talmania

Members
  • Posts

    193
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by talmania

  1. To get some GPU integration I upgraded to 6.9rc2 and everything went perfectly fine. Everything that I've tested has worked as expected save for 10Gbe transfer speeds which have become slower and unpredictable. I've run iperf3 and found it maxing out at the speeds of my SSD's as it did pre upgrade at 500MBps. Since the 6.9rc2 upgrade I've found my transfers to be erratic with occasional speeds hitting 350MBps but mostly in the 150-225MBps range. I've confirmed that directI/O is still enabled and nothing else has changed. I'm going to turn on jumbo frames for testing but never had them enabled before and was hitting a constant 500MBps without fail (occasional drop when loaded or mover running of course). Thanks! Edit: My 10gbe adapter is an X540-T2
  2. Hi all---I replaced my cache drives the other day and found when i turned back on dockers that nothing was listed at all. So I added back in my templates and that seemed to work just fine save my swag docker. Long story short, I ended up renaming the entire /config folder (which was a LONG time in use from very early letsencrypt days) and and seeing if a complete reinstall worked. Got caught with the rate limit of letsencrypt. Is there a way I can move over the certs that were generated in the old /config structure? Thanks! RESOLVED: In case anyone comes across this I came across a thread about CA Backup/Restore and completely forgot the app was running on my system. Did a restore of everything and it's working perfectly now.
  3. Thank you! That worked just fine--appreciate the help!
  4. Thanks--so just delete, download and use same settings/paths as previous and should be good?
  5. Is this a drop-in replacement for the old Bitwarden? Give it the same name and settings and good to go?? Thanks
  6. I've been running the following for a LONG time (easily 8+ years) and am looking at doing more (virtualization & conversion, maybe gaming) from my system. Here's what I currently have: Supermicro X8SIL x3470 Xeon 16GB ECC 4220 Norco 20x 3.5" HS 2x MV8's 10TB Parity 10x 3-4TB legacy drives that are getting phased out 5x 10TB drives 2x 512GB Samsung EVO SSD Cache My only real requirement is virtualization support, ability to handle more than 1-2 converting streams at a time and my MOST important is Lights out management (iLO, DRAC name your flavor). My thought was keep the 4220 (upgraded fans & PSU) since I've got the open bays and will be further consolidating legacy drives but everything else is up for replacement. Thanks for any and all suggestions!!
  7. Another question for cheesemarathon or others: how are you backing up Bitwarden? I've read multiple GitHub recommendations but a lot of them refer to pulling in a docker that contains the sqlite3 bits etc. Wondering how you would recommend backups cheese? Thanks!
  8. Thanks Cheese!! Great to hear--appreciate your work!
  9. Question regarding Bitwarden---I can see there's a bitwarden_rs here that's forked from the one by dani_garcia. The one by dani_garcia has a Duo version that's what I can only assume is working towards adding the Duo functionality (I'm not a GitHub/programmer so it's mostly Greek to me) but curious if there are plans to ever have Duo working in the Unraid published version? I've subscribed to Bitwarden but would rather host it myself and using Duo would be really nice.
  10. I've found that when accessing Nextcloud via my iOS phone client externally that it takes approximately 30-60 seconds to "wake up" and connect with the server--until then it appears like a non-responsive hung app and clicking various areas of the Nextcloud iOS app do nothing. Internally it connects immediately via the app and website; externally it connects immediately via a browser--this change probably happened close to the 15.0 upgrade. Anyone seen this before and have any insights or places to start looking? Thanks!
  11. It would not surprise me in the least---China is know for their rampant theft of IP. If I was a major decision maker in a corporation with sensitive data I wouldn't be using Supermicro boards.
  12. kizer is spot on--the community here is incredible--I've had my butt saved by incredible members here. I've been using the same license (and same USB key now that I think about it hmmm) since buying a 1TB drive was considered HUGE and cost prohibitive. If you look at the cost of my license over the last decade plus, it's amounted to absolute peanuts.
  13. EDIT: Sometimes typing something out can REALLY help. It occurred to me no more than 10 minutes after publishing this post that these lines jumped out at me: #auth_basic "Restricted"; #auth_basic_user_file /config/nginx/.htpasswd; I commented out those extra authentication steps and IT WORKS! I guess I was close and not as stupid as I thought--would love to hear best practices moving forward and if this approach in sites-conf/default is preferable to /proxy-conf/app.subdomain.conf and what the distinction is. Leaving this here in case it helps someone down the road. I've been running letsencrypt perfectly with Nextcloud for years now thanks to this awesome community---I've recently decided to try more dockers than just Plex & Nextcloud (specifically Bitwarden but my questions are primarily around letsencrypt) and I'm trying to learn how to publish more than one docker. I've jumped back to square one and learning about the configs etc (from watching spaceinvader videos and reading articles at linuxserverio) and feel like I'm SUPER close but missing something subtle somewhere (or maybe just think I'm closer than I actually am). I've got DNS working for a custom domain (was already working for nextcloud) for bitwarden, created the new docker network and moved the containers over to that network for communications (as I understand it is necessary) and then passing the bitwarden subdomain to letsencrypt successfully after working with the nginx/proxy-confs and creating a bitwarden.subdomain.conf file and then realizing there's default in nginx/site-confs that looks like the following and when I would hit bw.mydomain.com externally I'd land on the nextcloud landing page. server { listen 80; listen 443 ssl; root /config/www; index index.html index.htm index.php; server_name nextcloud.mydomain.com; ###SSL Certificates ssl_certificate /config/keys/letsencrypt/fullchain.pem; ssl_certificate_key /config/keys/letsencrypt/privkey.pem; ###Diffie–Hellman key exchange ### ssl_dhparam /config/nginx/dhparams.pem; ssl_ciphers 'ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-ECDSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384:ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384:DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:DHE-DSS-AES128-GCM-SHA256:kEDH+AESGCM:ECDHE-RSA-AES128-SHA256:ECDHE-ECDSA-AES128-SHA256:ECDHE-RSA-AES128-SHA:ECDHE-ECDSA-AES128-SHA:ECDHE-RSA-AES256-SHA384:ECDHE-ECDSA-AES256-SHA384:ECDHE-RSA-AES256-SHA:ECDHE-ECDSA-AES256-SHA:DHE-RSA-AES128-SHA256:DHE-RSA-AES128-SHA:DHE-DSS-AES128-SHA256:DHE-RSA-AES256-SHA256:DHE-DSS-AES256-SHA:DHE-RSA-AES256-SHA:AES128-GCM-SHA256:AES256-GCM-SHA384:AES128-SHA256:AES256-SHA256:AES128-SHA:AES256-SHA:AES:CAMELLIA:DES-CBC3-SHA:!aNULL:!eNULL:!EXPORT:!DES:!RC4:!MD5:!PSK:!aECDH:!EDH-DSS-DES-CBC3-SHA:!EDH-RSA-DES-CBC3-SHA:!KRB5-DES-CBC3-SHA'; ###Extra Settings### ssl_prefer_server_ciphers on; ssl_session_cache shared:SSL:10m; ### Add HTTP Strict Transport Security ### add_header Strict-Transport-Security "max-age=63072000; includeSubdomains"; add_header Front-End-Https on; client_max_body_size 0; location / { proxy_pass https://172.23.1.31:444/; } } So I tried several things from that point: 1) added a line to reference the proxy-confs (with the *.subdomain.conf file I created) with an include statement in the site-confs/default (which ended up in errors in letsencrypt log on startup). 2) ignored the proxy-confs all together and added the following to my sites-confs/default after the above code: server { listen 80; listen 443 ssl; server_name bw.mydomain.com; include /config/nginx/ssl.conf; client_max_body_size 0; location / { auth_basic "Restricted"; auth_basic_user_file /config/nginx/.htpasswd; include /config/nginx/proxy.conf; resolver 127.0.0.11 valid=30s; set $upstream_Bitwarden Bitwarden; proxy_pass http://172.23.1.31:8343; } } I no longer land on the nextcloud landing page but get a generic prompt for a username and password for authentication and get no further (I can access the docker internally no problem). I've tweaked more than a few I'm curious what best practice is? Is it to use the proxy-confs or to use site-confs to address the various services? In my research I've seen it done both ways...thanks in advance for any and all advice/help!
  14. Actually windows gave me a permissions error and when I started poking around I realized I was under disk9/lost+found and not \\tower\lost+found. I'm assuming all I have to do is move the files from \\tower\lost+found to their respective \\tower\sharename and I'll be set no? Or is a more complex move needed? Usershare to usershare if I'm not mistaken...
  15. And I suck...was trying to access via disk9 and NOT the users share lost+found. Buried under those original directories are my ACTUAL directories and files! Tried a couple and they seem to work perfectly. I think we're done here...time to check and move!
  16. And more diagnostics too.... deed-diagnostics-20170802-1745.zip
  17. Ok I ran it and it completed....then had to stop the array and restart it. It allowed disk9 to be mounted and I can now see the disk share but nothing is there except "lost and found". Can't browse the share with windows but can under the gui. Tons of folders in there and files as well of the correctish sizes I presume. Assume I have to open them up to read them etc? They are named with simple numeric sequences--see attached picture. Attached is the output of the --rebuild-tree. rebuild-tree.txt
  18. Should I be concerned that it states "unmountable"? It appears to be rebuilding but never been here before....thanks!
  19. Evening update: came back home from the office and found the following in the summary of the log: Then I unmounted the array, assigned the new disk9 and brought the array online and now I see the following:
  20. Looking further ahead--when this process completes do I simply complete the remaining steps in the original directive johnnie?
  21. It is now---I can see the counters incrementing 2 (of 19)/52 (of 92)/ 107 (of 170) etc...
  22. Ok thanks johnnie--I'm following the wiki and crossing my fingers. Didn't change the array status at all--hope that was correct. Currently status: root@Deed:~# reiserfsck --rebuild-sb /dev/md9 reiserfsck 3.6.24 Will check superblock and rebuild it if needed Will put log info to 'stdout' Do you want to run this program?[N/Yes] (note need to type Yes if you do):Yes Did you use resizer(y/n)[n]: n rebuild-sb: wrong block count occured (854657433), fixed (488378624) rebuild-sb: wrong bitmap number occured (26083), fixed (14905) rebuild-sb: wrong free block count occured (791198636), zeroed Reiserfs super block in block 16 on 0x909 of format 3.6 with standard journal Count of blocks on the device: 488378624 Number of bitmaps: 14905 Blocksize: 4096 Free blocks (count of blocks - used [journal, bitmaps, data, reserved] blocks): 0 Root block: 130410427 Filesystem is clean Tree height: 5 Hash function used to sort names: "r5" Objectid map size 8, max 972 Journal parameters: Device [0x0] Magic [0x63a76705] Size 8193 blocks (including 1 for journal header) (first block 18) Max transaction length 1024 blocks Max batch size 900 blocks Max commit age 30 Blocks reserved by journal: 0 Fs state field: 0x1: some corruptions exist. sb_version: 2 inode generation number: 2232 UUID: a150194f-d4db-4f12-8220-a6300f0b8386 LABEL: Set flags in SB: ATTRIBUTES CLEAN Mount count: 205 Maximum mount count: 30 Last fsck run: Fri Nov 5 23:24:38 2010 Check interval in days: 180 Is this ok ? (y/n)[n]: y The fs may still be unconsistent. Run reiserfsck --check. root@Deed:~# reiserfsck --check Usage: reiserfsck [mode] [options] device Modes: --check consistency checking (default) --fix-fixable fix corruptions which can be fixed without --rebuild-tree --rebuild-sb super block checking and rebuilding if needed (may require --rebuild-tree afterwards) --rebuild-tree force fsck to rebuild filesystem from scratch (takes a long time) --clean-attributes clean garbage in reserved fields in StatDatas Options: -j | --journal device specify journal if relocated -B | --badblocks file file with list of all bad blocks on the fs -l | --logfile file make fsck to complain to specifed file -n | --nolog make fsck to not complain -z | --adjust-size fix file sizes to real size -q | --quiet no speed info -y | --yes no confirmations -f | --force force checking even if the file system is marked clean -V prints version and exits -a and -p some light-weight auto checks for bootup -r ignored Expert options: --no-journal-available do not open nor replay journal -S | --scan-whole-partition build tree of all blocks of the device root@Deed:~# reiserfsck --check /dev/md9 reiserfsck 3.6.24 Will read-only check consistency of the filesystem on /dev/md9 Will put log info to 'stdout' Do you want to run this program?[N/Yes] (note need to type Yes if you do):Yes ########### reiserfsck --check started at Tue Aug 1 14:18:50 2017 ########### Replaying journal: Done. Reiserfs journal '/dev/md9' in blocks [18..8211]: 0 transactions replayed EDIT: It's continuing to run--worried that it hung up there on 0 transactions replayed.