Jump to content
demian42

Pfsense not passing through NIC ports

2 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I have a 4 port Intel NIC and trying to run pfsense on a VM. When in pfsense I only see one port available and verified only one port "exists" with pciconf and ifconfig.

 

I followed the instructions from the awesome space invader one and can confirm that I have successfully setup for pass-through of the NIC and deletion of the on-board motherboard NIC. How ? I did the same setup on a manjaro VM and successfully see all four ports !

 

What gives ? Perhaps a conflict with the Intel NIC and pfsense ? Seems odd with intel. Perhaps this should be on a pfsense forum. I wonder if I can install pfsense on a different Linux vm ?

 

Sent from my SM-G986U using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post

Update - I came across this post which links to another post - lots of issues only seeing one NIC.

 

In the solution outlined on the second post - the OP had the NICs as multifunction but on different buses.  It appears in the XML created by unraid - MY VM had them on different buses but NOT declared as multifunction.  I took a long way around to find this out.  Originally, I thought it might be that I needed to change the machine type to i440fx-x.x and when I did - PRESTO - the new VM saw all the NIC's.  I copied the XML piece defining the NIC's from the new VM to the old VM and both VM's see all 4 NIC's.  I have copied only the alias/passthrough info from that section of the XML for comparison - 

 

UNRAID CREATED FOR i440fx-4.2 FreeBSD VM:

 

      <alias name='hostdev0'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x06' function='0x0'/>

  

      <alias name='hostdev1'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x08' function='0x0'/>

   

      <alias name='hostdev2'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x09' function='0x0'/>

   

      <alias name='hostdev3'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x0a' function='0x0'/>

   

UNRAID CREATED FOR Q35-4.2

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x05' slot='0x00' function='0x0'/>

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.