Jump to content

dheg

Members
  • Content Count

    407
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dheg

  • Rank
    Advanced Member
  • Birthday 07/24/4

Converted

  • Gender
    Male
  • Location
    Madrid, Spain

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I still can make this work, the device is there: root@gaia:/proc/bus/input# lsusb Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 003 Device 002: ID 051d:0004 American Power Conversion Smart-UPS_1000 FW:UPS 04.1 / ID=1018 Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 004: ID 1b1c:1c07 Corsair USB2.0 Hub Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub Bus 001 Device 002: ID 0781:5571 SanDisk Corp. Cruzer Fit Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub root@gaia:~# lsusb -v -s003:002 Bus 003 Device 002: ID 051d:0004 American Power Conversion Smart-UPS_1000 FW:UPS 04.1 / ID=1018 Device Descriptor: bLength 18 bDescriptorType 1 bcdUSB 2.00 bDeviceClass 0 bDeviceSubClass 0 bDeviceProtocol 0 bMaxPacketSize0 64 idVendor 0x051d American Power Conversion idProduct 0x0004 bcdDevice 0.01 iManufacturer 1 American Power Conversion iProduct 2 Smart-UPS_1000 FW:UPS 04.1 / ID=1018 iSerial 3 AS1833262640 bNumConfigurations 1 Configuration Descriptor: bLength 9 bDescriptorType 2 wTotalLength 0x0029 bNumInterfaces 1 bConfigurationValue 1 iConfiguration 0 bmAttributes 0xe0 Self Powered Remote Wakeup MaxPower 10mA Interface Descriptor: bLength 9 bDescriptorType 4 bInterfaceNumber 0 bAlternateSetting 0 bNumEndpoints 2 bInterfaceClass 3 Human Interface Device bInterfaceSubClass 0 bInterfaceProtocol 0 iInterface 0 HID Device Descriptor: bLength 9 bDescriptorType 33 bcdHID 1.11 bCountryCode 33 US bNumDescriptors 1 bDescriptorType 34 Report wDescriptorLength 75 Report Descriptors: ** UNAVAILABLE ** Endpoint Descriptor: bLength 7 bDescriptorType 5 bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN bmAttributes 3 Transfer Type Interrupt Synch Type None Usage Type Data wMaxPacketSize 0x0040 1x 64 bytes bInterval 10 Endpoint Descriptor: bLength 7 bDescriptorType 5 bEndpointAddress 0x01 EP 1 OUT bmAttributes 3 Transfer Type Interrupt Synch Type None Usage Type Data wMaxPacketSize 0x0040 1x 64 bytes bInterval 10 can't get device qualifier: Resource temporarily unavailable can't get debug descriptor: Resource temporarily unavailable Device Status: 0x0001 Self Powered Any ideas?
  2. Thanks johnnie.black. Power or data cables?
  3. I have 32 read error on disk 2, I just ran an extended smar test and it's healthy. What could this be? Should I worry and replace the disk? Attached is diagnosticsgaia-diagnostics-20200331-2039.zip
  4. Hopefully you can help... I have the APC UPS SMC1000IC (https://www.apc.com/shop/hr/en/products/APC-Smart-UPS-C-1000VA-LCD-230V-with-SmartConnect/P-SMC1000IC?isCurrentSite=true). I got it to work using the USB cable and type in the USB settings. It did stop working though. However the strange thing is that it is still recognized (Bus 005 Device 002) by unraid, it does not connect though. root@gaia:~# for usb_ctrl in $(find /sys/bus/usb/devices/usb* -maxdepth 0 -type l); do pci_path="$(dirname "$(realpath "${usb_ctrl}")")"; echo "Bus $(cat "${usb_ctrl}/busnum") --> $(basename $pci_path) (IOMMU group $(basename $(realpath $pci_path/iommu_group)))"; lsusb -s "$(cat "${usb_ctrl}/busnum"):"; echo; done Bus 10 --> 0000:10:00.3 (IOMMU group 33) Bus 010 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 3 --> 0000:0b:00.1 (IOMMU group 19) Bus 003 Device 004: ID 1b1c:1c07 Corsair USB2.0 Hub Bus 003 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub Bus 003 Device 002: ID 090c:6300 Silicon Motion, Inc. - Taiwan (formerly Feiya Technology Corp.) Kingston Reader Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 4 --> 0000:0b:00.1 (IOMMU group 19) Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 5 --> 0000:0b:00.3 (IOMMU group 19) Bus 005 Device 002: ID 051d:0004 American Power Conversion Smart-UPS_1000 FW:UPS 04.1 / ID=1018 Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 6 --> 0000:0b:00.3 (IOMMU group 19) Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 9 --> 0000:10:00.3 (IOMMU group 33) Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Attached is the diagnostic file as well. I don't know why it did stop working. What I did after I got it to work was to create a VM and change some of the settings in the BIOS following this guide https://forums.unraid.net/topic/87557-guide-asrock-x570-taichi-vm-w-hardware-passthrough/ Following the guide I changed the USB settings, could this be? Could it be possible that the USB is 2.0 and I updated the controllers to USB 3? gaia-diagnostics-20200323-2332.zip
  5. In case of restoring, should I restore as well the fd file? What is this?
  6. I didn't know it was for home assistant, it just looked nice. I have an unopened icy994, but don't know yet when I'll have the time to play with it. My objective was to be able to monitor psu usage with gaming vm off/on and display off. Any kind of export would be enough, csv, sheets, anything Sent from my SM-G973F using Tapatalk
  7. Thanks! And now, what do I do with that code [emoji3526]? Sent from my SM-G973F using Tapatalk
  8. Hi all I've just installed a win10 VM in a new server (3950x + x570 Taichi). I passed-through a 1660Ti and one usb controller. I followed the videos of Spaceinvader and it went pretty smooth. I am planning on putting the server in the basement and running video and usb optical cables from there (around 15m) to my office to have a work/game station. I bought these in Aliexpress: https://es.aliexpress.com/item/32995536889.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2eea63c05dbaCC https://es.aliexpress.com/item/33014622720.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2eea63c05dbaCC The USB cable should be plug and play, and in fact, when connected directly to the server I can pass usb devices to the VM and works fine. However, when connected to the usb controller passed to the VM, it is not recognized by the VM. I get and unknown USB device (attached picture). Any ideas? Has any of you had a similar issue? Thanx!
  9. Actually i didn't, I thought of jumping straight away to the 3900 after reading somewhere that issues were fixed. Then 3900 ran out of stock and decided to wait for the 3950x. I have the x570 taichi awaiting for the 3950x to arrive. I bought it last week on presale, let's wait and see when it comes. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
  10. And are you sure it'll work? I'm planning a similar setup, ryzen 2700 and a x570 mb to be able to upgrade to a 3900 once it's tested, i read mix things about passthrough and amd Sent from my SM-G973F using Tapatalk
  11. Are you planning to passthrough a gpu? Sent from my SM-G973F using Tapatalk
  12. Hopefully someone can help... I am planning to replace my old unraid server (a few dockers, but mainly a file server) and was about to pull the trigger with an i9 9900k. The goal is to have a Win 10 VM for gaming and photo editing, and dockers for the usual stuff, plus emby server, tv server, and maybe in the near future pfsense. Then I saw the new Ryzen 3900, which seems to outperform the i9 at the same price (plus the latest security concerns around the intel chips) and started investigating on it. I read that the Ryzen 3000 series don’t work yet with GPU passthrough in unraid, but don't want to drop the 3900, so I thought of starting with a X570 and a Ryzen 2700, so I can upgrade to 3900 in the future. Will the 2700 and X570 work for GPU passthrough? Anyone has successfully built this?
  13. What about the non-ECC ram? I am thinking of exactly the same setup, although to have a headless VM desktop for lightroom and gaming. Sent from my SM-G973F using Tapatalk