Jump to content

morikaweb

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About morikaweb

  • Rank
    Advanced Member

Converted

  • Gender
    Undisclosed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Thanks for the advice, I am leaning towards the E5 as I like the feature set. The Ryzen road is something to keep an eye on, however one feature I have decided I really would like is IPMI and it sounds like Ryzen wont get it for a bit. As far as GPU's go, I will probably have a dedicated one for Plex Transcoding but nothing else I am doing would really benifite much from having multiple GPUs. If I went with a E5 platform do you think it is worth it spending extra on a X11 LGA 3647 or stick with the old X10 LGA 2011?
  2. I am looking at building a new unRaid server to fold both my current vSphere and unRaid servers into. The new server will be 50TB+ and running Plex, Minecraft, Misc Game servers, Mumble, and at least one Win7 instance used as a Download and Scrapping server. Plex will be doing live tv recording via an HDHomeRun. The server will also have 10Gig Lan since Plex is used for streaming 4k Tv shows and uncompressed UHD Blu-ray rips. Basically, I cannot decide on wether to go with Xeon level or stick with consumer level, and if I go consumer level do I need to go with a i9 or Threadripper? I want some breathing room for the future however I do not want to go overboard. Can anyone suggest a build path for my requirements?
  3. Thank you, using guest with no password got me into the server. I followed your link then went to: https://www.neowin.net/forum/topic/1033675-windows-7-keeps-asking-enter-network-password-to-connect-to-netwo/
  4. I seem to be having a similar issue, immediately after updating I could no longer acess any Samba shares from Windows 10. Everything I try to access the server via samba a popup asks for credentials, then always says they were invalid. Some things I have tried with no luck: - I have deleted the credentials from windows credentials manager. - I made a new user on Unraid. - I rebooted everything (firewall, switches, servers, computers). - I made sure unraid was the local master. - I Used the permissions script to reset permissions. Nothing I do can get the credentials to work. There are no indications of errors in the system logs. I have no idea what to do now.
  5. I thought of that but when I opened up the system it seemed flush. Anyways I have ordered an LSI 9211-8i which should resolve these issues I hope.
  6. Thanks for your help you have been a lifesaver BTW do you think this is a good replacement card: http://www.ncix.com/detail/supermicro-aoc-sas2lp-mv8-8-channel-6gb-s-bf-62032.htm
  7. I might have to look into replacing that controller then, it is getting old after all. It should be safe then to start a Read-Check of all data disks?
  8. I stooped the box, checked all the cables but found nothing loose. I then powered it back up and it powered up with no errors, but the parity is still disabled. I managed to run a smart test which is here: http://pastebin.com/5r9XvGtY. I'm no expert but the smart log seems to say there is nothing wrong with the drive, this leaves me very concerned about what caused the error?
  9. Will do, I am also going to open it up and make sure all the cables are snug.
  10. This morning I was looking at my server when I noticed the parity drive became disabled suddenly. When I checked the logs it says: This is followed by a ton of: I cannot get a smart report from the parity drive as it produces the following error: Does anyone have an idea what happened, is my parity drive dead? My syslog is here: http://pastebin.com/BxTDrqfT
  11. I am looking for a large 20+ drive enclosure with front access but cannot seem to find anything that is available in Canada. My top choices are: 1. Lian Li PC-343B 2. IPC 4U-4424 http://inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=867%3Aipc-4u-4424&catid=136%3A4u-storage-gehaeuse&Itemid=755〈=en Unfortunately the Lian Li is not available any more and the IPC does not seem to be available in Canada. Does anyone have a suggestion for an enclosure like those 2 that is easy to get? Even better does anyone in the Ontario/Up State NY area have a Lian Li PC-343B for sale
  12. Ater playing around with things I can confirm sevral things. 1. There does not appear to be any way to convert the partition type from the GUI. You can mess around with the format of the partition but not the partition type itself. 2. unRAID seems to take whatever partition table format was originally there before hand. The partition type does not seem to impact parity at all. This means there is no need to remove a disk before changing the partition table, just change it then tell unRAID to format the drive. Knowing this and I created an upgrade plan for my partitions which is bassed on my unfamiliarity with Linux CLI Partition tools and my desier to minimize risk to my data. The upgrade steps are as follows: 1. Copy all data off of a disk to a backup device mounted by the Unassigned Disks addon. 2. Make sure the disk is empty by deleting the data. 3. Reboot into GParted and replace the Partition table. 4. Reboot into unRAID and verify that you have set the correct fomat for the drive. 5. Tell unRAID to format the drive. 6. Transfer the data back to the drive. This results in a GPT: 4K aligned disk with an XFS (or whatever you want) partition.
  13. I am probably confused about running preclear, I thought that would allow us to force the partition type to GPT, 4K Alligned. The issue that I am trying to solve is that I did exactly what you said when I added a new drive, and well the partition format is XFS the partition table is in the wrong older MBR, unaligned format: For Clarification what I am looking for is GPT, 4K Aligned partition format like this (but with XFS format):
  14. Thanks for the response! So it sounds like if I want to align these drives, I need to re-preclear them and rebuild them after.... Not worth it. Mostly was curious to see if I would see a speed difference. Thanks! DB I am in the middle of converting all of my disks to XFS now and I am also concerned with the partition type. Using preclear on a known good drive seems like a very slow process as I have 13 drives. I have an idea but I'm not sure if it would work: 1. Clear data off of the drive 2. remove the drive from the array 3. Replace the partition table with gparted 4. Re-Add the drive to the array and have Unraid format it. 5. Transfer the data back to the drive. Would this work? This would be time consuming but not as time consuming as running preclear on 13 drives that already had preclear run on them once.
  15. Unfortunately I was too busy today to do any trouble shooting today so I do not have any update, however I have updated unRAID to 6.1.6 hopping that might somehow fix the issue. A copy of the syslog from this mornings event is here: http://pastebin.com/PpRfeLuk