monarc

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About monarc

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Did it and first I wasn't able to mount but then I re-entered the encryption password in the UD settings and now I was able to mount the drive. Do you know if there are any restrictions regarding the encryption password? I will try everything from scratch with the 1TB HDD again in the next days, to see if what happens. I will keep you posted. Thanks a lot for your help so far. Very much appreciated. What should I do with the lib.php I have copied over? Leave it or delete it?
  2. root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# cp /mnt/user/Marc/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l total 80 -rwxr-xr-x 1 root root 1078 Jun 20 2020 Legacy.php* -rwxr-xr-x 1 root root 3145 Feb 13 20:25 fsck.php* -rwxr-xr-x 1 root root 68440 May 12 23:32 lib.php* -rwxr-xr-x 1 root root 1762 Feb 13 20:25 script.php* root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# rm /var/state/unassigned.devices/unassigned.devices.ini May 12 23:33:01 Unraid
  3. I hope I did everything right? Why did I have to copy it to the flash drive (/boot/) first? root@Unraid:/boot# cp /mnt/user/Marc/lib.php /boot/lib.php root@Unraid:/boot# cp /boot/lib.php /usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include/lib.php root@Unraid:/usr/local/emhttp/plugins/unassigned.devices/include# ls -l total 80 -rwxr-xr-x 1 root root 1078 Jun 20 2020 Legacy.php* -rwxr-xr-x 1 root root 3145 Feb 13 20:25 fsck.php* -rwxr-xr-x 1 root root 68423 May 12 23:19 lib.php* -rwxr-xr-x 1 root root 1762 Feb 13 20:25 script.php* Unfortunately, it did not help.
  4. is it this what you are looking for? May 12 22:25:27 Unraid kernel: usb 2-3: USB disconnect, device number 5 May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronizing SCSI cache May 12 22:25:27 Unraid kernel: sd 11:0:0:0: [sdg] Synchronize Cache(10) failed: Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00 May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb 2-2: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 6 using xhci_hcd May 12 22:26:05 Unraid kernel: usb-storage 2-2:1.0: USB Mass Storage device detected May 12 22:26:05 Unraid kernel: scsi host11: usb-storage 2-2:1.0 May 12 22:26:07 Unraid kernel
  5. Sorry, but where do you see a period in the mountpoint of the new disk? I also tested other mountpoint names like "Test" with the previous two disks and also with the new disk. May 12 15:03:26 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Test'... May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Test' '/mnt/disks/Test' May 12 15:03:28 Unraid kernel: /dev/mapper/Test: Can't open blockdev May 12 15:03:28 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Test' failed: 'mount: /mnt/disks/Test: special device /dev/mapp
  6. New disk, same problem. 😒 May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Device '/dev/sdg' block size: 625142448. May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clearing partition table of disk '/dev/sdg'. May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Clear partition result: 1+0 records in 1+0 records out 2097152 bytes (2.1 MB, 2.0 MiB) copied, 0.0650799 s, 32.2 MB/s May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reloading disk '/dev/sdg' partition table. May 12 13:04:44 Unraid unassigned.devices: Reload partition table result: /dev/sdg: re-reading partition table May 12 13:04:44 Unraid unassigned
  7. The last one I have tried was a new one already. Same brand (Intenso) by different model. 4TB (first) and 1TB (second). I can additionally try a USB stick later today.
  8. Same issue even after the reboot 😒 May 11 21:34:35 Unraid unassigned.devices: Adding disk '/dev/mapper/Test'... May 11 21:34:37 Unraid unassigned.devices: Mount drive command: /sbin/mount -o rw,noatime,nodiratime '/dev/mapper/Test' '/mnt/disks/Test' May 11 21:34:37 Unraid kernel: /dev/mapper/Test: Can't open blockdev May 11 21:34:37 Unraid unassigned.devices: Mount of '/dev/mapper/Test' failed: 'mount: /mnt/disks/Test: special device /dev/mapper/Test does not exist. ' May 11 21:34:37 Unraid unassigned.devices: Partition 'Test' cannot be mounted.
  9. Had the same idea and already rebooted. Later I will try to format the external with encrypted XFS again. I'll keep you all posted.
  10. Mounting it without encryption works flawless. This is my workaround for now, but I really would like to have the disk encrypted.
  11. @dlandon Many thanks for your reply. Any specific file in mind from the diag pack or do you want the whole thing?
  12. Is anyone experiencing the same issue with encrypted UAD drives or maybe does someone has an idea what is causing this issue?