Array does not spin down after upgrade from 6.4.1


7 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Gents,

 

My array doesn't spin down as expected after 15 minutes if I upgrade from 6.4.1, I had this problem previously so I reverted back to 6.4.1, tonight I attempted to once again upgrade to new release 6.5.3 and the same problem occurs.

As far as I can see no one is accessing the shares, no activity on the disks, no VMs, only 1 active docker MariaDB which is not being used either. If I spin down the array manually the disks dont spin up again and stay powered down.

 

Any suggestions or advice in where to start troubleshooting this?

 

I have copied the info from the log section

 

Thanks in advance

 

log.txt

Edited by majorspawn
Link to post

Go to   Settings   >>>   Disk Settings   and tell  us what the value for the   "Tunable (poll_attributes):" is set to.  I seem to recall that this parameter also controls how often the disks are polled to determine their status.  

Link to post
1 hour ago, Frank1940 said:

Go to   Settings   >>>   Disk Settings   and tell  us what the value for the   "Tunable (poll_attributes):" is set to.  I seem to recall that this parameter also controls how often the disks are polled to determine their status.  

Hi Frank, its set to 1800

Link to post

Try setting it to 60  (that would be 60 seconds between polls).  As I recall, that will update the Spun-up/Spun-down icon every sixty seconds rather than every thirty minutes.  (Don't do this if you have a slow CPU or have any processes running that need a lot of real time responsiveness. ) 

Link to post
9 hours ago, Frank1940 said:

Go to   Settings   >>>   Disk Settings   and tell  us what the value for the   "Tunable (poll_attributes):" is set to.  I seem tecall that this parameter also controls how often the disks are polled to determine their status.  

 

6 hours ago, Frank1940 said:

Try setting it to 60  (that would be 60 seconds between polls).  As I recall, that will update the Spun-up/Spun-down icon every sixty seconds rather than every thirty minutes.  (Don't do this if you have a slow CPU or have any processes running that need a lot of real time responsiveness. ) 

Quote

 

I'll try 900 which is 15 minutes?, 30 mins poll might be the issue with icons only..

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.