pronto

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pronto

  1. I just threw the FirePro into a Windows VM, just for kicks, installing the "pro" series driver suite now. Device manager shows it as a w4300... This card is wild lol I'll try the new build after I finish with the VM Sent from my SM-G960W using Tapatalk
  2. So I tried both builds before and after I changed the blacklisting. amdgpu only got me: lnxd/phoenixminer:v1.0.0-20.45 - command failed - no log file on attempted start lnxd/phoenixminer:v1.0.0-18.20 - command failed - no log file on attempted start Reboot and amdgpu and radeon on got me: lnxd/phoenixminer:v1.0.0-20.45 - command successful Project: PhoenixMiner 5.5c Author: lnxd Base: Ubuntu 20.04 Target: Unraid 6.9.0 - 6.9.1 Wallet: 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641 Pool: us1.ethermine.org:4444 Starting PhoenixMiner 5.5c with the following arguments: -pool us1.ethermine.org:4444 -wal 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641.pronto-server -tt 75 -tstop 85 -tstart 80 -cdm 1 -cdmport 5450 -amd Phoenix Miner 5.5c Linux/gcc - Release build -------------------------------------------- [0mNo OpenCL platforms found [91mNo avaiable GPUs for mining. Please check your drivers and/or hardware. [0m lnxd/phoenixminer:v1.0.0-18.20 - command successful Project: PhoenixMiner 5.5c Author: lnxd Base: Ubuntu 20.04 Target: Unraid 6.9.0 - 6.9.1 Wallet: 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641 Pool: us1.ethermine.org:4444 Starting PhoenixMiner 5.5c with the following arguments: -pool us1.ethermine.org:4444 -wal 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641.pronto-server -tt 75 -tstop 85 -tstart 80 -cdm 1 -cdmport 5450 -amd Phoenix Miner 5.5c Linux/gcc - Release build -------------------------------------------- amdgpu_device_initialize: DRM version is 2.50.0 but this driver is only compatible with 3.x.x. ./mine.sh: line 15: 6 Segmentation fault ./PhoenixMiner -pool $POOL -wal $WALLET.$PASSWORD -tt $TT -tstop $TSTOP -tstart $TSTART -cdm 1 -cdmport 5450 $ADDITIONAL Attached is Diag after I changed both drivers to "ON" Cheers...? lol EDIT: # ls -alh /boot/config/modprobe.d/ total 8.0K drwx------ 2 root root 4.0K Mar 28 09:18 ./ drwx------ 12 root root 4.0K Mar 28 09:27 ../ -rw------- 1 root root 0 Mar 27 13:00 amdgpu.conf -rw------- 1 root root 0 Mar 28 09:18 radeon.conf Don't know if anything needs to be in these files, so right now they are empty.. pronto-server-diagnostics-20210328-0933.zip
  3. Awesome, haha, I got this card randomly as a second-hand gift. I actually have 2 in the system right now, but Unraid is using one card as its primary right now, instead of the onboard graphics. A separate issue I'll deal with later. One thing at a time. It's a BIOS thing I believe, but I'm not too familiar with iDRAC in a Dell T420. I'm not physically at the server right now, doing everything remotely, but I'll be at it next week. Seeing how the OP listed the W5100 as compatible, makes me think this isn't a real FirePro, yet the packaging it came in seemed pretty legitimate. I did see the discrepancies in the lspci, but I never have used a compute card before, so I believed this to be normal. A beta build with the enterprise drivers would be awesome, and once I get back to the server, I'll have a gander at the card and packaging, and send along a few pictures. Till then, I can't really do too much, except try another build. Thanks for all the help so far, makes learning the innards of Unraid a little easier Cheers
  4. # ls -lh /boot/config/modprobe.d/ total 0 -rw------- 1 root root 0 Mar 27 13:00 amdgpu.conf Attached is post reboot Cheers pronto-server-diagnostics-20210327-1944.zip
  5. Hmmmm, i blacklisted it... i think... but now I get: lspci -k | grep -EA3 'VGA|3D|Display' 06:00.0 VGA compatible controller: Matrox Electronics Systems Ltd. G200eR2 DeviceName: Embedded Video Subsystem: Dell G200eR2 08:00.0 RAID bus controller: Broadcom / LSI MegaRAID SAS 2008 [Falcon] (rev 03) -- 0a:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire [FirePro W5100] Subsystem: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] FirePro W4300 Kernel modules: radeon, amdgpu 0a:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Tobago HDMI Audio [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] So to me, the driver isn't loaded and radeontop, gives me a few errors at the beginning, failed to find DRM. I must be blacklisting wrong, or my amdgpu isn't loading... to blacklist I changed /boot/config/modprobe.d/radeon.conf to /boot/config/modprobe.d/amdgpu.conf. I read that somewhere on this forum to auto blacklist and autoload mods. So when I try to run the docker, I just get a system error
  6. Having a few issues trying to get this to go. Dell T420 AMD Firepro W5100 I'm trying to get this to work, I have followed the 1-7 steps. The only output I'm getting is: Project: PhoenixMiner 5.5c Author: lnxd Base: Ubuntu 20.04 Target: Unraid 6.9.0 - 6.9.1 Wallet: 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641 Pool: us1.ethermine.org:4444 Starting PhoenixMiner 5.5c with the following arguments: -pool us1.ethermine.org:4444 -wal 0x9498eb2019EBeD208977FE73d473810b36fE0641.x -tt 75 -tstop 85 -tstart 80 -cdm 1 -cdmport 5450 -amd Phoenix Miner 5.5c Linux/gcc - Release build -------------------------------------------- amdgpu_device_initialize: DRM version is 2.50.0 but this driver is only compatible with 3.x.x. ./mine.sh: line 15: 6 Segmentation fault ./PhoenixMiner -pool $POOL -wal $WALLET.$PASSWORD -tt $TT -tstop $TSTOP -tstart $TSTART -cdm 1 -cdmport 5450 $ADDITIONAL I have radeontop installed and shows my stats, suggesting the GPU drivers are installed properly. Attached is my diagnostics.zip Any ideas what's going on? I'm not too savvy in this space, so any help would be appreciated. Cheers EDIT: I may have just found it... using radeon drivers vice amdgpu, gonna try to blacklist and let you know what happens... root@pronto-server:~# lspci -k | grep -EA3 'VGA|3D|Display' 06:00.0 VGA compatible controller: Matrox Electronics Systems Ltd. G200eR2 DeviceName: Embedded Video Subsystem: Dell G200eR2 08:00.0 RAID bus controller: Broadcom / LSI MegaRAID SAS 2008 [Falcon] (rev 03) -- 0a:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire [FirePro W5100] Subsystem: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] FirePro W4300 Kernel driver in use: radeon Kernel modules: radeon, amdgpu Thanks pronto-server-diagnostics-20210327-1617.zip
  7. Hey all, Just a thought I had while installing some Community Apps. I have 25-30 containers running now, and had the idea of somehow "organizing" the layout. I've recently installed a bunch of SteamCMD and along with my ***arrs and Jackett and other containers I have, it might be cool if you could sort them by type, or tag them to group up similars together. Have all your SteamCMD's together in a drop down menu, all your media gathering in one and have another for your Nginx/LetsEncrypt/etc. Tags for Games, Media, Network/System. I'm short on time and can't do up a concept image to help my point get across better. I'll update when i have the time to properly MS Paint a piece of concept art. Cheers Pronto *Edit Browsing, and saw this one just down the page Would sort of tie into my idea.
  8. Sorry to res this one back up, but i finally found the terms i was looking for to do what i want to do. Have a ubuntu machine with all my drives, and using either iSCSI or NBD (Network Block Device) push the /dev/sd* to unRAID. I've bee searching for a way for unRAID to be an "iSCSI initiator", but i can't seem to find any documentation to add it to Slackware. I've tried to install NBD via https://slackware.pkgs.org/14.1/slackonly-x86_64/nbd-3.12.1-x86_64-1_slack.txz.html, but i am having issues with dependancies that i cannot figure out. (install libidn.so.11?) I know this is not what is generally used in unRAID, but im looking for any assistance i can get.
  9. I was just looking to play around. See if I could make it work with what I got. Thanks for the input guys, I'm going to try a few different things and see what works best. Its mainly just going to be a Plex server with download capabilities and NextCloud support for personal files. Max simultaneous connections should be 5 at most, 2 local and 3 remote. I suppose I'm thinking a bigger picture than what I actually need. Cheers
  10. Also, having this set up like this would still allow me to use parity and protect my drives/data whilst utilizing the processing power of a i7, vice a 15+ year old dual core.
  11. I'm trying to work with what I got. No surplus of money for parts. The G73S only has a single 3.0 port. The hard drives I have are all SATA connections and I don't have a hub or SATA-USB adapters. I have only trialed UnRaid for a few days, but I like the UI, the simplicity, and how easy things go together. "One stop shop", if you will. If I'm able to configure with the components I have, I will undoubtedly purchase a license. I know its completely out of the norm for a setup like this, but would my "idea" be feasible? I'm going to have a try at it on my own, but if you have any tips or ideas to assist, I would be greatly appreciative.
  12. Interesting, I'll look more into that... My potential thoughts were: Ubuntu server on HDD machine (or something less resource intensive, mind you Ubuntu worked pretty well before) UnRaid on the Laptop Set Ubuntu to share the "/dev" folder to only the laptop IP (I static IP my network) Mount the remote "/dev" folder to "/devremote" on the laptop Within fstab on the laptop, define the drives as sda, sdb, sdc, etc... I tried searching for such a setup on these forums and google, but haven't come up with anything, mind you I'm most likely using the wrong terminology.
  13. Hey all, 7 days into the Unraid trial, I have: a old dual core 2ghz cpu 2 GB RAM 1x 6TB parity 2x 2TB 1x 1TB 1x 500GB cache I've tried to set up Plex, NextCloud, DelugeVPN, Sonarr, Radarr, Lidarr and Jackett all running at the same time, but the OS would hang/crash all the time, take forever to do the simple tasks. It's a dual core 15+ year old machine, it just can't handle everything at once, I get it. Not Unraid fault. I randomly posted to the local Buy/Sell and got a ASUS G73S laptop, I7, 8GB RAM (for free 😀) and that got me thinking. Is it possible to have the dual core machine souly for the purpose of being the HDD "holder" and use Unraid on the laptop, but have Unraid use the drives as if they were locally mounted (sdd, sde, sdf...)? Trying to stay on the DIY/free side of things, as the laptop only has 1 USB 3.0 slot. Any thoughts or options? Cheers