on the orange "mount" button, it blinks grey, then goes back to orange.  I never see the mount  name under /mnt/remotes/.  Ideas appreciated.  I'm sure I'm missing something basic.

image.png

Your diagnostics will say why in the log

Link to comment
4 minutes ago, Squid said:

Your diagnostics will say why in the log

Thanks.  The error was ""Mount of '//XPS8930/Music' failed: 'mount error: could not resolve address for XPS8930: Unknown error '.""  I changed the server name to the IP address and it worked.  Might it be because the machine has multiple NICs and IP addresses?

Link to comment
Posted (edited)
2 hours ago, dlandon said:

Hover you mouse over the icon and a tool tip will tell you what it does.

When I hover the mouse over the icon it says "Excute Script as udev simulating a device being installed"
and when I click on it I got a message window with "/tmp/unassigned.devices/scripts/TDAS_RAID5-part1.sh 2>&1"
I do not understand what are these, and why I got this icon on this partition only.. all other devices and partitions have a "check mark" icon on them
do I did something wrong in here.. 

icon-1.jpg.58921a4aa82d39d4dd987f74bb8aad14.jpg

Edited by hamad
Link to comment
3 hours ago, Graber said:

N00b question here.  I've got a Plex Server Docker running smoothly, and I thought I'd share some music on my Windows desktop with Plex.  I've set up a local Windows account called "plex" that has read permissions.  Via the UD web UI, I can click through the Add Remote SMB share dialogs and pick and select the share.  When I click on the orange "mount" button, it blinks grey, then goes back to orange.  I never see the mount  name under /mnt/remotes/.  Ideas appreciated.  I'm sure I'm missing something basic.

image.png

Post diagnostics.

Link to comment
2 hours ago, hamad said:

When I hover the mouse over the icon it says "Excute Script as udev simulating a device being installed"
and when I click on it I got a message window with "/tmp/unassigned.devices/scripts/TDAS_RAID5-part1.sh 2>&1"
I do not understand what are these, and why I got this icon on this partition only.. all other devices and partitions have a "check mark" icon on them
do I did something wrong in here.. 

icon-1.jpg.58921a4aa82d39d4dd987f74bb8aad14.jpg

You have a script defined for that partition.  Click on the three gears and you'll see the script defined to run when the device is plugged in,  The check mark is enabled when the partition is not mounted and is used for doing a file system check on the partition.

Link to comment
2 hours ago, Wicked_Chicken said:
May 11 15:29:35 UNRAID unassigned.devices: Adding disk '/dev/sdc1'...
May 11 15:29:35 UNRAID unassigned.devices: No filesystem detected on '/dev/sdc1'.
May 11 15:29:35 UNRAID unassigned.devices: Partition 'ST8000DM004-2CX188_ZR1031HG-part1' cannot be mounted.
May 11 15:29:35 UNRAID unassigned.devices: Adding disk '/dev/sdc2'...
May 11 15:29:35 UNRAID unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -t ntfs -o rw,auto,async,noatime,nodiratime,nodev,nosuid,nls=utf8,umask=000 '/dev/sdc2' '/mnt/disks/Media'
May 11 15:29:37 UNRAID ntfs-3g[30091]: Version 2017.3.23 integrated FUSE 27
May 11 15:29:37 UNRAID ntfs-3g[30091]: Mounted /dev/sdc2 (Read-Only, label "Media", NTFS 3.1)
May 11 15:29:37 UNRAID ntfs-3g[30091]: Cmdline options: rw,noatime,nodiratime,nodev,nosuid,nls=utf8,umask=000
May 11 15:29:37 UNRAID ntfs-3g[30091]: Mount options: rw,nodiratime,nodev,nosuid,nls=utf8,allow_other,nonempty,noatime,ro,default_permissions,fsname=/dev/sdc2,blkdev,blksize=4096
May 11 15:29:37 UNRAID ntfs-3g[30091]: Global ownership and permissions enforced, configuration type 1
May 11 15:29:37 UNRAID unassigned.devices: Mount warning: The disk contains an unclean file system (0, 0). Metadata kept in Windows cache, refused to mount. Falling back to read-only mount because the NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting.) .
May 11 15:29:37 UNRAID unassigned.devices: Successfully mounted '/dev/sdc2' on '/mnt/disks/Media'.

 

Link to comment
1 minute ago, dlandon said:

Do you have another disk you could try?

 

The last one I have tried was a new one already. Same brand (Intenso) by different model. 4TB (first) and 1TB (second). I can additionally try a USB stick later today.

Link to comment
Just now, monarc said:

 

The last one I have tried was a new one already. Same brand (Intenso) by different model. 4TB (first) and 1TB (second). I can additionally try a USB stick later today.

I have not seen anyone else report this issue, and I cannot reproduce the problem.  That's why I think it might be disk related.

Link to comment
1 hour ago, dlandon said:

I have not seen anyone else report this issue, and I cannot reproduce the problem.  That's why I think it might be disk related.

I suspect it might be the name of the device not being correctly parsed, maybe the period?

 

External_USB_3.0_20130522013291

 

Link to comment
1 hour ago, dlandon said:

Do you have another disk you could try?

 

New disk, same problem. 😒

 

May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Device '/dev/sdg' block size: 625142448.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clearing partition table of disk '/dev/sdg'.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clear partition result: 1+0 records in 1+0 records out 2097152 bytes (2.1 MB, 2.0 MiB) copied, 0.0650799 s, 32.2 MB/s
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Creating Unraid compatible mbr partition on disk '/dev/sdg'.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Create mbr partition table result: write mbr signature done
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:04:44 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Formatting disk '/dev/sdg' with 'xfs-encrypted' filesystem.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'FUJITSU_MHZ2320B_0123456789ABCDE', mountpoint 'ATA_FUJITSU_MHZ2320B' is not set to auto mount.
May 12 13:05:02 Unraid unassigned.devices: Format disk '/dev/sdg' with 'xfs-encrypted' filesystem: meta-data=/dev/mapper/format_sdg isize=512 agcount=4, agsize=19534676 blks = sectsz=512 attr=2, projid32bit=1 = crc=1 finobt=1, sparse=1, rmapbt=0 = reflink=1 data = bsize=4096 blocks=78138702, imaxpct=25 = sunit=0 swidth=0 blks naming =version 2 bsize=4096 ascii-ci=0, ftype=1 log =internal log bsize=4096 blocks=38153, version=2 = sectsz=512 sunit=0 blks, lazy-count=1 realtime =none extsz=4096 blocks=0, rtextents=0
May 12 13:05:05 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:05:05 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 13:05:05 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:05:06 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'FUJITSU_MHZ2320B_0123456789ABCDE', mountpoint 'ATA_FUJITSU_MHZ2320B' is not set to auto mount.
May 12 13:05:21 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B'...
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B' '/mnt/disks/ATA_FUJITSU_MHZ2320B'
May 12 13:05:23 Unraid kernel: /dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B: Can't open blockdev
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B' failed: 'mount: /mnt/disks/ATA_FUJITSU_MHZ2320B: special device /dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B does not exist. '
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Partition 'ATA FUJITSU_MHZ2320B' cannot be mounted.

 

Link to comment
7 hours ago, dlandon said:

Post diagnostics.

It's working now with the server IP address instead of the name.  Despite that I could click and select the server and the share, the log showed the error that it could not resolve the server name on attempting to mount.  The server name did show up twice in the pick list (it has two IP addresses), so that could be part of the problem.

Link to comment
1 hour ago, monarc said:

 

New disk, same problem. 😒

 


May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Device '/dev/sdg' block size: 625142448.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clearing partition table of disk '/dev/sdg'.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clear partition result: 1+0 records in 1+0 records out 2097152 bytes (2.1 MB, 2.0 MiB) copied, 0.0650799 s, 32.2 MB/s
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Creating Unraid compatible mbr partition on disk '/dev/sdg'.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Create mbr partition table result: write mbr signature done
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:04:44 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Formatting disk '/dev/sdg' with 'xfs-encrypted' filesystem.
May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'FUJITSU_MHZ2320B_0123456789ABCDE', mountpoint 'ATA_FUJITSU_MHZ2320B' is not set to auto mount.
May 12 13:05:02 Unraid unassigned.devices: Format disk '/dev/sdg' with 'xfs-encrypted' filesystem: meta-data=/dev/mapper/format_sdg isize=512 agcount=4, agsize=19534676 blks = sectsz=512 attr=2, projid32bit=1 = crc=1 finobt=1, sparse=1, rmapbt=0 = reflink=1 data = bsize=4096 blocks=78138702, imaxpct=25 = sunit=0 swidth=0 blks naming =version 2 bsize=4096 ascii-ci=0, ftype=1 log =internal log bsize=4096 blocks=38153, version=2 = sectsz=512 sunit=0 blks, lazy-count=1 realtime =none extsz=4096 blocks=0, rtextents=0
May 12 13:05:05 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table.
May 12 13:05:05 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 13:05:05 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table
May 12 13:05:06 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'FUJITSU_MHZ2320B_0123456789ABCDE', mountpoint 'ATA_FUJITSU_MHZ2320B' is not set to auto mount.
May 12 13:05:21 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B'...
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B' '/mnt/disks/ATA_FUJITSU_MHZ2320B'
May 12 13:05:23 Unraid kernel: /dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B: Can't open blockdev
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B' failed: 'mount: /mnt/disks/ATA_FUJITSU_MHZ2320B: special device /dev/mapper/ATA_FUJITSU_MHZ2320B does not exist. '
May 12 13:05:23 Unraid unassigned.devices: Partition 'ATA FUJITSU_MHZ2320B' cannot be mounted.

 

Change the mountpoint name to remove the period.

Link to comment
Posted (edited)
1 hour ago, dlandon said:

Change the mountpoint name to remove the period.

 

Sorry, but where do you see a period in the mountpoint of the new disk? I also tested other mountpoint names like "Test" with the previous two disks and also with the new disk.

 

May 12 15:03:26 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Test'...
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Test' '/mnt/disks/Test'
May 12 15:03:28 Unraid kernel: /dev/mapper/Test: Can't open blockdev
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Test' failed: 'mount: /mnt/disks/Test: special device /dev/mapper/Test does not exist. '
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Partition 'Test' cannot be mounted.

 

Edited by monarc
Link to comment
1 hour ago, monarc said:

 

Sorry, but where do you see a period in the mountpoint of the new disk? I also tested other mountpoint names like "Test" with the previous two disks and also with the new disk.

 


May 12 15:03:26 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Test'...
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Test' '/mnt/disks/Test'
May 12 15:03:28 Unraid kernel: /dev/mapper/Test: Can't open blockdev
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Test' failed: 'mount: /mnt/disks/Test: special device /dev/mapper/Test does not exist. '
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Partition 'Test' cannot be mounted.

 

I see something.  Let me work on it.

Link to comment
6 hours ago, monarc said:

 

Sorry, but where do you see a period in the mountpoint of the new disk? I also tested other mountpoint names like "Test" with the previous two disks and also with the new disk.

 


May 12 15:03:26 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Test'...
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Test' '/mnt/disks/Test'
May 12 15:03:28 Unraid kernel: /dev/mapper/Test: Can't open blockdev
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Test' failed: 'mount: /mnt/disks/Test: special device /dev/mapper/Test does not exist. '
May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Partition 'Test' cannot be mounted.

 

Please do the following:

  • Remove the drive.
  • Click on the red X on the drive in the historical drive list to have UD forget the drive.
  • Plug the drive back in.
  • Click the '+' to show the partitions.
  • Give me a screen shot of the UD page.
  • Don't make any changes.
Link to comment
Posted (edited)
40 minutes ago, dlandon said:

Please do the following:

  • Remove the drive.
  • Click on the red X on the drive in the historical drive list to have UD forget the drive.
  • Plug the drive back in.
  • Click the '+' to show the partitions.
  • Give me a screen shot of the UD page.
  • Don't make any changes.

 

is it this what you are looking for?

 

image.thumb.png.d0aa401a8e507566e313a7ba17190ada.png

 

May 12 22:25:27 Unraid kernel: usb 2-3: USB disconnect, device number 5
May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronizing SCSI cache
May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronize Cache(10) failed: Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb 2-2: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb-storage 2-2:1.0: USB Mass Storage device detected
May 12 22:26:05 Unraid kernel: scsi host11: usb-storage 2-2:1.0
May 12 22:26:07 Unraid kernel: scsi 11:0:0:0: Direct-Access Intenso External USB 3.0 5438 PQ: 0 ANSI: 6
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: Attached scsi generic sg6 type 0
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] 1953525164 512-byte logical blocks: (1.00 TB/932 GiB)
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Write Protect is off
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Mode Sense: 23 00 00 00
May 12 22:26:33 Unraid flash_backup: adding task: php /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.unraid.net/include/UpdateFlashBackup.php update
May 12 22:26:37 Unraid kernel: usb 2-2: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:26:38 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
May 12 22:26:38 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 22:27:08 Unraid kernel: usb 2-2: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:27:08 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Attached SCSI disk
May 12 22:27:09 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'External_USB_3.0_20130522013291', mountpoint 'Intenso_External_USB_3.0' is not set to auto mount.
May 12 22:27:09 Unraid unassigned.devices: Issue spin down timer for device '/dev/sdg'.

 

Edited by monarc
Link to comment
39 minutes ago, monarc said:

 

is it this what you are looking for?

 

image.thumb.png.d0aa401a8e507566e313a7ba17190ada.png

 


May 12 22:25:27 Unraid kernel: usb 2-3: USB disconnect, device number 5
May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronizing SCSI cache
May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronize Cache(10) failed: Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb 2-2: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb-storage 2-2:1.0: USB Mass Storage device detected
May 12 22:26:05 Unraid kernel: scsi host11: usb-storage 2-2:1.0
May 12 22:26:07 Unraid kernel: scsi 11:0:0:0: Direct-Access Intenso External USB 3.0 5438 PQ: 0 ANSI: 6
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: Attached scsi generic sg6 type 0
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] 1953525164 512-byte logical blocks: (1.00 TB/932 GiB)
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Write Protect is off
May 12 22:26:07 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Mode Sense: 23 00 00 00
May 12 22:26:33 Unraid flash_backup: adding task: php /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.unraid.net/include/UpdateFlashBackup.php update
May 12 22:26:37 Unraid kernel: usb 2-2: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:26:38 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
May 12 22:26:38 Unraid kernel: sdg: sdg1
May 12 22:27:08 Unraid kernel: usb 2-2: reset SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd
May 12 22:27:08 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Attached SCSI disk
May 12 22:27:09 Unraid unassigned.devices: Disk with serial 'External_USB_3.0_20130522013291', mountpoint 'Intenso_External_USB_3.0' is not set to auto mount.
May 12 22:27:09 Unraid unassigned.devices: Issue spin down timer for device '/dev/sdg'.

 

 

I want you to try something for me because I have no way of reproducing your issue.

 

Unzip the attached file and copy it to your flash drive.  Then execute the following command in an Unraid terminal:

cp /boot/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php

Once you've done that, try to mount the luks disk.

 

lib.zip

Link to comment

I hope I did everything right? Why did I have to copy it to the flash drive (/boot/) first?

 

root@Unraid:/boot# cp /mnt/user/Marc/lib.php /boot/lib.php

root@Unraid:/boot# cp /boot/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l
total 80
-rwxr-xr-x 1 root root  1078 Jun 20  2020 Legacy.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  3145 Feb 13 20:25 fsck.php*
-rwxr-xr-x 1 root root 68423 May 12 23:19 lib.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  1762 Feb 13 20:25 script.php*

 

Unfortunately, it did not help.

 

May 12 23:20:38 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0'...
May 12 23:20:40 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' '/mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0'
May 12 23:20:40 Unraid kernel: /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0: Can't open blockdev
May 12 23:20:40 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' failed: 'mount: /mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0: special device /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0 does not exist. '
May 12 23:20:40 Unraid unassigned.devices: Partition 'Intenso External_USB_3.0' cannot be mounted.

 

Link to comment
Just now, monarc said:

I hope I did everything right? Why did I have to copy it to the flash drive (/boot/) first?

You didn't.  I just gave you a simple location to copy it to.

 

Now try this one.

lib.zip

 

After you copy it run this command:

rm /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini

 

If it doesn't work, show me another screen shot.

Link to comment
root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# cp /mnt/user/Marc/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l
total 80
-rwxr-xr-x 1 root root  1078 Jun 20  2020 Legacy.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  3145 Feb 13 20:25 fsck.php*
-rwxr-xr-x 1 root root 68440 May 12 23:32 lib.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  1762 Feb 13 20:25 script.php*

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# rm /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini

 

May 12 23:33:01 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0'...
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' '/mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0'
May 12 23:33:03 Unraid kernel: /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0: Can't open blockdev
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' failed: 'mount: /mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0: special device /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0 does not exist. '
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Partition 'Intenso External_USB_3.0' cannot be mounted.

 

image.thumb.png.d1ee73e43e05a87c1fc75967509b54eb.png

Link to comment
2 minutes ago, monarc said:

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# cp /mnt/user/Marc/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l
total 80
-rwxr-xr-x 1 root root  1078 Jun 20  2020 Legacy.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  3145 Feb 13 20:25 fsck.php*
-rwxr-xr-x 1 root root 68440 May 12 23:32 lib.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  1762 Feb 13 20:25 script.php*

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# rm /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini

 


May 12 23:33:01 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0'...
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' '/mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0'
May 12 23:33:03 Unraid kernel: /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0: Can't open blockdev
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' failed: 'mount: /mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0: special device /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0 does not exist. '
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Partition 'Intenso External_USB_3.0' cannot be mounted.

 

image.thumb.png.d1ee73e43e05a87c1fc75967509b54eb.png

Post the /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini file.

Link to comment
3 minutes ago, monarc said:

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# cp /mnt/user/Marc/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l
total 80
-rwxr-xr-x 1 root root  1078 Jun 20  2020 Legacy.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  3145 Feb 13 20:25 fsck.php*
-rwxr-xr-x 1 root root 68440 May 12 23:32 lib.php*
-rwxr-xr-x 1 root root  1762 Feb 13 20:25 script.php*

root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# rm /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini

 


May 12 23:33:01 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0'...
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' '/mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0'
May 12 23:33:03 Unraid kernel: /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0: Can't open blockdev
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0' failed: 'mount: /mnt/disks/Intenso_External_USB_3.0: special device /dev/mapper/Intenso_External_USB_3.0 does not exist. '
May 12 23:33:03 Unraid unassigned.devices: Partition 'Intenso External_USB_3.0' cannot be mounted.

 

image.thumb.png.d1ee73e43e05a87c1fc75967509b54eb.png

Also, try unplugging and plugging the drive back in,

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.