[Support] Linuxserver.io - Double Commander


Recommended Posts

linuxserver_medium.png?v=4&s=4000

 

Application Name: Double Commander
Application Site: https://doublecmd.sourceforge.io/
Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/doublecommander/
Github: https://github.com/linuxserver/docker-doublecommander

 

Please post any questions/issues relating to this docker you have in this thread.

If you are not using Unraid (and you should be!) then please do not post here, rather use the linuxserver.io forum for support.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
10 hours ago, UNOPARATOR said:

The version of double commander is pretty old, any plans to update it to the latest version (0.9.9 beta)? Or you are waiting for the v1.0.0 which is supposedly coming out in a few days postponed 3 months?

Roadmap - Double Commander Bug Tracker (sourceforge.io)

It's the latest stable release they have. If you want beta versions, you have to build it yourself.

Link to comment
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

This container doesn't shut down gracefully, so it will always time out when Unraid tries to shut it down (with `docker stop -t xx`, where 'xx' is the Docker stop timeout you've set), e.g., when backing up appdata. The usual trick of adding '--init' under 'Extra Parameters' isn't working either.

Link to comment
  • 2 weeks later...
1 hour ago, Johns6977 said:

I left the docker install at default

 

How do I navigate to my user shares? I cannot find them on double commander gui. 

Default settings from lsio do not include any path mapping to the shares.  Add another path mapping of /mnt/user mapped to /unraid, then you'll find it within the container at /unraid

  • Like 1
Link to comment
  • 6 months later...
  • 1 month later...

Does anyone have any idea what the black dot is:

 

image.png.c1da961fa5bb9c07df46a66499dc696d.png

 

If I click on it, it expands into a place to type with a few extra options:

 

image.png.7fd3cd279d6bcb5e3c70ceda6db011e9.png

 

If I type into that box or use the on-screen keyboard button, it puts text into the filter box of Double Commander.  I looked through the settings but didn't see anything about it.  I thought maybe it was part of some other OSD software somewhere, but it only shows up in the WebUI of Double Commander.  I can move it around (slowly) to a spot that is out of the way, but I'd prefer to turn it off if anyone knows how.

Link to comment
23 hours ago, b01000100 said:

Does anyone have any idea what the black dot is[...]

 

I figured this out.  It was being added in gclient/rdp.ejs.  I copied the file out to a different folder in appdata, edited it to remove the extra stuff, and then mapped that file back to the file inside of the container.  After removing/readding the container, the black dot was gone.  I'm sure the black dot is useful for someone, but it wasn't for me.

 

An alternative to this is to use the ability to run scripts on these lsio containers: Customizing our Containers

Edited by b01000100
Link to comment
On 9/27/2020 at 3:35 PM, N¿¿B said:

Wow, you're right. That is a pretty overwhelming interface. Want to try it because it seems like it has good features, but that screenshot is definitely giving me some pause.

Probably you know it already but some might now that this can be easily fixed

 

Tick:

Configurations -> Options -> Behaviours ->
Automatically hide unmounted devices

 

Link to comment
  • 1 month later...

it's the second time it happens...after using it normally for long time...i add another path that points to /isos and when i update the settings the app disappears from the docker list and i can only reinstall it. Ever happened to anyone?

Link to comment
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
On 2/18/2022 at 11:35 AM, idmanager said:

my docker got updated a few days ago, now its stopped working, any ideas for a fix ?

Screenshot 2022-02-18 at 16.34.26.png

UPDATE: got it working. Had to select PRIVLIDGE MODE when editing the docker settings.

 

 

 

Any resolution with this? I get this same error or just a blank white screen with a mouse cursor I can move around. I do see one black dot on the left side of the screen. Here is the entire log:

 

guacd[479]: INFO:       Connection ID is "$d8c69bb5-7e08-4874-94f5-e9ffecba9322"
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Sending opCode: 4.size,4.2017,13.710?undefined,2.96;
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Sending opCode: 5.audio,9.audio/L16;
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Sending opCode: 5.video;
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Sending opCode: 5.image;
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Server sent handshake: 4.args,13.VERSION_1_1_0,8.hostname,4.port,6.domain,8.username,8.password,5.width,6.height,3.dpi,15.initial-program,11.color-depth,13.disable-audio,15.enable-printing,12.printer-name,12.enable-drive,10.drive-name,10.drive-path,17.create-drive-path,7.console,13.console-audio,13.server-layout,8.security,11.ignore-cert,12.disable-auth,10.remote-app,14.remote-app-dir,15.remote-app-args,15.static-channels,11.client-name,16.enable-wallpaper,14.enable-theming,21.enable-font-smoothing,23.enable-full-window-drag,26.enable-desktop-composition,22.enable-menu-animations,22.disable-bitmap-caching,25.disable-offscreen-caching,21.disable-glyph-caching,16.preconnection-id,18.preconnection-blob,8.timezone,14.recording-path,14.recording-name,24.recording-exclude-output,23.recording-exclude-mouse,22.recording-include-keys,21.create-recording-path,13.resize-method,18.enable-audio-input,9.read-only,16.gateway-hostname,12.gateway-port,14.gateway-domain,16.gateway-username,16.gateway-password,17.load-balance-info
[2022-05-21 20:16:55] [Connection 5]  Sending opCode: 7.connect,0.,9.127.0.0.1,4.3389,0.,3.abc,3.abc,4.2017,13.710?undefined,2.96,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,12.en-us-qwerty,3.any,4.true,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.,0.;
guacd[1560]: INFO:      Security mode: Negotiate (ANY)
guacd[1560]: INFO:      Resize method: none
guacd[1560]: INFO:      User "@91002842-055c-4e0d-a283-b4681d8127a6" joined connection "$d8c69bb5-7e08-4874-94f5-e9ffecba9322" (1 users now present)
guacd[1560]: INFO:      Loading keymap "base"
guacd[1560]: INFO:      Loading keymap "en-us-qwerty"
rdpClientConGotConnection:
rdpClientConGotConnection: g_sck_accept ok new_sck 22
rdpClientConGotConnection: marking only clientCon 0x55ab66d14360 for disconnect
rdpClientConGetConnection: idle_disconnect_timeout set to non-positive value, idle timer turned off
rdpAddClientConToDev: adding clientCon 0x55ab66e69cf0
rdpClientConDisconnect:
rdpRemoveClientConFromDev: removing clientCon 0x55ab66d14360
guacd[1268]: INFO:      RDP server closed connection: Manually logged off.
guacd[1268]: INFO:      Internal RDP client disconnected
rdpClientConProcessMsgVersion: version 0 0 0 1
rdpClientConProcessScreenSizeMsg: set width 2016 height 710 bpp 16
rdpClientConProcessScreenSizeMsg: shmemid 4 shmemptr 0x15529716e000
rdpClientConProcessMsgClientInput: invalidate x 0 y 0 cx 2016 cy 710
rdpClientConProcessMsgClientInfo:
  got client info bytes 7072
  jpeg support 0
  offscreen support 0
  offscreen size 0
  offscreen entries 0
  client supports glyph cache but server disabled
  client can not do offscreen to offscreen blits
  client can do new(color) cursor
  client can not do multimon
rdpRRSetRdpOutputs: numCrtcs 1 numOutputs 1 monitorCount 0
rdpRRSetRdpOutputs: update output 0 left 0 top 0 width 2016 height 710
rdpRRUpdateOutput:
rdpLoadLayout: keylayout 0x00000409 variant  display 10
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
guacd[1560]: INFO:      Accepted format: 16-bit PCM with 2 channels at 44100 Hz
guacd[1560]: INFO:      Accepted format: 16-bit PCM with 2 channels at 22050 Hz
guacd[1560]: INFO:      Connected to RDPDR 1.12 as client 0x592043a8
guacd[1560]: INFO:      RDPDR user logged on
rdpInDeferredRepeatCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
rdpInDeferredRepeatCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
guacd[1268]: INFO:      User "@7d8de265-2117-4486-9efb-4972f0a087af" disconnected (0 users remain)
guacd[1268]: INFO:      Last user of connection "$8773e441-b250-47cd-9fe6-ce1e7cbbf6d8" disconnected
[2022-05-21 20:17:01] [Connection 4]  Closing connection with error:  1000
[2022-05-21 20:17:01] [Connection 4]  Closing guacd connection
[2022-05-21 20:17:01] [Connection 4]  Client connection closed
guacd[479]: INFO:       Connection "$8773e441-b250-47cd-9fe6-ce1e7cbbf6d8" removed.
guacd[1560]: INFO:      User "@91002842-055c-4e0d-a283-b4681d8127a6" disconnected (0 users remain)
guacd[1560]: INFO:      Last user of connection "$d8c69bb5-7e08-4874-94f5-e9ffecba9322" disconnected
[2022-05-21 20:17:27] [Connection 5]  Closing connection with error:  Error: not opened
    at WebSocket.send (/gclient/node_modules/ws/lib/WebSocket.js:218:38)
    at ClientConnection.send (/gclient/node_modules/guacamole-lite/lib/ClientConnection.js:125:24)
    at GuacdClient.sendBufferToWebSocket (/gclient/node_modules/guacamole-lite/lib/GuacdClient.js:172:35)
    at GuacdClient.processReceivedData (/gclient/node_modules/guacamole-lite/lib/GuacdClient.js:163:14)
    at Socket.emit (node:events:527:28)
    at addChunk (node:internal/streams/readable:315:12)
    at readableAddChunk (node:internal/streams/readable:289:9)
    at Socket.Readable.push (node:internal/streams/readable:228:10)
    at TCP.onStreamRead (node:internal/stream_base_commons:190:23)
[2022-05-21 20:17:27] [Connection 5]  Closing guacd connection
[2022-05-21 20:17:27] [Connection 5]  Client connection closed
guacd[1560]: INFO:      Internal RDP client disconnected
guacd[479]: INFO:       Connection "$d8c69bb5-7e08-4874-94f5-e9ffecba9322" removed.
rdpClientConRecv: g_sck_recv failed(returned 0)
rdpClientConRecvMsg: error
rdpClientConCheck: rdpClientConGotData failed
rdpClientConDisconnect:
rdpRemoveClientConFromDev: removing clientCon 0x55ab66e69cf0

Edited by opentoe
Link to comment
Posted (edited)
16 hours ago, opentoe said:

UPDATE: got it working. Had to select PRIVLIDGE MODE when editing the docker settings.

 

Hello,

 

can you explain what you did exactly? Because I'm having the exact same issue with a completely fresh install of Unraid and Doublecmd.

 

Thanks

 

EDIT: Nm, thank you. Toggling priviliged on the docker when installing the app indeed, solved it. 

Edited by m33ts4k0z
Link to comment

Hi,

I recently updated my Unraid server to 6.10.1 and now I see en error in the Double Commander logs. It seems that xauth can’t be found. When I try to start DoubleCommander, it can’t load .Xauthority

 

Failed to open authorization file “.Xauthority”: No such file or directory

 

Can I reinstall that somehow?

 

Rgs
Grissom

Link to comment
8 hours ago, KoNeko said:

im getting a error since i updated unraid to 6.10.1 it says

Failed to close file descriptor for child process ( operation not permitted)

 

That is what I see as well. What's in your logs for Double Commander?

Link to comment
On 5/26/2022 at 9:00 PM, Grissom said:

 

That is what I see as well. What's in your logs for Double Commander?

i have it fixed now.

i edited the docker and enabled Privileged. and when it rebuild and started it works again.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.