Jump to content
SBP

Unresponsive after WOL

3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I just set up my server to sleep using the Dynamix S3 Sleep plugin.

After I wake up the server using a magic packet, the web UI and Samba are unresponsive but the server responds to ping.

Share this post


Link to post

Some hardware doesn't work well or at all with sleep, especially server grade stuff. Servers aren't designed to sleep, they are designed to run 24/7/365 for years at a time without issues.

 

Maybe if you posted a list of your hardware someone may be able to comment on whether or not your specific stuff can be configured to sleep, or it may need specific commands to wake up properly.

 

There is a reason sleep isn't part of the stock unraid software, it's too unpredictable and difficult to support.

Share this post


Link to post

I only use it one hour a day for my backup process. Running it 24/7/365 is a waste of energy and money.

 

Here is my unraid setup:

M/B: ASRock X570 Phantom Gaming 4 Version - s/n:
BIOS: American Megatrends Inc. Version P1.30. Dated: 07/12/2019
CPU: AMD Ryzen 5 3400G with Radeon Vega Graphics @ 3700 MHz
HVM: Enabled
IOMMU: Disabled
Cache: 384 KiB, 2048 KiB, 4096 KiB
Memory: 16 GiB DDR4 (max. installable capacity 128 GiB)
Network: bond0: fault-tolerance (active-backup), mtu 1500
 eth0: 1000 Mbps, full duplex, mtu 1500

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.