Jump to content

BelgarionNL

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BelgarionNL

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. so I got this all to work but then I ran into a problem with some shows not being recognized! for those that are interested: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=344420&pid=2859590#pid2859590 it boils down to too much artwork and mariadb craps out... so some shows werent scraping because in the logs it could not recognize the show so then I swapped scrapers for first time searching on a windows machine as suggested. Then game of thrones was recognized so I am at a loss... I also dont know how to change default tv show scrapers on the headless since I nice thorough guide on the first page is lacking edit nvm I also have a jellyfin server so I just installed the jellyfin official addon in kodi and bobs your uncle.
  2. so does this basically track your watched status and instead of having your db's on all clients you only have it on the server? I use trakt to backup my watched status and it syncs between my clients and jellyfin docker. question then remains: should I still install this? I think I see the benefits but this is not well documented in a tutorial as far as I could find so is it worth the hassle. edit: one of my kodi clients is a vero 4k+ running OSMC so I dont know if that complicates things.
  3. I want to use 2x old 2tb mybooks as a on-site backup of my more critical array data. but yea if it wont spin down I dont see that happening anytime soon. I get nuhll point of how it should be working because thats exactly how I want it to work too.
  4. Its a 'big/long' sandisk 16gb and the last time I pulled it out, I didn't notice it was warm. Furthermore the usbstick is sitting right in front of one of those new 30 dollar noctua fans so it gets at least some cooling from it. - I dont think I write a lot of data to the usbstick, I do have fix common problems but it checks weekly and the rest is set to default. Additionally I have CA Backup/Restore which is running a daily copy to my second flash drive. - Could that be causing the problem? (edit: I disabled backup to second usbdrive to see if that fixes the issue.) My problem is that I want to try and swap out the usb stick for a brand new one. BUT what happens when that one fails because we can only change over the license key once a year. Am I then screwed and forced to buy a new license? My plan: Its doing a parity check and with 8gb drives that takes a while so I will wait until it finishes before I switch to a new usbstick. I really haven't tinkered with the server at all except for normal OS updates. So I think the usbstick could be logical conclusion unless you guys come up with something better I will follow this thread closely for the next few days in the hope you guys come up with an alternative to using a new USB stick. Please let me know how I can contribute more data to find the cause because I really want to fix this issue seeing how everything runs on this machine from my pfsense router to my lights (home assistant) When my server goes dark I pretty much go dark... *unfortunately literally go dark *
  5. but I had it on the 2.0 internal header and it still happened twice on that one
  6. yes tried different usb ports. I originally had it on the internal motherboards 2.0 usb header and it worked perfectly for 7+ months. this problem also occured twice on the usb 2.0 header. Now I have been swapping usb ports but those are all 3.1 gen1 or gen 2. https://www.asrock.com/MB/Intel/H370M-ITXac/index.asp attached are the diagnostics serverprime-diagnostics-20190228-1602.zip
  7. This is what the log is spitting out on repeat: ErrorWarningSystemArrayLogin Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: fat__get_entry: 1430 callbacks suppressed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30558) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30559) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30560) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30561) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30562) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30563) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30564) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30565) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30566) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): Directory bread(block 30567) failed Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME root: Starting Samba: /usr/sbin/nmbd -D Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME root: /usr/sbin/smbd -D Feb 28 15:24:26 SERVERPRIME root: /usr/sbin/winbindd -D Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/3D printer.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/Software.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/appdata.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/audiobooks.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/backups.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/books.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/data.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/domains.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/downloads.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/isos.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/misc.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/movies.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/music.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/pictures.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/system.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/test.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: error: put_config_idx, 609: No such file or directory (2): fopen: /boot/config/shares/tv.cfg Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: Starting services... Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME emhttpd: shcmd (68448): /etc/rc.d/rc.samba restart Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME root: cp: cannot create regular file '/boot/config': Input/output error Feb 28 15:24:27 SERVERPRIME kernel: FAT-fs (sda1): FAT read failed (blocknr 662) Feb 28 15:24:29 SERVERPRIME root: Starting Samba: /usr/sbin/nmbd -D Feb 28 15:24:29 SERVERPRIME root: /usr/sbin/smbd -D Feb 28 15:24:29 SERVERPRIME root: /usr/sbin/winbindd -D I can resolve this issue by shutting the server down, removing the usbstick. plugging it into a windows machine (no errors found) then placing it back in the server and it tends to go again for a day or 2. I attached a screenshot of my desktop view. its weird.
  8. no problem. been doing without with cron jobs but I prefer using a docker 1000%
  9. I guess my APS ups is also not supported? bummer because I'd love it if we got this to work. getting the following error: Traceback (most recent call last): File "/src/apcupsd-influxdb-exporter.py", line 37, in <module> 'OUTPUTV': float(ups['OUTPUTV']), KeyError: 'OUTPUTV' Traceback (most recent call last): File "/src/apcupsd-influxdb-exporter.py", line 37, in <module> 'OUTPUTV': float(ups['OUTPUTV']), KeyError: 'OUTPUTV' my UPS details: APC001,036,0879DATE2019-02-12 21:32:40 +0100 HOSTNAMESERVERPRIMEVERSION3.14.14 (31 May 2016) slackware UPSNAMESERVERPRIMECABLEUSB Cable DRIVERUSB UPS DriverUPSMODEStand Alone STARTTIME2019-02-12 16:48:47 +0100MODELBack-UPS XS 1400U STATUSOnlineLINEV224.0 Volts LOADPCT9.0 PercentBCHARGE100.0 Percent TIMELEFT72.5 MinutesMBATTCHG50 Percent MINTIMEL5 MinutesMAXTIME0 Seconds SENSEMediumLOTRANS155.0 Volts HITRANS280.0 VoltsALARMDEL30 Seconds BATTV27.1 VoltsLASTXFERNo transfers since turnon NUMXFERS0TONBATT0 Seconds CUMONBATT0 SecondsXOFFBATTN/A SELFTESTNOSTATFLAG0x05000008 SERIALNO4B1825P00963BATTDATE2018-06-18 NOMINV230 VoltsNOMBATTV24.0 Volts NOMPOWER700 WattsFIRMWARE926.T2 .I USB FW:T2 END APC2019-02-12 21:32:48 +0100
  10. I only want to sync some tv shows and all my movies to my parents WD mybook live. and preferably backup their pictures to my unraid server. (but I will use onedrive for that because its just simpler) ps where do I find rsync? is it resillio sync?
  11. well I need to do the same thing. god I wish unraid had a default gui option. I dont mind setting it up but I prefer a more visual way of monitoring it with GUI once it works. what do you guys recommend as a good starting point?
  12. Hi guys I hope you are able to give me a hint on how the fix the following: I used to have in grafana device = sde for example but that apparently changes on restarts so I thought OK no big deal I will change that to model = "insert type of HDD" Unfortunately I use identical drives and it only shows the first portion of that unique model type so for my 3 drives I only have 1 hit if I go by model number. is there a way to make this unique model number longer so it becomes unique? I used this portion (see below) from the guide linked in this thread for usage which works perfectly.
  13. issue resolved: I believe in general this way is far superior than any additional plugins or commandline or whatever: I connect as root to /mnt/user/appdata/home-assistant https://dasmaeh.de/2018/05/28/hassio-configuration-atom/
  14. understood wont do that again. apparently winscp works. so I wont see why remote sync with ATOM wont work.
  15. well shit. pardon my french. but that will not work for me because I have to extensively change the configs. so using an browser editor etc wont work. I will try to edit through scp or ftp with ATOM and see if that works.