podlipny

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

podlipny's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. so I've manage to solve this by recreation of VM with VNC and for VM with GPU passthrough I still have this problem whatever resolution I choose. Plus I am unable to boot to Catalina with my RX 5700 XT. This is clover specific problem, but I constantly getting gIOLockScreenState error.
  2. Hello, I am trying to migrate from my bare metal Hackintosh to UnRaid VM Hackintosh and I've started with MacInABox, where EFI is located at Clover.qcow2, I am unable to mount this drive, so I was wondering if is it possible to switch form *.qcow2 to *.img. Of course I've tried that, but I was unable to boot and ended up with shell screen. My goal is to boot pro *.img which I can mount in my macbook and modify EFI, so I can tweek system little bit quicker then constantly starting Catalina VM and turning it off. Thank you.
  3. Hello, I have this kind of problem. w=When I add boot flag -v to clover VM starts like this in VNC same goes for GPU passthrough (desktop on left is my LG 34 split into 2 sourceD DP and HDMI) I've tried to change resolution during boot but nothing really works <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>MacinaboxCatalina</name> <uuid>ed39bb50-c438-4272-a33c-587b44ff961c</uuid> <description>MacOS Catalina</description> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="default.png" os="Catalina"/> </metadata> <memory unit='KiB'>25165824</memory> <currentMemory unit='KiB'>25165824</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>8</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='0'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='4'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='6' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='7' cpuset='7'/> </cputune> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-3.1'>hvm</type> <loader readonly='no' type='pflash'>/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/ovmf-hw/OVMF_CODE.fd</loader> <nvram>/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/ovmf-hw/OVMF_VARS.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> </features> <cpu mode='host-passthrough' check='none'> <topology sockets='1' cores='4' threads='2'/> <cache mode='passthrough'/> </cpu> <clock offset='utc'> <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/> <timer name='pit' tickpolicy='delay'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2' cache='writeback'/> <source file='/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/Clover.qcow2'/> <target dev='hdc' bus='sata'/> <boot order='1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/disk1/domains/MacinaboxCatalina/macos_disk.img'/> <target dev='hdd' bus='sata'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/> </disk> <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x7'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'> <master startport='0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'> <master startport='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x1'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'> <master startport='4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='1' port='0x8'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='2' port='0x9'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/> </controller> <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='3' port='0xa'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='4' port='0x13'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:8b:96:39'/> <source bridge='br0'/> <model type='virtio'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> </serial> <console type='pty'> <target type='serial' port='0'/> </console> <channel type='unix'> <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='tablet' bus='usb'> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <rom file='/mnt/disk1/isos/Sapphire.RX5700XT.8192.190616.rom'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x046d'/> <product id='0xc52b'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='3'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x05ac'/> <product id='0x026c'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='4'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0951'/> <product id='0x1666'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='5'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0a12'/> <product id='0x0001'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='6'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0bda'/> <product id='0x8153'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='2.1'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x2109'/> <product id='0x0101'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='2.2'/> </hostdev> <hub type='usb'> <address type='usb' bus='0' port='2'/> </hub> <memballoon model='none'/> </devices> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-usb'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-kbd,bus=usb-bus.0'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='************************'/> <qemu:arg value='-smbios'/> <qemu:arg value='type=2'/> <qemu:arg value='-cpu'/> <qemu:arg value='Penryn,kvm=on,vendor=GenuineIntel,+invtsc,vmware-cpuid-freq=on,+pcid,+ssse3,+sse4.2,+popcnt,+avx,+aes,+xsave,+xsaveopt,check'/> </qemu:commandline> </domain>
  4. ok so this is maybe better example - when I add boot flag -v to clover VM starts like this in VNC same goes for GPU passtrough (desktop on left is my LG 34 split into 2 sourceD DP and HDMI) I've tried to change resolution during boot but nothing really works <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>MacinaboxCatalina</name> <uuid>ed39bb50-c438-4272-a33c-587b44ff961c</uuid> <description>MacOS Catalina</description> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="default.png" os="Catalina"/> </metadata> <memory unit='KiB'>25165824</memory> <currentMemory unit='KiB'>25165824</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>8</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='0'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='4'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='6' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='7' cpuset='7'/> </cputune> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-3.1'>hvm</type> <loader readonly='no' type='pflash'>/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/ovmf-hw/OVMF_CODE.fd</loader> <nvram>/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/ovmf-hw/OVMF_VARS.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> </features> <cpu mode='host-passthrough' check='none'> <topology sockets='1' cores='4' threads='2'/> <cache mode='passthrough'/> </cpu> <clock offset='utc'> <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/> <timer name='pit' tickpolicy='delay'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2' cache='writeback'/> <source file='/mnt/user/domains/MacinaboxCatalina/Clover.qcow2'/> <target dev='hdc' bus='sata'/> <boot order='1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/disk1/domains/MacinaboxCatalina/macos_disk.img'/> <target dev='hdd' bus='sata'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/> </disk> <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x7'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'> <master startport='0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'> <master startport='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x1'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'> <master startport='4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='1' port='0x8'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='2' port='0x9'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/> </controller> <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='3' port='0xa'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='4' port='0x13'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:8b:96:39'/> <source bridge='br0'/> <model type='virtio'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> </serial> <console type='pty'> <target type='serial' port='0'/> </console> <channel type='unix'> <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='tablet' bus='usb'> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <rom file='/mnt/disk1/isos/Sapphire.RX5700XT.8192.190616.rom'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x046d'/> <product id='0xc52b'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='3'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x05ac'/> <product id='0x026c'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='4'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0951'/> <product id='0x1666'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='5'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0a12'/> <product id='0x0001'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='6'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x0bda'/> <product id='0x8153'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='2.1'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x2109'/> <product id='0x0101'/> </source> <address type='usb' bus='0' port='2.2'/> </hostdev> <hub type='usb'> <address type='usb' bus='0' port='2'/> </hub> <memballoon model='none'/> </devices> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-usb'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-kbd,bus=usb-bus.0'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='************************'/> <qemu:arg value='-smbios'/> <qemu:arg value='type=2'/> <qemu:arg value='-cpu'/> <qemu:arg value='Penryn,kvm=on,vendor=GenuineIntel,+invtsc,vmware-cpuid-freq=on,+pcid,+ssse3,+sse4.2,+popcnt,+avx,+aes,+xsave,+xsaveopt,check'/> </qemu:commandline> </domain>
  5. thank you, but what if resolution of my screen is 3440x1440 ?
  6. I have my own, but I struggle with this kind of behaviour everythink is in upper part of the screen - like in upper 10 centimeters VNC did this when I had wrong paths in <os>...</os> but I have correct paths now
  7. ok so I've manage to solve passthrough, but I am unable to start Catalina. Did anyone have working EFI for 5700XT?
  8. yeah some quick guide would be great. I am currently trying to migrate from bare metal Hackintosh to unRaid setup. But I m running i9 9900K
  9. Hello, this is my setup: CPU Core i9-9900K 3.6GHz 8-Core Processor Motherboard Gigabyte - Z390 AORUS PRO ATX LGA1151 Motherboard Graphics card Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6 Memory HyperX Fury Black 32GB (2x16GB) I am currently running bare metal Hackintosh with dual boot to Windows 10. I would like to migrate to unRaid and setup windows 10 VM and Mac OS X VM with GPU passthrough. Windows 10 would be mostly for graphic work like photoshop, video editing and 3D software. Mac OS X VM woudl be for general work and mostly as backup for my Macbook pro. I've manage to setup Catalina VM with Macinabox from SpaceinvaderOne (That guy is genius) which works fine with VNC graphic, but I am unable to pass RX 5700 XT. I've manage to start VM with passed HW, but I am unable to see anything at my monitor. Was anyone successful with this graphic card?
  10. did you manage the passtrough? I have similar setup i9900K with RX 5700 XT and I am currently running bare metal hackintosh, but I would loike to migrate to unRaid and set up windows 10 VM and Mac OS X VM with GPU passtrough
  11. did you manage to get that card working? I have RX 5700 XT and it works fine for bare metal hackintosh, but I am unable to passtrough to ma unRaid Catalina VM
  12. Hello, I am running bare metal Hackintosh without any problem, but I would like to switch to unRaid VM machine. I've manage to install Macinabox VM with Catalina and it works fine with VNC. I have Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6 but I have problem to pass it trough. Did anyone manage to do that? UPDATE: ok so I've manage passthrough but when I confirm boot to mac os ion clover screen looks like this: everything is in upper part of screen - in like 10cm of the screen Thank you.