Diconnected from unraid-api


Recommended Posts

Dear forum. 

Earlier his week i had to soft power down the server by hardware button (single press let the system do the shutdwn) next day with booting up i got the error: Disconected from unraid api when i was veryfying boot and services start.

I have tried reloading the api via terminal on ssh (commands accepted and reporting back) no result.

usesed tailing syslog command to verify:

Jan 22 12:29:33 Tower unraid-api[12353]: 👋 Farewell. UNRAID API shutting down!
Jan 22 12:29:35 Tower unraid-api[26183]: ✔️ UNRAID API started successfully!

i ask the it to report via ssh:

<-----UNRAID-API-REPORT----->
SERVER_NAME: Tower
ENVIRONMENT: production
UNRAID_VERSION: 6.11.5
UNRAID_API_VERSION: 2.54.0
UNRAID_API_STATUS: running
API_KEY: valid
MY_SERVERS: authenticated
MY_SERVERS_USERNAME: pim.brouwer
CLOUD:
        STATUS: [ok]
        IP: [xx.xx.xx.xxx] Yes i chanded it to xx
RELAY:
        STATUS: [connected]
MINI-GRAPH:
        STATUS: [connected]
SERVERS:
        ONLINE: Tower[owner="pim.brouwer"]
        OFFLINE:
ALLOWED_ORIGINS: http://localhost, http://IPV4ADDRESS, https://IPV4ADDRESS, http://tower, https://tower, http://tower.local, https://tower.local, https://IPV4ADDRESS.HASH.myunraid.net
NCHAN_MODE: nchan
</----UNRAID-API-REPORT----->

Unraid server is operational. service like Samba or adguard are working.

I cant verify the diagstics zip was made succesfully of annominous. I have made a zip with SSH. on request i will share with Lime personel via DM on request.

in zip folder are the screenshots with the gui, system nfo, apps curently installed.

GUI not operational as espected.7z

System info.png

Link to comment

updated to new version with no effect tried restarting api true ssh also no effect

<-----UNRAID-API-REPORT----->
SERVER_NAME: Tower
ENVIRONMENT: production
UNRAID_VERSION: 6.11.5
UNRAID_API_VERSION: 2.55.1
UNRAID_API_STATUS: running
API_KEY: valid
MY_SERVERS: authenticated
MY_SERVERS_USERNAME: pim.brouwer
CLOUD:
        STATUS: [ok]
MINI-GRAPH:
        STATUS: [CONNECTED]

Link to comment

Ah, you opened this in the My Servers area of the forums, so I am focused on issues related to the My Servers plugin.

 

Are you still seeing anything related to being disconnected from the Unraid API?

 

A reboot will likely resolve the other issues, and I expect improvements in that area with the upcoming Unraid 6.12

Link to comment

 

As shown the dashbord menu botton on my name will keep this on error. clicking on restart and the gui will show the wave thinkin patren but nothing changes. It will keep showingth e wave thinking untill i force refesh the page.

I did a server reboot but it did not help. i did make a diagnostig save befor rebooting.

myserver.jpg

myserver2.jpg

Link to comment