Guillaurent

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Guillaurent's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. I've found the issue I was having. The incoming UDP traffic could not get through to the tvheadend container in Network type bridge (or custon bridge). Switching Network type to Host did the trick but I don't know if there's another way around it.
  2. Hi I've configured tvheadend, antennas and Plex and I'm having the following error in Plex when playing the only channel I've configured yet (testing): I've put all three Docker container in host network mode and did not set any password in tvheadend for now: Antennas's config: I can play live TV (IPTV) from the tvheadend interface on my desktop (Win10 VM machine), I've added antennas to Plex LiveTV and Plex has found the channel, downloaded the Guide but cannot play it. Any ideas?
  3. Thanks for the tip. I gave it a go and did some further testing and it seems that the problem is with codec parameters: root@Tower:~# docker exec tvheadend ffmpeg -i "rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd" ffmpeg version 4.3.1 Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers built with gcc 9.3.0 (Alpine 9.3.0) configuration: --prefix=/usr --enable-avresample --enable-avfilter --enable-gnutls --enable-gpl --enable-libass --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libtheora --enable-libv4l2 --enable-libdav1d --enable-postproc --enable-pic --enable-pthreads --enable-shared --enable-libxcb --enable-libssh --disable-stripping --disable-static --disable-librtmp --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-libopus --enable-libaom --disable-debug libavutil 56. 51.100 / 56. 51.100 libavcodec 58. 91.100 / 58. 91.100 libavformat 58. 45.100 / 58. 45.100 libavdevice 58. 10.100 / 58. 10.100 libavfilter 7. 85.100 / 7. 85.100 libavresample 4. 0. 0 / 4. 0. 0 libswscale 5. 7.100 / 5. 7.100 libswresample 3. 7.100 / 3. 7.100 libpostproc 55. 7.100 / 55. 7.100 [rtsp @ 0x154c3d28e5c0] UDP timeout, retrying with TCP [rtsp @ 0x154c3d28e5c0] method PAUSE failed: 551 Option Not Supported rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd: could not find codec parameters Fixed the UDP timeout, did not change much: root@Tower:~# docker exec tvheadend ffmpeg -f rtsp -rtsp_transport udp -i "rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd" ffmpeg version 4.3.1 Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers built with gcc 9.3.0 (Alpine 9.3.0) configuration: --prefix=/usr --enable-avresample --enable-avfilter --enable-gnutls --enable-gpl --enable-libass --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libtheora --enable-libv4l2 --enable-libdav1d --enable-postproc --enable-pic --enable-pthreads --enable-shared --enable-libxcb --enable-libssh --disable-stripping --disable-static --disable-librtmp --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-libopus --enable-libaom --disable-debug libavutil 56. 51.100 / 56. 51.100 libavcodec 58. 91.100 / 58. 91.100 libavformat 58. 45.100 / 58. 45.100 libavdevice 58. 10.100 / 58. 10.100 libavfilter 7. 85.100 / 7. 85.100 libavresample 4. 0. 0 / 4. 0. 0 libswscale 5. 7.100 / 5. 7.100 libswresample 3. 7.100 / 3. 7.100 libpostproc 55. 7.100 / 55. 7.100 rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd: could not find codec parameters I tried to specify the input codec (h264) to no avail: root@Tower:~# docker exec tvheadend ffmpeg -f rtsp -rtsp_transport udp -codec h264 -i "rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd" ffmpeg version 4.3.1 Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers built with gcc 9.3.0 (Alpine 9.3.0) configuration: --prefix=/usr --enable-avresample --enable-avfilter --enable-gnutls --enable-gpl --enable-libass --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libtheora --enable-libv4l2 --enable-libdav1d --enable-postproc --enable-pic --enable-pthreads --enable-shared --enable-libxcb --enable-libssh --disable-stripping --disable-static --disable-librtmp --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-libopus --enable-libaom --disable-debug libavutil 56. 51.100 / 56. 51.100 libavcodec 58. 91.100 / 58. 91.100 libavformat 58. 45.100 / 58. 45.100 libavdevice 58. 10.100 / 58. 10.100 libavfilter 7. 85.100 / 7. 85.100 libavresample 4. 0. 0 / 4. 0. 0 libswscale 5. 7.100 / 5. 7.100 libswresample 3. 7.100 / 3. 7.100 libpostproc 55. 7.100 / 55. 7.100 rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd: could not find codec parameters I'm at lost now...
  4. Hello I'm trying to get an IPTV RTSP mux to work. My Internet provider allows to stream local (French) TV channels from the "router box" (called Freebox). They provide a .m3u from which I extracted one stream for testing purposes: rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd This URL works when opening in VLC. I created a IPTV network and a mux with the URL: And scan fails: 2021-07-30 00:00:40.901 epggrab: rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd in Freebox TV - registering mux for OTA EPG 2021-07-30 00:00:40.904 subscription: 0010: "scan" subscribing to mux "rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd", weight: 5, adapter: "IPTV", network: "Freebox TV", service: "Raw PID Subscription" 2021-07-30 00:00:55.900 mpegts: rtsp://mafreebox.freebox.fr/fbxtv_pub/stream?namespace=1&service=201&flavour=sd in Freebox TV - scan no data, failed 2021-07-30 00:00:55.900 subscription: 0010: "scan" unsubscribing I tried to use the local IP of the router (192.168.0.1) and I have the same error (works as well with VLC). I tested and the Docker container seems to access the port with no problem: root@Tower:~# docker exec -it tvheadend bash root@21234e9f20e5:/# nc -vz 192.168.0.1 554 192.168.0.1 (192.168.0.1:554) open root@21234e9f20e5:/# nc -vz mafreebox.freebox.fr 554 mafreebox.freebox.fr (212.27.XXX.XXX:554) open Here is what VLC has to say about the stream: Any idea why this wouldn't work? Using linuxserver/tvheadend:release-4.2
  5. As said by metalchad, have you set the Outpur Dir parameter in the Unraid Docker Container to where you want rips to go?
  6. Yep, reverting to 1.16.4 did it for me as well. No need to tinker with /ripper/settings.conf as well. I'll go back with lastest as soon as the problem is resolved. @rix I'll be happy to test things out if you need someone to.
  7. Are you able to rip DVDs and such after this? I tried and I'm not. From what I gathered, MakeMKV is actually looking at ~/.MakeMKV/settings.conf
  8. Here is what I've just tested. First, I removed everything related to ripper from my system (Docker containers, appdata folders and /out directory): Then, I reinstalled Ripper from CA: For the first test, I've put the Network Type to None and changed the Output Dir: Install log: Start log: I inserted a DVD and: For the second test, I left the Network Type to None and added my MakeMKV key to settings.conf: And restarted the container: And re-inserted the DVD: For the third and last test, I changed the Network Type to Host (as default): And re-re-inserted the DVD: As you can see, I didn't do anything fancy. The last test should be the same as a default install with the MakeMKV key in settings.conf. Hope this helps.
  9. I did some testing and I don't think it checks anyting online: I tried installing a brand new instance with Network set as none and I'm having the same issue (with or without the key entered).
  10. Hi I'm trying to rip a DVD using Ripper (fantastic container btw) and I'm having the same issue: /mnt/user/appdata/ripper/Ripper.log: MSG:1005,0,1,"MakeMKV v1.16.3 linux(x64-release) started","%1 started","MakeMKV v1.16.3 linux(x64-release)" MSG:5074,0,0,"Automatic checking for updates is enabled, you may disable it in preferences if you don't want MakeMKV to contact web server.","Automatic checking for updates is enabled, you may disable it in preferences if you don't want MakeMKV to contact web server." DRV:0,2,999,1,"BD-RE HL-DT-ST BD-RE BH16NS40 1.00","STUDIO_ONE_PAL","/dev/sr0" DRV:1,256,999,0,"","","" DRV:2,256,999,0,"","","" DRV:3,256,999,0,"","","" DRV:4,256,999,0,"","","" DRV:5,256,999,0,"","","" DRV:6,256,999,0,"","","" DRV:7,256,999,0,"","","" DRV:8,256,999,0,"","","" DRV:9,256,999,0,"","","" DRV:10,256,999,0,"","","" DRV:11,256,999,0,"","","" DRV:12,256,999,0,"","","" DRV:13,256,999,0,"","","" DRV:14,256,999,0,"","","" DRV:15,256,999,0,"","","" MSG:5021,131332,1,"This application version is too old. Please download the latest version at http://www.makemkv.com/ or enter a registration key to continue using the current version.","This application version is too old. Please download the latest version at %1 or enter a registration key to continue using the current version.","http://www.makemkv.com/" Docker container log extract: *** Running /etc/my_init.d/ripper.sh... Using this daily? Please sponsor me at https://github.com/sponsors/rix1337 - any amount counts! Found settings.conf. Replacing beta key file. 27.07.2021 09:38:05 : Starting Ripper. Optical Discs will be detected and ripped within 60 seconds. 27.07.2021 09:38:09 : DVD detected: Saving MKV renamed '/out/Ripper/DVD/STUDIO_ONE_PAL' -> '/out/Ripper/DVD/finished/' 27.07.2021 09:38:10 : Done! Ejecting Disk I did buy a MakeMKV key and pasted in /mnt/user/appdata/ripper/settings.conf: app_Key = "M-yXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX_wpR2sl1" I also restarted the docker container and checked inside the container that the settings.conf was grabbed by /etc/my_init.d/ripper.sh: root@Tower:~# docker exec -i -t Ripper bash root@Tower:/# ls -al /root/.MakeMKV/ total 12 drwxr-xr-x 1 root root 82 Jul 27 09:26 . drwx------ 1 root root 92 Jul 27 09:09 .. -rw-rw-rw- 1 root root 2048 Jul 27 09:17 _private_data.tar -rw-r--r-- 1 root root 81 Jul 27 09:17 settings.conf -rw-rw-rw- 1 root root 194 Jul 27 09:19 update.conf I can't figure out why MakeMKV is still not working (it was working with this DVD a few weeks ago). Any idea?