Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Serviio

69 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

At least unraid and fix common errors is good now. Now I will work on the Roku boxes...they no longer like the content (won't accept any from the server) but nothing changed on the server side except the docker settings...I suspect I need to go turn the scraper setting back on in the Web interface.

 

Thanks again!

 

UPDATE: For anyone interested - I found the cause of the missing content. There was an update for Serviio this morning. It recreated without the drive mappings for my media. Everything is being rescraped right now.

Edited by Unqualified Spectator

Share this post


Link to post

Good morning, the latest Unraid 6.6.3 made Serviio unusable, playback on either my Samsung or LG tv was so stuttery that it was unwatchable, have reverted to 6.6.1 , just an fyi. Oh and any chance of a 1.10 core update? Thanks.

Share this post


Link to post

Hi, Since version 162 (servio version 1.10) I cannot view the majority of my media files. All mkv files get indexed but then the is a "Unknown sever error (500, undefined) when browsing via the web or a device. MP4 and AVI files are fine and some hevc mkv files. Aside from converting all my files ot mp4 or going back to version 161 I am stuck, any ideas, I have done a full reset on permissions in unraid and still nothing.

Share this post


Link to post

Looks like 1.10 is broken I cannot browse any files either after this 'upgrade',  I guess we need to sit tight until a fixed version is released.

Share this post


Link to post
28 minutes ago, gsayer said:

Looks like 1.10 is broken I cannot browse any files either after this 'upgrade',  I guess we need to sit tight until a fixed version is released.

Without some more detailed information on how to reproduce, or logs, or docker run command, you may be waiting a while......

Share this post


Link to post
28 minutes ago, gsayer said:

Good point, apologies I have attached my zipped up logs. If someone could have a look that would be greatly appreciated. 

tower-diagnostics-20190203-1009.zip

Unfortunately those are the system logs, whereas the information that might be helpful are the docker run command and the docker logs.  Info on how to find these can be found in the docker faq or in my signature.

Share this post


Link to post

Hi,

Hope this is helpful for someone to help with my Serviio issue.

Thanks very much.

 

Command:
root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='serviio1' --net='host' -e TZ="Europe/London" -e HOST_OS="Unraid" -e 'TCP_PORT_23423'='23423' -e 'TCP_PORT_8895'='8895' -e 'UDP_PORT_1900'='1900' -e 'TCP_PORT_23424'='23424' -e 'PGID'='100' -e 'PUID'='99' -v '/mnt/user/Downloads/Movies/':'/movies':'ro' -v '/mnt/user/appdata/serviio/tmp/':'/tmp':'rw' -v '/mnt/user/appdata/serviio':'/config':'rw' 'lsiocommunity/serviio' 
97e6fb60ea490ea4f376469d34498052a32812c7f853f3a31d4f5ea95fa84dce

The command finished successfully!

 

******************************************************************************

 

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

Share this post


Link to post

Ran the docker logs command and got this:

 

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
          _         ()
         | |  ___   _    __
         | | / __| | |  /  \
         | | \__ \ | | | () |
         |_| |___/ |_|  \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid:    99
User gid:    100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

 

 

 

When I installed the latest version the media browser  only listed the top folders and inside the folders where all the movies are were blank and there was a 500 undefined error at the top of the page. Mostly MKV files in the system. Once I returned to version 161 the files all appeared again instantly. I checked the permissions: "-rw-rw-rw- 1 nobody users 15574070714 Jul 30  2013" for each file and it looks ok. folder structure: root@Tower:/mnt/user/Movies/Action

 

Any ideas, or do you need anything more to debug the problem. Seems odd that at least 2 people have the problem.

 

Regards

Henry

 

Share this post


Link to post

Hi All,

Is there anyone that could help to progress this problem?

Any assistance or pointers would be gratefully received.

Thanks so much.

Share this post


Link to post

Is there any news on a updated Serviio docker container that will hopefully fix the issues associated with the existing one?

 

Thanks

Share this post


Link to post

Unfortunately the serviio image has been deprecated. The existing image will remain on docker hub but there will be no further updates or refreshes

Share this post


Link to post

So sad got to know serviio docker is deprecated :(

This is one of the DNLA server i can find that allow streaming without transcoding (fully disable transcoding).

Anyway, thanks for all the hard work :)

Share this post


Link to post
7 minutes ago, Ong Hui Hoong said:

So sad got to know serviio docker is deprecated :(

This is one of the DNLA server i can find that allow streaming without transcoding (fully disable transcoding).

Anyway, thanks for all the hard work :)

 

Plex and emby should work without transcoding if the client supports the media.

Share this post


Link to post
11 hours ago, saarg said:

 

Plex and emby should work without transcoding if the client supports the media.

 

I do have a Plex running at home and the DLNA is messy. In Serviio i can disable all the "Categories" and only show 'folder' :)

Serviio served me well all this year on Windows desktop app, until recently I build a UNRAID system (damn I'm excited!) and migrated my Serviio server to UNRAID docker.

My old 'smart' TV only capable of runnung DLNA client >.< So until I upgraded my TV to a Plex apps capable one, I will continue using this Serviio DLNA Server :)

 

image.thumb.png.caf2b9d0f98209fb168f313001dc2d1f.png

 

 

Share this post


Link to post

I moved over to Plex and installed the plex app on my LG tv and it seems to be fine generally.

 

The only thing to note is make sure that the appdata folder is set to cache with --> 'Yes' or 'Prefered'

The jury's out on which one is best otherwise the database will keep breaking.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.