Sulprax

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Converted

  • Gender
    Male
  • Location
    United Kingdom

Sulprax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. @Squid tried replacing the hard drive it wont let me start the array unless i have the same hard drive on it
  2. @Squid Thanks fr your reply. ok ill replace that hard drive as soon as i can its currently doing a parity check, if there is corrupted files at the end of this rebuild would it be best if i start from scratch delete all my data and everything. also will this solve the appdata folder not showing up on the share tab. Regards Sulprax.
  3. Hello, First of all I am no expert, but i can tell you i built my server with an old motherboard, cpu and ddr3 memory. I set up my dockers and vms then when i had some spare change i swapped all the hardware and used the same usb, hard drives and ssds. when i booted it all up it was all there and working well. so as long as its the same usb all should be ok. I hope this helps you with your question.
  4. I turned off the server to install 3 hard drives, and 2 extra solid state drives in the attempt to backup my plex appdata so I can then replace my old 30gb solid state to a newer one, and the other solid state drive to back up the cache drive so if an ssd fails I can just replace one of them with another. When I turned it back on all looked fine the parity check started up and is running, dockers and vms are all there. except I can not find appdata and when I use sonarr and radarr it cant move the files to the correct folder. I checked Organizr and I get the error Organizr DB is not writable!!! Please fix... I am a novice to unraid and no where as intelligent as you lot are so I have no idea where to begin. I hope you can help me. diagonalley-diagnostics-20210828-1629.zip syslog-192.168.0.2.log
  5. Brand new never been used still in the box 4u rack mount server. 12 hard drive bays easy access from the from the front. Brought two as my friend said he wanted to build one he changed his mind. https://www.google.co.uk/amp/s/www.overclockers.co.uk/ocuk-professional-x-case-xk465f2-4u-rackmount-chassis-sa-02s-op.html%3ftemplate=amp?espv=1 Here is pictures of my unraid server setup with the exact same case. Looking for £90.00 ono Collection only from Telford
  6. @JorgeB Thank you i'm just doing parity sync and data rebuild now will keep you updated. sorry if i seem like a noob still new to all this. just my luck my case has gone missing in the post too. Regards Sulprax
  7. @JorgeB Phase 1 - find and verify superblock... Phase 2 - using internal log - zero log... - scan filesystem freespace and inode maps... - found root inode chunk Phase 3 - for each AG... - scan and clear agi unlinked lists... - process known inodes and perform inode discovery... - agno = 0 - agno = 1 - agno = 2 - agno = 3 - process newly discovered inodes... Phase 4 - check for duplicate blocks... - setting up duplicate extent list... - check for inodes claiming duplicate blocks... - agno = 0 - agno = 1 - agno = 2 - agno = 3 Phase 5 - rebuild AG headers and trees... - reset superblock... Phase 6 - check inode connectivity... - resetting contents of realtime bitmap and summary inodes - traversing filesystem ... - traversal finished ... - moving disconnected inodes to lost+found ... Phase 7 - verify and correct link counts... done
  8. @JorgeB i couldn't access the web gui for ages it wasn't booting correctly just got it to boot everything seemed ok and now my share directories have just disappeared again. attached the diagnostics for you. thank you for your help. diagonalley-diagnostics-20210604-1401.zip
  9. @jorgeB Today someone donated me a spare motherboard that works with my cpu and memory its a ASRock B85M Pro3 so i quickly ripped out the old motherboard and threw this one in as my last setup kept crashing constantly, never been able to finish a data rebuild or anything. I thought yes this is working then after 3 hours, plex stopped working so i went to look at the dockers and there was no dockers just an error stating "dockers couldn't be started" so i rebooted the system parity sync and data rebuild starts with the array, but now i have these errors under fix common problems: Unable to write to disk1 Unable to write to Docker Image go to my shares tab and there is no shares to display only disk 1 and 2 and I cant start a docker i have now turned on syslog server and report back with what its recorded in the morning. regards Sulprax
  10. oh, unfortunately I don't have any other hardware on hand yet, this is my testing setup before i purchases the final parts for my unraid build, still deciding between amd and intel. Weird that it doesn't like my hardware, wonder if there is any apps i could install to further diagnose my problem. thank you for your help i highly appreciate it regards Sulprax
  11. @JorgeB ok last night i had a red x on one of my drives so i got the server to rebuild data all was going good i went to sleep checked at 5am still working good and still rebuilding the disk it was on 70% at 10 o'clock i couldn't access plex or login to my server so rebooted it. I couldn't upload the syslog error code -200 so i deleted a lot of the disk errors from the log to allow me to upload the file. I have attached the logs for you to have a look at. Thank you in advance, I highly appreciate all that help me. diagonalley-diagnostics-20210523-0525.zip diagonalley-diagnostics-20210527-0111.zip unbalance.log syslog
  12. okie dokie will do thank you, new to all this and a wee bit thick when it comes to it haha
  13. I hope these are the correct files regards diagonalley-diagnostics-20210523-0525.zip syslog
  14. Hello all you lovely smart people, I'm new to unraid and currently running the trial version of unraid. I have over 900 dvds and was looking at using unraid to save space After 14 hours of it being in use all of a sudden I can't access the Web gui or any media on the server, this is the 4th time it has happened and I usually just hard power it off and back on. It happens randomly. Current trial system specs: . Intel Core i5-4570 3.2 GHz Quad-Core Processor . MSI Z87 MPOWER ATX LGA1150 Motherboard . 20gb ddr3 memory . 1 x 80gb ssd . 2 x 3tb wd red . 1 x 1tb Toshiba Dockers running: . Sabnzb . Radarr . Sonarr . Plex No vms yet will do when I have all the hardwear I want to finally use. There is no overclocking applied, there is no screen attached. All of the cores of the cpu run at 100% but I think that's because of the unpacking on sabnzb. Regards in advance
  15. @jonathanm ok thank you for all your help i highly appreciate it