Jump to content

ridley

Members
  • Content Count

    210
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ridley

  • Rank
    Advanced Member

Converted

  • Gender
    Undisclosed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I don't think the Matrox onboard graphics is an integrated GPU as such but rather a discrete GPU built onto the motherboard, isn't it? I have got it to pass through successfully now by turning on "VFIO allow unsafe interrupts:" to "yes". I will look at fitting a more powerful GPU later. Thanks for your help.
  2. I have a Dell R710 Server that I am trying to set up a couple of VMs on. The Dell R710 has a built in Matrox GPU which I am having a great deal of problems passing through. Everytime I try I get a " failed to setup container for group 13: Failed to set iommu for container: Operation not permitted". I have tried all settings for "PCIe ACS override:" but whatever I try I get the same error. If I look in the IOMMU groups I see, no matter how I set PCIe ACS Override IOMMU group 13: [8086:244e] 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92) [102b:0532] 08:03.0 VGA compatible controller: Matrox Electronics Systems Ltd. MGA G200eW WPCM450 (rev 0a) Any ideas what to try next? *The Dell R710 has a built in Matrox GPU, fitting alternatives is a possibility but is not easy as the PCIE slots are only 8x (so you have to butcher the slot to fit a 16x card in and run it at 8x) and the slot can only draw 25w so you need to provide external power to the GPU and this means hacking into the PSU or SATA line as there are no "spare" power taps like in a desktop. I do intend to try though, anyone fitted a GPU into a R710 for UNRAID?
  3. For anyone in the UK, preferably SE/Essex I have a Nexus Edge Full tower case that is in need of a good home. These cases are fantastic for UNRAID and the case has served me well, I have just moved onto a rack server and diskshelf. Internally it has space for 20 3.5" HDD's (with the supplied 4 3.5" in 2 5.25" converters, full atx sized board and good air flow. https://www.quietpc.com/nx-edge I would prefer the case to go to a fellow UNRAIDer who can appreciate the space available in the case as I know cases with this much space internally are hard to come by nowadays. If you are interested then please DM me.
  4. binhex-sabnzbd has been running fine for ages, recently I changed my server to a Dell r710 and it ran fine for a week or more. However today it seems very flaky, when I click on the gui to change something or whatever invariably it pops up "Lost connection to sabnzbd" and after a few 10s of seconds it pops back up but if I click again, it loses connection again. When I start the GUI from the dashboard it takes ages to appear, it used to be nigh on instantaneous. I managed to pick up this error message "Traceback (most recent call last): File "/opt/sabnzbd/cherrypy/_cprequest.py", line 670, in respond response.body = self.handler() File "/opt/sabnzbd/cherrypy/lib/encoding.py", line 220, in __call__ self.body = self.oldhandler(*args, **kwargs) File "/opt/sabnzbd/cherrypy/_cpdispatch.py", line 60, in __call__ return self.callable(*self.args, **self.kwargs) File "/opt/sabnzbd/sabnzbd/interface.py", line 127, in internal_wrap return wrap_func(*args, **kwargs) File "/opt/sabnzbd/sabnzbd/interface.py", line 413, in index history['slots'], fetched_items, history['noofslots'] = build_history(limit=cfg.history_limit(), output='json') File "/opt/sabnzbd/sabnzbd/api.py", line 1797, in build_history items, fetched_items, total_items = history_db.fetch_history(h_start, h_limit, search, failed_only, categories) File "/opt/sabnzbd/sabnzbd/database.py", line 289, in fetch_history res = self.execute(cmd + post, tuple(command_args)) File "/opt/sabnzbd/sabnzbd/database.py", line 132, in execute error = str(sys.exc_value) AttributeError: 'module' object has no attribute 'exc_value'" Behind the scenes it seems to be working, I think. Any idea on where to look?
  5. I have just finished transferring to a new server in a 19" cabinet from a very, very full full tower cased one. Dell R710 x 2 Xeon 2.8GHz CPUs (6 core, 6 threads each), 96GB RAM, Dell H200 flashed to LSI IT Mode to control the 6 3.5" internal bays (Converted to fit where the Perc controller sat) and an LSI SAS9200-16e to control the 3.5" Drives in the NETAPP DS4246 Disk Shelf that can hold 24 drives. Belkin rack KVM rack monitor/keyboard Total Array (for now) 84Tb. Quite pleased with it.
  6. I replaced my USB drive in January, unfortunately this one died today. How can I get the registration swapped over to a new one, it is telling me that I cannot replace this registration till next January!
  7. The H200 works for me once flashed to IT mode. I also change the SBR so that it would work in the internal slot where the Perc controller was. You will need to get replacement cables to connect the h200 to the backplane. I have a second Controller in a second pcie slot to control my NETAPP Diskshelf. There are several versions of the R710 some with 2.5" bays and others with 3.5" bays, I would go with the 3.5" version.
  8. I have several 8Tb drives (mixture Seagate and WD) as well as a WD 14TB parity all working fine, well they were until I wrote that.
  9. I am, slowly, making my way forward with using a Dell R710 Server and a NETAPP DS4246 Diskshelf instead of my current full (very full) tower and Diskshelf. I think I am nearly there but I have come up with an issue that is probably something that can be sorted in a minute by someone with knowledge of these things. I think I have set the NIC on the R710 to DHCP and I had set the server on the Tower case using the same config to 192.168.32. Now the server boots and I can access the server via 192.168.1.32 but on the Router it is showing as 169.254.228.146 which appears in the log here. Any idea what I need to do to have the router see the server IP address rather than this IPv4LL one? Jul 10 01:56:16 Tower dhcpcd[2259]: br0: soliciting a DHCP lease Jul 10 01:56:21 Tower dhcpcd[2259]: br0: probing for an IPv4LL address Jul 10 01:56:23 Tower dhcpcd[2259]: br0: offered 192.168.1.32 from 192.168.1.2 Jul 10 01:56:24 Tower dhcpcd[2259]: br0: probing address 192.168.1.32/24 Jul 10 01:56:26 Tower dhcpcd[2259]: br0: using IPv4LL address 169.254.228.146 Jul 10 01:56:26 Tower dhcpcd[2259]: br0: adding route to 169.254.0.0/16 Jul 10 01:56:26 Tower dhcpcd[2259]: br0: adding default route tower-diagnostics-20200710-0103.zip
  10. Thanks I will do this later. In the mean time I reset the BIOS by clearing NVRAM and it seems to be able to see USB drives that it couldn't before. Strange. Wonder what setting in there needed resetting?
  11. I am trying to configure a R710 as an UNRAID server but I am having a few issues. When I plugged in the USB UNRAID drive from my old server the USB stick was not recognised (16Gb), I have tried a few all formatted to fat32 and most are not recognised. Although I have one 16Gb USB stick that is. This seems really odd. The BIOS on the server is 6.1.0 from I think 2012 so I thought maybe a BIOS update will solve the USB issue and so I put the BIOS update onto the working USB stick and went into the utility, but when I get the server to read and check the BIOS file it waits for ages before coming up with an error re Interrupts and requires a reboot. Any ideas what is going on here?
  12. Is it possible to control a NETAPP diskshelve via UNRAID (DELL R710)? I would like if possible to power up/down the shelve in sync with UNRAID power up/down.
  13. There you go tower-diagnostics-20200517-2219.zip
  14. Thanks. Rebuild has been going for some time. It does seem to have slowed though. It seemed to be going along at 100m/s roughly until it got beging the max utilisation of any other drive @about 4Tb. Now it is at about 12mb/s. I will leave it going but it seems odd, I would have thought it would speed up if anything or am I misunderstanding?