Hardware Transcoding /w Emby (Solved)


Recommended Posts

Hey unraiders!

 

Trying to get my M2000 quadro working with emby, and having some issues it seems. 

I followed - https://forums.unraid.net/topic/77813-plugin-linuxserverio-unraid-nvidia/ - and had easy success with plex. 

Checking watch nvidia-smi from a terminal shows plex using it. Emby.... not so much...!

 

Under Emby settings I expected to see my GPU listed as shown in the tutorial, but no dice.

 

Any help greatly appreciated. TIA!

 

 

Edit:

Solved by updating to EmbyServerBeta (from Emby)

 

 

 

pic1.png.f2106fdfb1a8951adf6ffb3a9b58234b.pngpic2.png.4a2b90353c7b63f23adab240c614105a.png

Edited by tbonedude420
Link to comment
1 minute ago, HellDiverUK said:

If you're using the linuxserver Emby install, it's exactly the same as Plex.  Can confirm it works fine (I'm using a much shittier GTX1050 to good effect).

Glad to know others are having success (Rages inside!) bwahaha. I was hoping it was just as easy.... Maybe check over my config settings? Like you said, it was exactly the same I thought.... 🙄

 

pic3.thumb.png.663f899d7e54a33a4ab0a26c57d933eb.pngpic4.thumb.png.326103cfccc23bd31ef1650af2a935b7.png

 

Link to comment
1 minute ago, HellDiverUK said:

Looks fine to me, did you remember to add the --runtime=nvidia variable in extra parameters?

I was hoping it was something that trivial... no dice :(

 

The worrying part is I should see them listed as shown in the tutorial...(mine pictured above) has two blank spaces :( :( 

 

pic7.png.98728085c8616ec7400f7f322d7d9b6b.png

 

Can I console into Emby? ... (goes to test)

image.png.edb25e658989c43c81670770f07dc5a8.png

Link to comment
1 minute ago, HellDiverUK said:

I'd try the linuxserver version, rather than bixhex.

Good suggestion. Wanted to try the beta version anyway, so ill just test both and report back. My hope is its just not a supported GPU on the regular version, and it has been added in more recent updates/distros. 

 

On that note, Is there any commands I could/should type out to show more info? lspci only shows its passed to the container, not necessarily used. 

Link to comment
Just now, tbonedude420 said:

Good suggestion. Wanted to try the beta version anyway, so ill just test both and report back. My hope is its just not a supported GPU on the regular version, and it has been added in more recent updates/distros. 

 

On that note, Is there any commands I could/should type out to show more info? lspci only shows its passed to the container, not necessarily used. 

To be honest, I don't know, because it's always just worked for me, both using nvidia and Intel Quicksync using the i915 driver.  Hopefully someone else can help.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.