Jump to content

Troussdesoin

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Troussdesoin

  • Rank
    Member
  1. Hum, the Two tests completed without Error , here are the reports. It doest not seem like there is a major problem. What do you think? WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K5VY4XY7-20201122-1341.txtWDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K6SKLNHN-20201122-1349.txt
  2. Ok, i'm running it on Disk 2, but DIsk 1 is also saying that there are some errors Could it be software related?
  3. Hello Guys, Some time ago, i had read Errors on the array. But it was BTFRS errors and i removed the cache drive and it stopped spewing errors. But tonight, when i came home, it says it had found read errors. It it bad? Should i buy new drives? Thanks a lot .DS_Store domain.cfg go docker.cfg super.dat ident.cfg share.cfg network.cfg disk.cfg WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K5VY42E9-20201121-1827 parity (sdd).txt SanDisk_Ultra_Fit_4C530001230713104105-0-0-20201121-1827 flash (sda).txt WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K6SKLNHN-20201121-1827 disk2 (sdc).txt Samsung_SSD_860_EVO_1TB_S4FMNE0MB10644A-20201121-1827 cache (sdb).txt WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K5VY4XY7-20201121-1827 disk1 (sde).txt Windows 10.xml cmdline.txt btrfs-usage.txt plugins.txt motherboard.txt iommu_groups.txt ethtool.txt folders.txt lsmod.txt lsscsi.txt loads.txt memory.txt lspci.txt meminfo.txt lsusb.txt top.txt ps.txt vars.txt lscpu.txt lsof.txt df.txt ifconfig.txt libvirt.txt docker.txt syslog.1.txt syslog.txt no qemu log files unraid-6.8.3.txt appdata.cfg domains.cfg M---a.cfg T----------e.cfg isos.cfg W----------s.cfg system.cfg D-------s.cfg D-------------o.cfg
  4. Hi there, I have problem with my cache pool and want to remove the two SSDs i have right now in BTFRS (raid 1 i think) with only 1 big ssd. I read the faq and they talk about removing a drive from the cache pool but they say to not go below the requirement of the pool. In my case the requirement would be 2 drives minimum. So how do i do it? Would : 1. set All shares to "no" in use cache disk. 2. Activate the mover to remove the data from the cache disk. 3 stop the array. 4.pull the disks. 5 insert the new ssd. 6. Set the shares i want to 'yes' in use cache disk. 7. reactivate the mover? Btw in the faq it says for the 1 disk, remove or upgrade procedure, to set the shares to 'yes' in use cache disk , is it a typo? thanks a lot.
  5. Hey, thanks for the answer, I ran a Smart extended test last night on one of the drive, and it says it was completed without error. Here is the file attached. i'm going to test the other one and see if the ram is overclocked today. thanks a lot. EDIT: the ram is not overclocked it was a 2133 WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K6SKLNHN-20200113-2303.txt edit 2: I uploaded the second smart test it seems to spew errors especially on the cache drive that was dropping out, i'm planning to change it this week end WDC_WD40EFRX-68N32N0_WD-WCC7K5VY4XY7-20200115-0920.txt
  6. Hi there, I've had a few issue for a few weeks, my docker were randomly crashing because one of the SSD in BTRFS Cache was sometimes dropping out. On Saturday, because of the crash it seemed to have corrupted the Plex docker and its metadata,. So i removed the docker (with krusader, because i could not do it without root privileges) and restarted from scratch. Yesterday, i also stopped the server and cleaned the NVME drive to make sure everything was ok and it would stop dropping out. And today i made a parity Check , and i found more than 500 errors on the array. I would normally conclude that both Drive are failing, but this seems weird. Is it possible that while removing the files, it would create the read errorrs? Should i order new drives and replace them, they are only 2 years old. What's the probability of them both failing on the same day? Thanks for the help unraidchoupi-diagnostics-20200113-0814.zip unraidchoupi-syslog-20200113-0814.zip
  7. Hi there, Trying to mess with this docker for a few days, however i can't install node.js and get a react environnement working. The node.js install does not work. It seems i have to install the runtime environment OUTSIDE the docker. But i am not sure how. And when i get it working just a while (installing inside the docker, but does not stick when i restart it) and i npm create-react-app, i can't access the app page on my network, Have any of you guys made it work? cheers Edit 1: OK, i've figured out half my problem. You need to open port 3000 for the create react app to function. And after that it works great. However i still have a small problem, the terminal never access the bash profile of nvm so everytime i open a new terminal in vs code, i need to retype : export NVM_DIR="$HOME/.nvm" [ -s "$NVM_DIR/nvm.sh" ] && \. "$NVM_DIR/nvm.sh" # This loads nvm [ -s "$NVM_DIR/bash_completion" ] && \. "$NVM_DIR/bash_completion" # This loads nvm bash_completion Do you guys know how to fix this?
  8. Hey there, Trying to install my first Win 10 VM on unraid, i followed space invader video, i loaded the vnc and got to the installing part. But when i have to chose the driver to get the virtual drive to install win 10 on, i go in the E: drive>viostor>win10>amd64 and it shows nothing. It only shows when i uncheck "hide drivers that aren't compatible withis computer's hardware". I took the latest driver version in the unraid ui and downloaded the win iso today. Got a ryzen 5 1600, with 2070 RTX. Any of you guys have any idea why it is not working? thanks edit; fixed; i put the v primary disk under manual instead of auto. Works now with auto
  9. Thanks David, I inserted the append line, let's see if it continues to crash . I'll keep you up to date
  10. Hi there, I was at RC9 with a Ryzen 1600 for the last month, and all was stable. But i updated on wednesday to rc14, and every night now it crashes. I don't have an extra monitor at the moment to actually see the log. What can i do? Btw, i'm a complete newbie, so i might need an extra layer of explanation. Thank you