ZenBuddha

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ZenBuddha

  • Rank
    Newbie
  1. @DuzAwe, were you able to get gravity-sync working against 2 pihole docker containers? I'm really interested in getting this setup and I'm having the hardest time figuring it out. Thanks for any info you have.
  2. I have an unraid media server right now that won't post. I'm still troubleshooting but figured it might just be time to upgrade. Here is my current configuration. ASrock Z75 Pro 3 Intel Core i5-3570 32 GB DDR3 RAM LSI SAS 9207-8i Storage controller Nvidia Quadro P2000 Thermaltake Toughpower Grand 850W I use all 6 SATA ports on the motherboard and I have 4 variable speed fans. I was considering getting a motherboard that would support the same CPU and RAM but obviously if the problem lies with one of those components I'm wasting tim
  3. I finished watching something on Plex and when I was going to bed I noticed my unraid server fans were running on high. I went to take a look and I couldn't access any of the dockers. I'm thinking it might have something to do with sabnzbd unpacking something, but not sure. Attaching the diagnostic logs. Would greatly appreciate any insight someone might have. Also, wondering what I should do when this happens. I can open a Terminal. Is there a way to kill processes that are freezing things up? Should I just issue a reboot command? I noticed this in the processes showing higher
  4. Thank you. That is useful. The one thing that is stopping me is the warning that says "All existing data on this device will be OVERWRITTEN when array is Started." Is there a checkbox or a setting I'm missing so that won't happen?
  5. My USB flash drive completely stopped working. Won't work in any computer I plug it in. I don't have a backup of my flash but I do have CA backup from earlier this month. I know which drive is the parity drive and which one is the cache but I have no idea what the rest of the drives were assigned to. My restore of the CA backup is in deep storage and will take several hours. Can I move forward by assigning the Parity Drive and then just assigning the data drives to any Disk slot? Or do I need to know which disk each one was assigned to? Thanks for any help.
  6. Looking for some guidance on how to troubleshoot this. I have a Windows 10 vm working great and super happy with it, however I recently brought up Quicken and discovered that it is extremely slow. Clicking on different accounts, adding entries, really doing anything within the application just freezes it. It eventually will respond but it takes 5-20 seconds. I'm not even sure how to start troubleshooting it so would greatly appreciate any guidance. Thanks.
  7. Not sure why, but changing my Network Type from Bridged to Custom: br0 fixed my issues. I was able to see that DNS was just not responding at all from the logs and using nslookup. So started playing with the network type and that's what fixed it for me.
  8. pihole just stopped working on me. I cannot figure out what my problem is. Fully uninstalled and reinstalled. Still not working. Doesn't resolve any DNS queries. Tried changing the servers it uses by editing the docker settings but still nothing. Where can I look for information on what's going on? Thanks.
  9. Cached drive disappeared. Moved it to a new SATA and PSU cable. Found it again. Claims to have CRC errors. I assume that means I should replace it. Can I get confirmation on that? I'm attaching my diagnostics to this post. Also, is there a way to protect yourself from drive failure with the xfs file format? other than backup and restore? Thanks. tower-diagnostics-20200602-2205.zip
  10. Well, that was harder than expected. When I ran the sas2flash commands I got a Failed to intialize PAL. Exiting program. Some more googling told me that I needed to boot to UEFI and after lots of digging and retrying, I eventually figured out that my ASRock z75 pro3 motherboard was capable of UEFI but that it was still using legacy. I'm still not clear how I set it to UEFI as I was trying different settings in the bios around the USB ports and drives. Eventually I found a command that asked to reset all the UEFI settings to default and I said go for it. Then I saw an option in my BIOS to
  11. Thank you for the guidance. So quick google search puts this broadcom page at the top. And from what I've read on this site, people seem to be using this one: 9207-8i_Package_P20_IR_IT_Firmware_BIOS_for_MSDOS_Windows Which claims to be version 20.00.07.00. And then I found these instructions that I assume I alter for my make/model. Which to summarize: create bootable USB (Rufus helps) copy over the sas2flsh.exe, .bin and .rom files from the zip I downloaded from broadcom boot to the USB erase the flash with this command: SAS2FLSH.EXE -o -e 6
  12. Well I'll post it here and see what happens. Thanks again for the help. tower-diagnostics-20200519-2127.zip
  13. I assume by highlighting NEXT you mean I shouldn't post it in a reply here?
  14. Hey everyone. New guy here. I built a new AMD PC for myself and figured I'd use my old intel box with full tower as an unraid build and move my plex/sabnzbd/sonarr/radarr setup on over. I had several buffalo diskstations lying around and figured I'd just start throwing these disks in. Most are 4TB but one had four 6TBs inside. MB is maxed out at 6 SATA ports so picked up a LSI SAS 9207-8i. Initially everything seemed great. I ran the extended smart tests on all the drives and 1 of them failed so started my array with the other three and five 4TBs. I transferred over several TB of data a