y2kindyz

Members
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Converted

  • Gender
    Undisclosed
  • Location
    Mission, Texas

y2kindyz's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

0

Reputation

  1. Well I have not been able to reset the MB. What would be my least expensive motherboard I could use to replace and upgrade using same memory and cpu? Or is there an option to upgrade all for not too much cash. Ant help is appreciated oscar
  2. Ok I checked my power supply by jumping pins 4-5 and the PSU fan comes on an drives start to spin. So it seems that either the I screwed something up in the bios or the MB is bad. Is there anyway to set bios to default? thanks again, oscar
  3. Itimpi, thanks for the reply. Now it seems I got bigger problems. When I 1st got everything going I would only get to the telnet screen. I would type root and I would get a IP and the unraid prompt. I thought it may be something with bios, so I got into the bios looking for a network setting that was possibly disabled. I only changed the boot sequence to have the USB be first and I also changed the setting on the power to restart after power was disconnected. Or something like that. Now when I tried to turn it on today. Nothing happens. When I press the power button I hear a clicking noise and there is a red light and blue skull that flashes as long as I keep pressing the power button. The fans com on but that is it. As soon as I release the power button nothing else happens. any ideas? Did I mess something up? thanks in advance, oscar
  4. Hello guys, I finally got the courage to swap MotheBoard. But now after I swapped I am able to see login screen. And I type in root and and it works, but I am not able to see it remotely. The lights on the network connection do not light up. I tried to add a NIC card and it does not light up either. The ip address is set to 192.168.1.12. Is there any way to test network ? Thanks in advance, Oscar
  5. I know it’s probably harder and will require more work, but if i wanted to upgrade the motherboard on my current unraid server, Is it possible to swap motherboard s and reconfigure drives and presto it will work? i am currently running an intel Xeon 3060 @ 2.4Ghz and want to upgrade to a DZ68BC board with a faster processor. I know I am upgrading an old old board with a old one, but I am hoping it will be better. I have the pro version of unraid 6.8.3. I have 10 drives totaling 22TB of space. Mainly music and movies. Thanks for any help in advance, oscar
  6. Hello, I am running ver 6.1.6 and I am getting the following error: plugin: updating: unRAIDServer.plg plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.5.3-x86_64.zip ... done plugin: downloading: https://s3.amazonaws.com/dnld.lime-technology.com/stable/unRAIDServer-6.5.3-x86_64.md5 ... done wrong md5 plugin: run failed: /bin/bash retval: 1 i am trying to upgrade to 6.5.6. thanks in advance
  7. Thank you I will do that. Sent from my iPad using Tapatalk
  8. Hello guys. Hope everyone is staying safe with all the craziness going on. 2 years ago our home flooded an I had to park my unsaid server. Remodel is done and I want to get my HT back up, but I have lost my USB drive. Before shutting down my array was good. what options do I have? I don’t have backup available. Can I create a new drive and try to rebuild array? I don’t recall what version I was on, but the was at least 3-4 years old. Please advise thanks in advance, oscar
  9. Thanks trurl, here are the diagnostics. After everything was back up, i lost one of my shares. i had moved everything from that share so it was blank. Is that normal? thanks tower-diagnostics-20180203-1918.zip
  10. Thank you guys, The new drive was formated and parity is now running. Is there anyway to speed up the process? Showing it still has 2 days left. It is at 20% It is a 4TB Drive. Is that normal?
  11. ok i found how to create a new config. I reconfigured array. I assigned all disks as before, not assigning disks 8 & 9 and assigning new disk5. Do i start array and click box - parity is already valid? or do I start with box unchecked? Will this have an effect on shares config? Or will i need to reconfigure shares? Thanks
  12. ok I have moved all data from disk to another share. I am ready to create a new config. Not sure how to do that so here are the steps i think i need to do. 1 Shut down array 2 remove old disk 5, disk 8 & 9, 3 install new disk 5 4 restart array 5 un assign disks 5, 8 & 9 6 assign new disk 5 7 Click new config 8 follow directions for new config (never done a new config ) Is that correct? Many thanks in advance Oscar
  13. Ok, great what is the best way to move data to another disk? can i drag and drop in explorer? Or id it more complicated? thanks