Jump to content

asah

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About asah

  • Rank
    Newbie
  1. Thanks for your reply testdasi, I will provide the additional info (sorry for that) if needed. Currently I figured out that this Linux VM doesn´t even work without any GFX/Audio passthrough, so the issue might be something else. I will recreate the VM and if I got problems again, I will provide all the info. Thanks again, asah
  2. Just for clarification what I want to achieve, so we are all on the same page: I have 2 VMs (1x Win10, 1x Linux) which get all the fancy hardware assigned (GFX, Audio and also USB Ports passed through, but this is not done yet). Mainly I work on my Linux machine, but there are some special cases (Visual Studio, Adobe Tools, Games) where I want to shut down the Linux VM and boot up the Windows VM (I also thought about a script which boots VM-A up when VM-B is shutdown, so I can easily switch, is this possible or are there any solutions to this?) Ok now there is some update about the issue: For some reason my Windows VM now works with SoundCard, no problems (Maybe Unraid Reboot or i am just dump, who knows). My Linux VM on the other side, does not work. It starts without any issues but I don´t get a video signal. When I check the VM Log there are no errors, but what I found anyway was the following: 2020-03-23T12:12:36.497442Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:0a:00.3, depends on group 29 which is not owned. 2020-03-23T12:12:36.505182Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:41:00.1, depends on group 43 which is not owned. 2020-03-23T12:12:36.511301Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:0a:00.3, depends on group 29 which is not owned. Then I checked what devices are in both of these groups: IOMMU group 29:[1022:1455] 0a:00.0 Non-Essential Instrumentation [1300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Zeppelin/Renoir PCIe Dummy Function IOMMU group 43:[10de:1ad8] 41:00.2 USB controller: NVIDIA Corporation TU104 USB 3.1 Host Controller (rev a1) As far as I understand, the means they are not able to [RESET] (at least the USB 3.1/USB-C Port on the NVIDIA), but I ain´t got an Idea how to solve this, or if this is really part of the main issue for me not getting video output when the onBoard audio is added. To find out I tried to reboot the Unraid server and see if the VM got the same issues if the windows VM was not started before and it does. So I don´t think these devices not able to reset play any role in this issue, but on the other side, I am not really an expert Any insights / help would be great. Thanks, asah
  3. Hi guys, I just set up my first unraid server and still trying to figure things out. Currently I got an issue with my onBoard Soundcard (AS Rock Fatal1ty X399). I cofnigured a Linux VM as well as a Windows VM with passthrough for my NVIDIA RTX 2080 (graphics and sound module) and both are working pretty great. But as soon as I add my onboard audio to the mix, my monitor doesn´t receive a signal from either VM anymore. PCIe ACS override is set to both, so I get nearly anything in a single IOMMU. When I check the system devices, the soundcard is in its own IOMMU Group (31). IOMMU group 29:[1022:1455] 0a:00.0 Non-Essential Instrumentation [1300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Zeppelin/Renoir PCIe Dummy Function IOMMU group 30:[1022:7901] 0a:00.2 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 51) IOMMU group 31:[1022:1457] 0a:00.3 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 00h-0fh) HD Audio Controller Anyone got an idea what could cause this issue? I am out of ideas atm. Thanks a lot, asah
  4. Hi there, I had the same problem and the solution is quite simple (but it took me some time to figure that out, too): Map the share by using a different username/password but when choosing the username do it like that: UnraidServerName\unraidUserName so in your case: tower\loren I hope this helps. Regards, asah