Jump to content

Installation of AMD Software on Win10 VM (RX 5700 XT)


Recommended Posts

Hi All,

 

A bit of help please. I have my RX 5700 XT GPU Passthrough to a Win11 VM (fresh install). The actual card is working fine and I have the vendor reset in place (can restart multiple times with no issues).

 

When I try to install the AMD Drivers using the software from AMD's site, I get the following error.

 

image.png.fa386da90aeef35504e5c0a658b5d910.png

 

I don't have this issue on my other VM, so I think I've missed something simple. I keep going through my XML and can't see it. Can I ask for a bit of help/advice? Below is my XML

 

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<domain type='kvm'>
  <name>Windows 11 - Gaming</name>
  <uuid>4915030b-662b-282f-044b-76d025e99aa7</uuid>
  <metadata>
    <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 11" icon="windows11.png" os="windowstpm"/>
  </metadata>
  <memory unit='KiB'>16777216</memory>
  <currentMemory unit='KiB'>16777216</currentMemory>
  <memoryBacking>
    <nosharepages/>
  </memoryBacking>
  <vcpu placement='static'>24</vcpu>
  <cputune>
    <vcpupin vcpu='0' cpuset='4'/>
    <vcpupin vcpu='1' cpuset='20'/>
    <vcpupin vcpu='2' cpuset='5'/>
    <vcpupin vcpu='3' cpuset='21'/>
    <vcpupin vcpu='4' cpuset='6'/>
    <vcpupin vcpu='5' cpuset='22'/>
    <vcpupin vcpu='6' cpuset='7'/>
    <vcpupin vcpu='7' cpuset='23'/>
    <vcpupin vcpu='8' cpuset='8'/>
    <vcpupin vcpu='9' cpuset='24'/>
    <vcpupin vcpu='10' cpuset='9'/>
    <vcpupin vcpu='11' cpuset='25'/>
    <vcpupin vcpu='12' cpuset='10'/>
    <vcpupin vcpu='13' cpuset='26'/>
    <vcpupin vcpu='14' cpuset='11'/>
    <vcpupin vcpu='15' cpuset='27'/>
    <vcpupin vcpu='16' cpuset='12'/>
    <vcpupin vcpu='17' cpuset='28'/>
    <vcpupin vcpu='18' cpuset='13'/>
    <vcpupin vcpu='19' cpuset='29'/>
    <vcpupin vcpu='20' cpuset='14'/>
    <vcpupin vcpu='21' cpuset='30'/>
    <vcpupin vcpu='22' cpuset='15'/>
    <vcpupin vcpu='23' cpuset='31'/>
  </cputune>
  <os>
    <type arch='x86_64' machine='pc-q35-7.2'>hvm</type>
    <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi-tpm.fd</loader>
    <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/4915030b-662b-282f-044b-76d025e99aa7_VARS-pure-efi-tpm.fd</nvram>
  </os>
  <features>
    <acpi/>
    <apic/>
    <hyperv mode='custom'>
      <relaxed state='on'/>
      <vapic state='on'/>
      <spinlocks state='on' retries='8191'/>
      <vendor_id state='on' value='123456789123'/>
    </hyperv>
    <kvm>
      <hidden state='on'/>
    </kvm>
    <vmport state='off'/>
    <ioapic driver='kvm'/>
  </features>
  <cpu mode='host-passthrough' check='none' migratable='on'>
    <topology sockets='1' dies='1' cores='12' threads='2'/>
    <cache mode='passthrough'/>
    <feature policy='require' name='topoext'/>
  </cpu>
  <clock offset='localtime'>
    <timer name='hypervclock' present='yes'/>
    <timer name='hpet' present='no'/>
  </clock>
  <on_poweroff>destroy</on_poweroff>
  <on_reboot>restart</on_reboot>
  <on_crash>restart</on_crash>
  <devices>
    <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator>
    <disk type='file' device='disk'>
      <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/>
      <source file='/mnt/user/domains/Windows 11 - Gaming/vdisk1.img'/>
      <target dev='hdc' bus='virtio'/>
      <serial>vdisk1</serial>
      <boot order='2'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/>
    </disk>
    <disk type='file' device='cdrom'>
      <driver name='qemu' type='raw'/>
      <source file='/mnt/user/isos/Windows 11/en-gb_windows_11_business_editions_updated_april_2022_x64_dvd_1c55c769.iso'/>
      <target dev='hda' bus='sata'/>
      <readonly/>
      <boot order='1'/>
      <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/>
    </disk>
    <disk type='file' device='cdrom'>
      <driver name='qemu' type='raw'/>
      <source file='/mnt/user/isos/virtio-win-0.1.240-1.iso'/>
      <target dev='hdb' bus='sata'/>
      <readonly/>
      <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/>
    </disk>
    <controller type='sata' index='0'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/>
    <controller type='pci' index='1' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='1' port='0x10'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0' multifunction='on'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='2' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='2' port='0x11'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x1'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='3' port='0x12'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x2'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='4' port='0x13'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='5' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='5' port='0x14'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x4'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='6' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='6' port='0x15'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x5'/>
    </controller>
    <controller type='virtio-serial' index='0'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x00' function='0x0'/>
    </controller>
    <controller type='usb' index='0' model='qemu-xhci' ports='15'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0'/>
    </controller>
    <interface type='bridge'>
      <mac address='52:54:00:59:ff:b8'/>
      <source bridge='br0.6'/>
      <model type='virtio-net'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/>
    </interface>
    <serial type='pty'>
      <target type='isa-serial' port='0'>
        <model name='isa-serial'/>
      </target>
    </serial>
    <console type='pty'>
      <target type='serial' port='0'/>
    </console>
    <channel type='unix'>
      <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0'/>
      <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/>
    </channel>
    <input type='tablet' bus='usb'>
      <address type='usb' bus='0' port='5'/>
    </input>
    <input type='mouse' bus='ps2'/>
    <input type='keyboard' bus='ps2'/>
    <tpm model='tpm-tis'>
      <backend type='emulator' version='2.0' persistent_state='yes'/>
    </tpm>
    <graphics type='vnc' port='-1' autoport='yes' websocket='-1' listen='0.0.0.0' keymap='en-gb'>
      <listen type='address' address='0.0.0.0'/>
    </graphics>
    <audio id='1' type='none'/>
    <video>
      <model type='qxl' ram='65536' vram='65536' vgamem='16384' heads='1' primary='yes'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0'/>
    </video>
    <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
      <driver name='vfio'/>
      <source>
        <address domain='0x0000' bus='0x0f' slot='0x00' function='0x0'/>
      </source>
      <rom file='/mnt/user/isos/ROMS/AMD.RX5700XT.8192.190616.rom'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0' multifunction='on'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
      <driver name='vfio'/>
      <source>
        <address domain='0x0000' bus='0x0f' slot='0x00' function='0x1'/>
      </source>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x1'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x046d'/>
        <product id='0xc52b'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='1'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x0b05'/>
        <product id='0x190e'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='2'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x0e8d'/>
        <product id='0x1806'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='3'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x8087'/>
        <product id='0x0029'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='4'/>
    </hostdev>
    <memballoon model='none'/>
  </devices>
</domain>

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...