Jump to content
ToXIc

Problem with Plex Docker's transcoding.

19 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi all i'm running the plex docker for years now and plying locally using direct play with no issues. Recently i've been sharing and also viewing media outside of my HTPC and have been battling transcoding problems for a while now. I've been bounced between the plex forum and here but i hoping this is my last stop until its resolved. 

I'm using Unassigned Devices to run the Docker and here are my settings. 

 

image.thumb.png.42f3a7b8630b0a271e5a54725f33828c.png

 

From my logs below, a guy over at the Plex forum found these errors 

Plex Media Server Logs_2018-11-21_20-16-24.zip

 

Nov 21, 2018 20:06:39.146 [0x14c474ffd700] ERROR - Unzip: could not set executable bit on output file
Nov 21, 2018 20:06:39.146 [0x14c474ffd700] ERROR - CodecManager: failed to extract zip 
Nov 21, 2018 20:06:39.146 [0x14c474ffd700] ERROR - Error configuring transcoder: Decoder install failed: truehd_eae

and asked the following 


 

Quote

 

Is there a mounted volume ?
Does /etc/fstab have `exec` set and `noexec` absent ?

This relates to path `'/config/Library/Application Support/Plex Media Server/Codecs'`

 

which i do have the Codec path but i'm not sure what the /etc/fstab is about so in googling it i found that if youre using UD you shouldnt have to worry about setting exec and noexec. 

 

image.png.c9eb16c25a1229b2342862ac329dca66.png

 

he then replied with this which confused the hell out of me.. ive read it over a few times but cant seem to figure out a fix from it. 

 

https://forums.plex.tv/t/solution-conversion-failed-the-transcoder-exited-due-to-an-error/234363/319?u=_toxic

 

can you please help me with this problem? 

 

 

Share this post


Link to post

Try doing a chmod -R 777 /mnt/disks/FD/appdata/PlexMediaServer/Library/Application Support/Plex Media Server/Codecs

 

Share this post


Link to post

should i do this for the transcoding folder also?

 

i get this error when trying to run the command 

image.png.aeff9ca5482a4c092b5d3552170ab88e.png

 

Edited by ToXIc

Share this post


Link to post
12 hours ago, ToXIc said:

should i do this for the transcoding folder also?

 

i get this error when trying to run the command 

image.png.aeff9ca5482a4c092b5d3552170ab88e.png

 

You could try the transcoding folder also.

Share this post


Link to post
13 hours ago, ToXIc said:

should i do this for the transcoding folder also?

 

i get this error when trying to run the command 

image.png.aeff9ca5482a4c092b5d3552170ab88e.png

 

For file/folder names that include spaces you need to enclose it in quotes.   By default spaces are treated as parameter seperators

Share this post


Link to post
9 hours ago, saarg said:

You could try the transcoding folder also.

just tried no change.. :/

 

9 hours ago, itimpi said:

For file/folder names that include spaces you need to enclose it in quotes.   By default spaces are treated as parameter seperators

thanks.. for the info. 

Share this post


Link to post

Have you tried the slave option for the transcode mount? Try that or use the cache disk or an array disk for the transcode just for fun. 

Share this post


Link to post

it is set to slave, or do you mean another option?

 

 

image.png.a5967ed65b165efae3433b92c4544b07.png

 

if i set it to the cache drive will it then write to the array? 

 

 

edit: I changed it to the cache but it still not transcoding.. 

 

image.png.12b2dcfbadf98105b08063e152a9e676.png

 

also it did create the folders on the cache drive.. it just didnt transcode. 

 

image.thumb.png.60573b3c2e4c4cc428c1135af685b6f5.png

 

Edited by ToXIc

Share this post


Link to post

That was the slave I meant. 

You do have the transcode path in plex settings set to /transcode? 

Share this post


Link to post

yes a few months back after i couldn't figure it out.. deleted the docker from linuxserver and setup a new one from the official repo and had the same problem. 

Share this post


Link to post

also move the contents of the codec folder into a folder called "old" restarted the docker and it put back the following 

image.png.3419b9aadda18a2d97642fc20380a560.png

 

but i still get the following error 
image.png.1dbd4a6f269e942cdf6eecc1df957879.png

Share this post


Link to post

ok so i decided to delete everything format the flash drive and start from scratch.. 

 

so far it appears to be working fine.. now i just gotta fix matches and mark hundreds of moves watched. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.