Jump to content

ibasaw

Members
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ibasaw

  • Rank
    Advanced Member

Converted

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. i had uninstall this plugins and use ipmi fan control to full speed...this is what i want...pb solved for me
  2. hi, for fan control, i don't understand. i got 4 controller nct7904 pwn1 to 4 i want my fan 100% all the time because they are noctua 80 redux 1800pwmn max now i got 1200RPM not enought, my drives and the mb is too hot how to fix fan speeb control ? when i click test Minimum PWM value: i got this error: <br /><b>Warning</b>: file_get_contents(/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/i2c-0/0-002d/hwmon/hwmon3/fan1_min): failed to open stream: No such file or directory in <b>/usr/local/emhttp/plugins/dynamix.system.autofan/include/SystemFan.php</b> on line <b>67</b><br /><br /><b>Warning</b>: file_put_contents(/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/i2c-0/0-002d/hwmon/hwmon3/fan1_min): failed to open stream: Permission denied in <b>/usr/local/emhttp/plugins/dynamix.system.autofan/include/SystemFan.php</b> on line <b>69</b><br />0<br /><b>Warning</b>: file_put_contents(/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/i2c-0/0-002d/hwmon/hwmon3/fan1_min): failed to open stream: Permission denied in <b>/usr/local/emhttp/plugins/dynamix.system.autofan/include/SystemFan.php</b> on line <b>86</b><br /> ++
  3. ibasaw

    freeze 6.7

    that will be very long to test
  4. ibasaw

    freeze 6.7

    how to find the bad one ?
  5. ibasaw

    freeze 6.7

    tonight freeze again, nothing in the log .... becoming realy annoying ! i had updated to 6.7.rc2, wait and see
  6. ibasaw

    freeze 6.7

    hi ! memtest result passed: 0 errors after 58 hours. the server has crash again, so i came after the memtest result. here the log from rsyslog the day before the crash, nothing in the log this time... Jul 19 13:51:07 THE-BEAST kernel: eth0: renamed from vethe9c74f1 Jul 19 13:51:07 THE-BEAST kernel: IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): veth167ddcd: link becomes ready Jul 19 13:51:07 THE-BEAST kernel: docker0: port 6(veth167ddcd) entered blocking state Jul 19 13:51:07 THE-BEAST kernel: docker0: port 6(veth167ddcd) entered forwarding state Jul 20 00:20:02 THE-BEAST sSMTP[12660]: Creating SSL connection to host Jul 20 00:20:02 THE-BEAST sSMTP[12660]: SSL connection using TLS_AES_256_GCM_SHA384 Jul 20 00:20:05 THE-BEAST sSMTP[12660]: Sent mail for xxx@gmail.com (221 2.0.0 closing connection m3sm12585949qki.87 - gsmtp) uid=0 username=root outbytes=1591 Jul 20 06:00:16 THE-BEAST crond[2661]: exit status 1 from user root /usr/local/sbin/mover &> /dev/null Whats next ? ++ the-beast-diagnostics-20190722-2243.zip
  7. ibasaw

    freeze 6.7

    why this is random crash ? why server can boot if dim module is fail ? i must to do memtest for 24 h right ?
  8. hi, server has freeze again got this in my log : Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: mce: [Hardware Error]: Machine check events logged Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: HANDLING MCE MEMORY ERROR Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: CPU 10: Machine Check Event: 0 Bank 7: cc00038000010092 Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: TSC 1d1bb543a0b50 Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: ADDR f29c05d00 Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: MISC 427ee286 Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC sbridge MC1: PROCESSOR 0:306e4 TIME 1562795908 SOCKET 1 APIC 20 Jul 10 17:58:28 THE-BEAST kernel: EDAC MC1: 14 CE memory read error on CPU_SrcID#1_Ha#0_Chan#0_DIMM#0 (channel:0 slot:0 page:0xf29c05 offset:0xd00 grain:32 syndrome:0x0 - OVERFLOW area:DRAM err_code:0001:0092 socket:1 ha:0 channel_mask:1 rank:0) Jul 11 18:48:14 THE-BEAST kernel: mdcmd (45): set md_write_method 1 Memory dimm module failure ? ++ the-beast-diagnostics-20190711-2302.zip
  9. ok, after i put my ip in the remote server, a file apear... Thank you
  10. my share logs folder is empty i want to keep logs from unraid even if reboot the server as on debian linux.
  11. hi i had activated syslog in the settings tab, put it in a share folders logs, apply, reboot....but i don't have anyfile in my logs folder ? why ? regards ++
  12. i added a line to my samba.conf and installed the plugins you said, no problem since Thanks !
  13. hi When i don't use the disk of unraid, the network share became unreacheable. So plex folder is not readable...must wait and ask many times. i must to go to share, list folder and it become available after x seconds. All my drives are spin up : NEVER how to set unraid always available without network deconnection ? ++ the-beast-diagnostics-20190602-1442.zip
  14. hi i got a w10 vm, here my config, some games works but balltefield 5 crash as i play a map or inside the menu option video, or i do nothing... it come back to desktop or crash the vm, the screen is black, must stop and restart the vm <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <domain type='kvm' id='6'> <name>Windows 10</name> <uuid>94c0d4af-b1bc-404f-f3d3-fe6cec929a1e</uuid> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="windows.png" os="windows10"/> </metadata> <memory unit='KiB'>8388608</memory> <currentMemory unit='KiB'>8388608</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>4</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='17'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='37'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='19'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='39'/> </cputune> <resource> <partition>/machine</partition> </resource> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-3.0'>hvm</type> <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi.fd</loader> <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/94c0d4af-b1bc-404f-f3d3-fe6cec929a1e_VARS-pure-efi.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> <hyperv> <relaxed state='on'/> <vapic state='on'/> <spinlocks state='on' retries='8191'/> <vendor_id state='on' value='none'/> </hyperv> </features> <cpu mode='host-passthrough' check='none'> <topology sockets='1' cores='2' threads='2'/> </cpu> <clock offset='localtime'> <timer name='hypervclock' present='yes'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/user/isos/virtio-win-0.1.160-1.iso'/> <backingStore/> <target dev='hdb' bus='sata'/> <readonly/> <alias name='sata0-0-1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/cache/domains/Windows10/vdisk1.img'/> <backingStore/> <target dev='hdc' bus='sata'/> <boot order='1'/> <alias name='sata0-0-2'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/disk3/domains/Windows10/vdisk2.img'/> <backingStore/> <target dev='hdd' bus='sata'/> <alias name='sata0-0-3'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/> </disk> <controller type='sata' index='0'> <alias name='ide'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'> <alias name='pcie.0'/> </controller> <controller type='pci' index='1' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='1' port='0x8'/> <alias name='pci.1'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='2' port='0x9'/> <alias name='pci.2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/> </controller> <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='3' port='0xa'/> <alias name='pci.3'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='4' port='0xb'/> <alias name='pci.4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x3'/> </controller> <controller type='pci' index='5' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='5' port='0xc'/> <alias name='pci.5'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x4'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <alias name='virtio-serial0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='nec-xhci' ports='15'> <alias name='usb'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:b3:1c:49'/> <source bridge='br0'/> <target dev='vnet0'/> <model type='virtio'/> <alias name='net0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <source path='/dev/pts/0'/> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> <alias name='serial0'/> </serial> <console type='pty' tty='/dev/pts/0'> <source path='/dev/pts/0'/> <target type='serial' port='0'/> <alias name='serial0'/> </console> <channel type='unix'> <source mode='bind' path='/var/lib/libvirt/qemu/channel/target/domain-6-Windows10/org.qemu.guest_agent.0'/> <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0' state='disconnected'/> <alias name='channel0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='tablet' bus='usb'> <alias name='input0'/> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'> <alias name='input1'/> </input> <input type='keyboard' bus='ps2'> <alias name='input2'/> </input> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x83' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <alias name='hostdev0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x83' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <alias name='hostdev1'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x046d'/> <product id='0xc52b'/> <address bus='2' device='7'/> </source> <alias name='hostdev2'/> <address type='usb' bus='0' port='2'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'> <source> <vendor id='0x04d9'/> <product id='0xa09f'/> <address bus='2' device='3'/> </source> <alias name='hostdev3'/> <address type='usb' bus='0' port='3'/> </hostdev> <memballoon model='none'/> </devices> <seclabel type='dynamic' model='dac' relabel='yes'> <label>+0:+100</label> <imagelabel>+0:+100</imagelabel> </seclabel> </domain> What's wrong ? i had solved this issue by upgrading ram to 16GB ...
  15. a model or reference ? what do you think about Cisco RV042G Dual Gigabit WAN VPN Router ? https://www.cisco.com/c/en/us/products/routers/rv042g-dual-gigabit-wan-vpn-router/index.html or Netgear Prosafe FVS336G v2 Dual WAN Gigabit SSL VPN