Jump to content
mikeyosm

Z490 temp sensor

3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hello

Anyone got Z490 temperature sensors working? I have a MSI Z490i Unify , the dynamix plugin detects coretemp driver but I only

get limited sensors back. No voltages, no mainboard temp etc. Any ideas?

 

 

 

 

 

Screenshot 2020-09-19 161648.jpg

Share this post


Link to post

Let me make a suggestion at this point.  Look for the temperature plugin on the plugins tab of the GUI.  You will find the link to the support thread for that plugin.  You should really make your query there.  I believe that Z490 is a new chip set.  So what version of Unraid are you using.  The most recent Beta version has a newer Linux kernel which has support for many of the new chip sets.

Share this post


Link to post
On 9/19/2020 at 9:43 PM, Frank1940 said:

Let me make a suggestion at this point.  Look for the temperature plugin on the plugins tab of the GUI.  You will find the link to the support thread for that plugin.  You should really make your query there.  I believe that Z490 is a new chip set.  So what version of Unraid are you using.  The most recent Beta version has a newer Linux kernel which has support for many of the new chip sets.

Fair enough, posted in the correct forum. As for your qstns, 6.9b25 is what I'm using. As I said, coretemp driver is detected but only detects basic temp stats such as CPU and nvme. MB, voltages and others are missing.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.