500gb ssd Cache will not move


Recommended Posts

I am having a small problem My cache drive will not move the contents I included the diagnostic report to make it easer for people with more experience then me to help figure out what needs fixed.

At current I have updated the 

CA Mover Tuning to version 2021.04.16 as seen in the pic.

that I read in 1 of the other posts about cache problems. no help 

OS Version: 6.9.1

I have also turned off the Docker tab and rebooted the server and this has had no affect.

So I come to the Forum for the help.

thank you in advance 

 

stargate-diagnostics-20210418-2045.zip

Screen Shot 2021-04-19 at 5.46.37 PM.png

Link to comment

There is some issues with the moving of files automatically at a percentage it seems since the new Plugin Dev took over.

I think it will be fixed in time but he's only been ironing out the problems for about a week.

 

In the mean time go into settings section and click this down the bottom right. For now you will need to do this manually. i do mine every few days.

It will trigger the mover to work. Also 6.9.2 came out fixing a few other bugs not related to this issue might want to upgrade.

 

image.thumb.png.bfb0c1e59126e615c826b631e18d7193.png

Edited by Maticks
Link to comment
3 hours ago, Leon_CC said:

I am having a small problem My cache drive will not move the contents I included the diagnostic report to make it easer for people with more experience then me to help figure out what needs fixed.

At current I have updated the 

CA Mover Tuning to version 2021.04.16 as seen in the pic.

that I read in 1 of the other posts about cache problems. no help 

OS Version: 6.9.1

I have also turned off the Docker tab and rebooted the server and this has had no affect.

So I come to the Forum for the help.

thank you in advance 

 

stargate-diagnostics-20210418-2045.zip 199.2 kB · 0 downloads

Screen Shot 2021-04-19 at 5.46.37 PM.png

Few things.

 

1.) I can't find the install for the new Mover tuning plug-in in your syslog.    Are the logs updated to after the plug-in was installed? (As your screenshot looks correct)


Apr 18 17:57:08 StarGate root: ----------------------------------------------------
Apr 18 17:57:08 StarGate root:  ca.mover.tuning has been installed.
Apr 18 17:57:08 StarGate root:  Copyright 2018, Andrew Zawadzki
Apr 18 17:57:08 StarGate root:  Version: 2019.08.23
Apr 18 17:57:08 StarGate root: ----------------------------------------------------

 

I should see an entry for the new one..... not sure why it's not in there, or I can't find it.

 

2.) Do you have logging enabled? (Please enable, and upload diagnostics again or "section" of syslog that has mover tuning log entries.

3.) Can you take a screen shot of your schedule/mover tuning settings?

Link to comment
1 hour ago, Maticks said:

There is some issues with the moving of files automatically at a percentage it seems since the new Plugin Dev took over.

I think it will be fixed in time but he's only been ironing out the problems for about a week.

 

In the mean time go into settings section and click this down the bottom right. For now you will need to do this manually. i do mine every few days.

It will trigger the mover to work. Also 6.9.2 came out fixing a few other bugs not related to this issue might want to upgrade.

 

image.thumb.png.bfb0c1e59126e615c826b631e18d7193.png

I just Mirrored the settings listed and am letting it run to see if that works now 

Link to comment

@hugenbdd

 

those are the setting before copying the 1's @Maticks posted in the pic 

answer  to q 1) I forgot to include the updated download from after installing the updated version of the mover. 

 

 answer to q 2) As for logs i had them turned off for the better part of 3 years when it comes to the mover as it has been working 

with out issue for all that time. I did turn them on and will get an updated set of the diagnostics as soon an it done trying to run the current mover with the new settings.

 

answer to q 3) these were the settings i was running before hand in pics 1 and 2

Screen Shot 2021-04-19 at 10.09.07 PM.png

Screen Shot 2021-04-19 at 10.09.44 PM.png

stargate-diagnostics-20210419-2156.zip

Link to comment

That still looks like the old log, as the new "syslog.txt" in the diag. file is blank (0kb).

 

If you open up the log from the GUI when it's moving, or shortly after or if you open /var/log/syslog from the console I'm looking for entries like this.  (mvlogger:)

 

image.png.fd6ad42a278fdca44126661a38d12e88.png

Link to comment

Looks like mover was still running for some reason.

 

Is Disk14 full?

Apr 20 10:43:18 StarGate move: move: create_parent: /mnt/disk14/appdata/nodered/node_modules/concat-stream error: No space left on device

 

Also, do you have any shares set to prefer for cache?

The reason I say that is it appears it's trying to move a file off the array (disk14) to the cache. (... is used in place of the whole file path.) (for "use cache: yes", it usually moves from /mnt/cache/<filepath here> to <array>

 

Apr 20 10:41:51 StarGate shfs: copy_file: /mnt/disk14/appdata/FileBot/Media/TV Shows/... /...v (28) No space left on device
Apr 20 10:41:51 StarGate move: move_object: /mnt/disk14/appdata/FileBot/Media/TV Shows/...v No space left on device

Link to comment

after reviewing the latest log... I'm not convinced this is the Mover Tuning plug-in causing issues as I don't see my specific log entries.  I think this may be a setup or config issue.  Maybe something has "cache=prefer" setting somewhere.    Or there is another script running doing something.  This is outside of my expertise for unraid.

 

Maybe remove the plug-in, reboot.

Try to move (unraid's mover), review the logs.  Maybe an unraid employee can help at that point.

Link to comment

1 other side question. 

i was planning on upgrading my 1x 500gb ssd cache too 2x 1tb ssd in raid. would you recommend this as i know the current ssd is getting older and I wanted to get you thoughts on this as well as that was planed for next month any way if not i can always use the ssds for other things 

Link to comment
15 minutes ago, Leon_CC said:

1 other side question. 

i was planning on upgrading my 1x 500gb ssd cache too 2x 1tb ssd in raid. would you recommend this as i know the current ssd is getting older and I wanted to get you thoughts on this as well as that was planed for next month any way if not i can always use the ssds for other things 

I like big SSD cache drives.  The bigger the better.  Things tend to run smoother.  I live on the wild side and do not have my cache in any raid configuration.  As I just have 1 - 2TB NVME drive.  But it has a 3500TB write rating.  I backup appdata and settings with CA Backup every week, and my media/content get's backed up to google drive every night.  So I feel like I can recover if the cache drive dies.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.