WyoFarr

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About WyoFarr

  • Birthday March 27

Converted

  • Gender
    Male
  • Location
    PA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

WyoFarr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Any chance you can point me to the right firmware and a tutorial as to how? As for emulation, how the hover-over says the disk is emulated, how/where would I see that it is mounted?
  2. Thanks for the quick reply, added the diagnostics to the first post.
  3. Hi All, woke up this morning to a disabled disk. looking at the smart data I think the array simply stopped it because of a number of prevails in the smart data(attached), is the drive done? what should I do? what other logs do you need? Thanks in advance. athena-smart-20200124-0615.zip athena-diagnostics-20200124-0627.zip
  4. most definitely not what duck DNS is pointing to...if I enter the url that I'm redirecting to duck DNS without port forwarding on and the firewall letting the connection through I get to my routers login page. It's the only reason I'm still working under the assumption that this is a router or docker config issue. If we think duck DNS is the issue, I can just redirect to my ip from my domain. and worry about updating it when/if it changes. I
  5. Sorry where are you seeing this in the log? In the original post I had 180 and 1443 like the space invader one video. after bashing my head against this I decided to start over, this time the ports in use at 7980 and 7443. I've rebooted everything multiple times it seems like the port forwarding id working but I let's encrypt is failing to get back to itself. I did just notice this in the log. it's using a self assigned IP address for the server? 169.xxx. etc is most definitely not what unsaid is configured to, is this my problem/ if it is how do I fix this?
  6. Thanks for the help, I've restarted the router and I'm still getting the same error messages. I changed the ports and updated the let'sencrpyrt so it's using the same ports. it looks like I'm receiving packets just perhaps not the let's encrypt? Screen shot of my docker set up attached too. Is there something wrong in the flow? trying to cert my cloud.*****.com. which redirects to ****.duckdns.com which when I load that webpage it appears to come back to my router as I see the packet increment by 1 and bytes by 128.
  7. Hi All, After two days of googling, a bit of an exaggeration, I can't figure out why I'm failing certification. I think my port forwarding is set up correctly, running an edgerouter x sfp. ***** the domain name but it's filled out properly I think. here's the log output, and attached is a screen shot of my port forwarding. 2048 bit DH parameters present SUBDOMAINS entered, processing SUBDOMAINS entered, processing Only subdomains, no URL in cert Sub-domains processed are: -d ***** E-mail address entered: ***** http validation is selected Generating new certificate /usr/lib/python3.8/site-packages/jmespath/visitor.py:32: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if x is 0 or x is 1: /usr/lib/python3.8/site-packages/jmespath/visitor.py:32: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if x is 0 or x is 1: /usr/lib/python3.8/site-packages/jmespath/visitor.py:34: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? elif y is 0 or y is 1: /usr/lib/python3.8/site-packages/jmespath/visitor.py:34: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? elif y is 0 or y is 1: /usr/lib/python3.8/site-packages/jmespath/visitor.py:260: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if original_result is 0: /usr/lib/python3.8/site-packages/digitalocean/LoadBalancer.py:19: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if type is 'cookies': /usr/lib/python3.8/site-packages/CloudFlare/cloudflare.py:65: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if self.email is '' or self.token is '': /usr/lib/python3.8/site-packages/CloudFlare/cloudflare.py:65: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if self.email is '' or self.token is '': /usr/lib/python3.8/site-packages/CloudFlare/cloudflare.py:89: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if self.email is '' or self.token is '': /usr/lib/python3.8/site-packages/CloudFlare/cloudflare.py:89: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if self.email is '' or self.token is '': /usr/lib/python3.8/site-packages/CloudFlare/cloudflare.py:113: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if self.certtoken is '' or self.certtoken is None: Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log Plugins selected: Authenticator standalone, Installer None Obtaining a new certificate Performing the following challenges: http-01 challenge for ***** Waiting for verification... Challenge failed for domain ***** http-01 challenge for ***** Cleaning up challenges Some challenges have failed. IMPORTANT NOTES: - The following errors were reported by the server: Domain: ***** Type: unauthorized Detail: Invalid response from http://*****/.well-known/acme-challenge/P_1kowh6nWwToCI-ORAGFWGYL3TfRmq28Znn3o6Q5IA [162.241.225.183]: "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//IETF//DTD HTML 2.0//EN\">\n<html><head>\n<title>404 Not Found</title>\n</head><body>\n<h1>Not Found</h1>\n<p" To fix these errors, please make sure that your domain name was entered correctly and the DNS A/AAAA record(s) for that domain contain(s) the right IP address. ERROR: Cert does not exist! Please see the validation error above. The issue may be due to incorrect dns or port forwarding settings. Please fix your settings and recreate the container
  8. I'm seeing the same problem. When I reload the page the scan starts again, does that mean no problems were found? I've included log and diagnostics files just in case. athena-diagnostics-20190718-1054.zip athena-syslog-20190718-1056.zip
  9. Thanks Johnnie, The expander is clearly going to slow down communications to the drives, so is it more intelligent to just buy and install a second controller in an unraid application since the controllers aren't being used as a HW raid?
  10. Okay so this is going to sound dumb, but i'm new to raid controller cards, I'm building an unraid server that has a LSI-9207-4i4e ( https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816118184 ), in the product details it says it can support up to 256 devices, but it only has 2 ports that my novice understanding makes me think it only supports 8 drives? how to i get to more than that? I'm trying to get all 12 bays to function on the below chasis. it appears to have 3 8087 cables coming from the backplane, is there any help or advice someone can offer me on this? thanks, Wyo https://www.ebay.com/itm/XYRATEX-IBM-HS-1235T-2U-12-Bay-FREENAS-Storage-Server-Barebone-0944037-03-2xPSU/362392037096?epid=731538948&hash=item54603fa6e8&enc=AQADAAADAFjVrDbVsZ8oH%2F8PNHtt9VX4%2Fw7FZcmMuqsX8uaFEduVrypXMofPa1fDe9S75Ubevuhw0IRbf0tMZaj7WW3OyTFIZmvdNFL2tAn%2Fttbwz8qJxGuXxitAHfWZkLKC9cVjd4hVX00x118fC%2BLzxkPtyXpneNf8fp5h27NEUUwgn0mBXrdOH3Ghd2xoXU5ckqcWxt0ywkuDG8vwGqiiKXUOrUfjw82p%2B5dPd2loRsNfZ5EMP49I%2FCnjEZC6NladKoj1V7aDEp0fW57ina3%2B9nALldEFz01RaAQG8PzBYNZNQjaHJp5KstXVtcta5cAxkSc%2FynTTWJxROSFlTkCAyvkyRykN6zJgJUB7ry3bw5K6LouWmcpa62klmGujUv%2BJ8PtPqyyClvNW3fXsZDSMSYQdDIWhaaw%2BuuK5LUUpTy9lyrf9PC6lSXnuf%2F%2FPGA2CDOmohsjKr6fbvjhaUw66JuAbAfFjLbO0quBljA1NodGOR165Eh9Sh6ixYnSxxIQm%2FqhrNEvVKJMZOA2UB6HnSnjawiSsMdiRJOezH9U9cp4eP6%2B1wMClZkNXoJpTEL2UFmHn51X7U12op0TohNyszxzp8RTVc8ukkxYXvPLxX%2B4O7mBHeECy9yvqnrz%2FuQ83ubCxGPF32duOxpqtsTD1aRTN17Ki94dAE0tLNYM%2B5yif8AgKSUMGenx2If1lEYxZN8wmavy4biBnzvHFcQ9kCn9PKeZb5AvsBxHYAiGuFQaAJ5q%2FgWYtsZJgqDpjObnHOgQYdN6F%2FI8uDijNh75uayxoh5C9EFcSAL28c5rXHALWDK98v0FRN0mElTcZ5YqGIMowiARdhxy9DXVFGh4xtyWIz6XLdKiqQdXpw9I0nUAenEcUZfduJcGKe0elqRO4aUvy7Odh2TkknAqxVpCu71gycjI15VKzuZdNezMqkisUiDmGq91RkIWymFaT4QBQoam8ZzEDPikEwI37uPZq1SMAntukFnzYY29PTx1AAC9BdsrHwY3EKVTyamhfJKgZwsOuDg%3D%3D&checksum=3623920370962f8e3d06979a420696dab769d76c40e0&frcectupt=true
  11. WyoFarr

    JBOD

    Has any one used a "Promise Technology J610s" as a JBOD for additional storage? there's a number of them on Ebay at some what reasonable prices. I don't see anything inthe product info that would make me think it's not compatible, but i'm fairly new to unraid and before i start spending money i want to make sure i'm not get a big brick of worthless. https://www.ebay.com/itm/Promise-Technology-J610s-VTrak-J-Class-SATA-Expansion-Chassis-SAS-JBOD-16-NO-HD/254177231081?epid=7003496071&amp;hash=item3b2e24c0e9:g:NeEAAOSwNWBcmR9x unit data sheets. https://www.promise.com/Support/downloadcenter/vtrak/Jx10/J610s Thanks, Wyo
  12. One more question that i thought of last night. in peoples opinions do i have enough processor and ram to also run a window vm for blue iris? or is this something people would recommend offloading to a dedicated NVR machine? Edit: just realized how load of a question this is... I'm not currently running BI, right now i just have SD cards in all the cameras and am using the reolink desktop client. It's okay but is missing some of the display functions BI has, which is why i'm contemplating the move. Currently i have 5 of the link below. and with our patio and garage expansion i'll likely add a 6th and maybe 7th. I hardly ever look at the footage but when i do it's(as imagined) for something important. Right now i get about 14 days of motion activated recording which(knock on wood) has been fine. The cameras do have integrated FTP functions so I suppose another option is to just have a vm pull the recordings down nightly, store them for X number of days before re-writting over the data. https://www.amazon.com/Reolink-Surveillance-Security-Detection-RLC-410-5MP/dp/B07C5JWK4K/ref=sr_1_1_sspa?crid=AMH6PP7KR3SA&amp;keywords=reolink+5mp&amp;qid=1553861917&amp;s=gateway&amp;sprefix=reolink+%2Celectronics%2C144&amp;sr=8-1-spons&amp;psc=1 Thanks Wyo
  13. Thanks, As i look to the future and building the JBOD, do i need to worry about the sas adapter card i use? thinking about something like the link below, the JBOD is likely to only be 8 disks, knock on wood i can't imagine ever needing ore than 48tb of storage. https://www.amazon.com/CableCreation-SFF-8088-SFF-8087-Adapter-Bracket/dp/B01GPD9QEQ/ref=sr_1_12_sspa?keywords=sas+card&amp;qid=1553795492&amp;s=gateway&amp;sr=8-12-spons&amp;psc=1
  14. Hi All, after much deliberation I've finally arrived on Unraid over Freenas/an off the shelf solution and am starting to collect parts/cobble together a server. My objective is to off board my plex server to my home network rack in the basement, add storage/backup for my wife and I(long story short her laptop recently took a tumble and i had to pull the hdd to recover as much info as possible). To start with I've purchased a 1u server with 4 hot swap bays(link below) i plan on populating it with 24gb of ram, a 250gb ssd for cache, 6tb parity drive, and two 4tb drives for storage. This all seems straight forward to me . . . though if anyone has input on what i'm doing wrong please speak up. I am however trying to future proof my build to a point. In the future i'm looking to setup a VPN between our house and my parents house, for offsite backups. They'll get a similar Unraid server when/if i get this far. I suspect i'll eventually need to add more drives, a JBOD box, and am looking to some suggesting on the right controller card to put in my build now. I've seen the wiki hardware page but it seems like most of the controller cards that are recommended don't have an external sas to jump down to a JBOD array. I'm assuming Unraid supports this, right? does someone have a recommended card for this sort of set up/ are there any precautions i should be looking for? We'll leave the vpn and syncing conversation for later, i don't see having time to conquer that until this fall. Thanks, WYO https://www.ebay.com/itm/SuperMicro-815-6-1U-Server-w-X8DTU-F-2x-6-Core-x5650-2-66Ghz-No-Mem-No-HDD/192868995227?hash=item2ce7e3509b:g:DWIAAOSwtcRcLm32:sc:FedExHomeDelivery!19610!US!-1&frcectupt=true