NMGMarques

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NMGMarques

  1. Hi all! I installed this container some months ago using the NVIDIA options to use the 1650 I have in the box for transcoding. Meanwhile, I'd like to try and reassign the GPU to a VM that I'd like to use to try and stream games. I don't think I can use the GPU at the same time for Plex and a VM, right? What do I need to do to disable the GPU transcoding? I assume I need to disable it within the PLEX server, though I doubt it'll be as easy as just removing the --runtime=nvidia extra parameter and dedleting the GPU ID from the Visible Devices parameter.
  2. Today I noticed my Plex was no longer responding. I checked and I found the image is orphaned for some reason. Went to Apps->Previously installed. Tried to reinstall it from there. (https://i.imgur.com/Qtlli9V.png attached below). Checked the settings and ensured nothing had changed (https://i.imgur.com/OLix9nG.png and https://i.imgur.com/iZLZrDa.png) Hit Apply and am greeted with this: Command: root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='plex' --net='host' -e TZ="Europe/London" -e HOST_OS="Unraid" -e 'VERSION'='docker' -e 'NVIDIA_VISIBLE_DEVICES'='GPU-ee450f81-04f2-7a61-2245-e9cefab83df5' -e 'TCP_PORT_32400'='32400' -e 'TCP_PORT_3005'='3005' -e 'TCP_PORT_8324'='8324' -e 'TCP_PORT_32469'='32469' -e 'UDP_PORT_1900'='1900' -e 'UDP_PORT_32410'='32410' -e 'UDP_PORT_32412'='32412' -e 'UDP_PORT_32413'='32413' -e 'UDP_PORT_32414'='32414' -e 'PUID'='1000' -e 'PGID'='100' -v '/mnt/user/media/movies/':'/media/movies':'rw' -v '/mnt/user/media/shows/':'/media/shows':'rw' -v '/mnt/user/media/music/':'/media/music':'rw' -v '':'/transcode':'rw' -v '/mnt/user/media/photos/':'/media/photos':'rw' -v '':'/movies':'rw' -v '':'/tv':'rw' -v '':'/music':'rw' -v '/mnt/user/appdata/plex':'/config':'rw' --runtime=nvidia 'linuxserver/plex' docker: Error response from daemon: Unknown runtime specified nvidia. See 'docker run --help'. The command failed. Any ideas what I need to do to recover my docker? Edit: I kept digging around after this post and found the issue. I thought about deleting the entire post, but then decided I'd keep it in case anyone else ran into something similar. So yes, the container was orphaned, but it seems the real problem was the nvidia plugin which, for whatever reason, was missing. After a reinstall and disabling and then enabling docker, I tried to install Plex again, this time with zero issues. The container is now back up and running.
  3. I was (am) running the docker with the :preview tag. Today I noticed it is deprecated. I deleted the tag and even tried changing it to :stable. Sonarr does run, but all my config is gone. Moving back to :preview all is good. How do i move to the stable, without loosing config?
  4. So here's the skinny: whenever the server reboots for maintenance, resumes from power loss state, or I manually reboot it for some change I made; the server reboots, I can see activity on the drives while the system boots up, but I cannot ping the supposedly static IP or VPN IP. I press the power button and let the server power down. After a while, I press the button and it restarts. Sometimes after a single power off - power on cycle it is back; others, I have to repeat the sequence and it finally pings again and I can connect. The unit is on a headless PC so I cannot see what is going on. How can I troubleshoot what is happening? This is particularly annoying when I am away from home, sometimes for weeks at a time on business. In these cases I have to ask my wife to cycle the machine. But she can only do this when she arrives home. So there are days when I don't have access to my documents or stored data.
  5. Guys, I have this version of Plex running well on my unRAID server. I have a 1650 GPU in my box and use it for hardware transcoding. I also have a Ryzen 3200g with integrated Radeon Vega 8 graphics. Lately I have been considering setting up a VM to stream games and apps to my laptop instead of buying a new more powerful laptop. This means directing the 1650 to the VM. Is it possible to use the Radeon Vega instead of the 1650 for hardware transcoding and will it be any good?
  6. So I've been mulling over the idea of jumping from 2 to 3 for a while now, but I decided not to pull the trigger because my setup was working well and I didn't have much time available to deal with it if things went awry. Today, I started to fix some pending issues I had, specifically creating a backup for my appdata and usb drives (which I still haven't been able to offload from the disk share to a usb or online storage since I can't get rclone running on my headless server). But I digress. Thing is today, amidst whatever changes I made, though I am 90% sure I hadn't changed anything to the dockers, I notice Radarr has shifted to the preview version. It does seem to be working so it's not the worst of things, though the webui on mobile is atrocious. The thing is, now I kinda want to change over Sonarr as well. How do I do that? I don't even know what I did to change over Radarr. Can someone offer any insight?
  7. Thanks for the suggestion. Is there any easy way to backup the flash and appdata to the backup USB drive AND an offsite backup like Google Drive or Onedrive or Dropbox?
  8. I'll keep that in mind. If I run into any issues I'll switch to some USB 2 port. Considering that I am backing up the appdata share and that it has several gigs, I'd rather it copy to the USB 3 for speed to keep docker downtime to a minimum. Speaking of things USB related, I am now successfully booted and my boot USB shows up as the flash device. The second USB shows up as an unassigned sda. I suppose I now have to "assign" it to get it to show so I can point my backups to it? Will this USB count towards my device limit? I am guessing so. Meaning this will bring my total to 4 devices leaving me open to two moer, right? Since I gather the boot doesn't count.
  9. Kind of figured that out when I ran into issue booting up. I renamed the Backup flash to UNRAID_BK and no longer have issue booting. I had a noticeable boot time gain with USB3 vs USB2 for some reason. In any case I am now booted and running from one of the two new flash drives. Now all that is left is to create the backup strategy.
  10. Hi. So today I am using from a no name, no brand, generic USB drive to two Kingston thumb drives. The idea is to create a boot key and a duplicate in case of failure, and possibly store a backup of the appdata on both thumb drives. I have followed the wiki to create the new keys using the USB creator app for windows. I have NOT downloaded the flash or used the legacy method. Question: do I now just reboot from one of the new thumb drives and then activate it? Will my existing config still be valid or must I back up somehow? Also, the new USB will boot from a 3.0 port as the old one was on a 2.0 port. Will this affect the process?
  11. Is the upgrade from v2 to v3 a simple affair or are there specific preparation steps required?
  12. Oh, snap! I missed that. Thanks for pointing it out. However, I am now left with a different dilemma as I have no idea how to downgrade a docker container and the support page doesn't seem to mention how to downgrade. I'll keep googling for the answer. Much appreciated. EDIT: Should anyone else end up looking for the solution to downgrade, I found out you could add the desired version at the end of the repository field. Click on the desired docker container icon, click Edit, then in the Repository field replace the linuxserver/qbittorrent with: linuxserver/qbittorrent:14.2.5.99202004250119-7015-2c65b79ubuntu18.04.1-ls93 Then hit apply. This will pull the desired 4.2.5 version.
  13. Hi all. After a while with all running smoothly, my automation is now screwed and most files fail to import. In the logs I keep seeing: DownloadedMovieImportService Import failed, path does not exist or is not accessible by Radarr: /path/to/file/whateverfile This happens in both Radarr and Sonarr now, actually. I haven't changed shares, haven't changed users or modified any. My containers are set up thusly: https://imgur.com/a/Uzvc2c1 Same common paths, same same PUID, same PGID. The automatic import fails. When you go to the Activity page, the Manual Import option (little grey man icon) also fails. However, going to the Wanted section, then clicking Manual Import, and manually browsing to the same location /path/to/file/whateverfile, and hitting Manual Import or Automatic will list the files and allow me to match it to the intended title and / or import. What's even more curious, some titles (very few) actually get linked up with no problem. For instance, see here, where one title is picked up amidst a couple that weren't: https://imgur.com/Vq2CrCq The files have the same paths in Radarr and will auto create the subfolders needed. The files download in the same client at times added at the same time and finishing within seconds or minutes of each other (was the case here where they finished close together). If it were permissions, I'd expect Radarr to fail both when performing the actions automatically or if I import them manually as the paths are the same. qBittorrent locking the files seems improbable for the same reason. Any ideas? I can't figure it out.
  14. Thanks for the insight. I'll consider a VM. But I have to activate virtualization on the machine as it seems it must be off since I can't get unRAID to install a Windows VM.
  15. Currently at work, connecting to my unRAID box using wireguard. I can access the box and shares fine. I can even access the dockers through the unRAID IP and the assigned ports. Problem: I need to open some new ports for a new container on my home router Problem 2: both the office router and home router are 192.168.1.254 and both serve as dhcp for the respective networks. These are my ISP routers and I cannot change the IP addresses as they tend to mess up the IPTV service. How can I connect to the router at home? Using the http://192.168.1.254 connects me to this router instead of the one at home, as I would expect.
  16. Guys, I get this happening to me from time to time... Some if not most torrent get downloaded and Radarr picks them up correctly and all, then the torrent gets removed as should be from client. However, from time to time I get these anoyances where the torrents dissapear from the client even though Radarr still hasen't picked them up, and other where it gets correctly picked up, but not removed from the client and it just lingers there in the queue. What's going on? Just this morning: MovieServiceLinking [Some Title - 2020 - WEBDL-1080p.mkv] > [[Some Title (2020)][tt0000000, 000000]]09:20 RssSyncServiceRSS Sync Completed. Reports found: 220, Reports grabbed: 109:03 DownloadServiceReport sent to qbittorrent. Some.Title.2020.1080p.Atmos.x264-CM09:03 DownloadDecisionMakerProcessing 220 releases09:03 The movie gets linked, but not moved and nothing is sent to the download client after that.
  17. Thanks to all who helped me out on this thread. I appreciate it.
  18. Ok, got it now. Thanks for sticking with me. I also found the CA Backups and have installed the plugin. I'll now search for documentation on how to correctly configure it. As told, it seems it will also backup the flash drive. In this case, I suppose I will not need to also perform a script / manual backup, and rather just use the CA Backup plugin instead, correct?
  19. Ok. I think I understand a bit better now. So it's basically a two part thing, with the USB being somewhat independent from the Dockers. So in that case, the live USB does make sense after all. And I suppose that this, coupled with CA Backup for the dockers, would have me covered. However, your statement did make me pause for consideration: So if the USB fails and I am able to recreate it using the live USB and the method you described, am I to assume that I can just boot back up and all would be running as I left it, including my dockers and VM's etc... as long as I didn't lose any data on the array? Or will I still have to recreate these, using the CA Bakups?
  20. Ok... So backing up directly to a stick doesn't make so much sense in this case. I'm getting a bit confused on what to do... So I guess the best would be to backup flash and appdata and dockers to a share, then have that share sync to something like Dropbox? And if things go wrong, somehow restore to a new flash drive? Would that be it, or is there a better way?
  21. Oh, sorry. I didn't understand that it also backed up the flash drive. My bad. I somehow got it in my head that it would only backup the docker and app data.
  22. For the non linux plebe, how complicated would it be to create such a script? Is there any documentation out there to start me off?
  23. Thanks for the reply. Is there any way to automate the backup so it happens periodically? Right now, that function download the backup to my hard drive, and I would rather like it to backup to a spare USB connected to the unRAID machine itself. Also, does this backup my complete setup? Meaning, will this backup my dockers, configuration, etc? Or do I have to set up additional backup measures for this? Basically, what would I need to do to get my server back up to exactly how it was before a crash / boot USB failure?