Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Calibre

61 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

linuxserver_medium.thumb.png.ae48d9a767a3f3ac8ea306b445417b03.png

Application Name: Calibre
Application Site: https://calibre-ebook.com/
Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/calibre/
Github: https://github.com/linuxserver/docker-calibre

 

Please post any questions/issues relating to this docker you have in this thread.

If you are not using Unraid (and you should be!) then please do not post here, rather use the linuxserver.io forum for support.

Share this post


Link to post

just installed this container. Great job.

I have imported my library and for now it's working very well.

Share this post


Link to post

I installed this container using the recommended settings, but I'm having trouble getting it to load. This is my log in unRAID:

 



ErrorWarningSystemArrayLogin

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 11-moduser: executing...
[cont-init.d] 11-moduser: exited 0.
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: executing...
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: exited 0.
[cont-init.d] 13-update_app_name: executing...
[cont-init.d] 13-update_app_name: exited 0.
[cont-init.d] 14-configure_openbox: executing...
[cont-init.d] 14-configure_openbox: exited 0.
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: executing...
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: exited 0.
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: executing...
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: exited 0.
[cont-init.d] 50-config: executing...
[cont-init.d] 50-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
guacd[399]: INFO: Guacamole proxy daemon (guacd) version 0.9.14 started
guacd[399]: INFO: Listening on host 127.0.0.1, port 4822

X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 4.4.0-138-generic x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux d6347f2f1113 4.19.48-Unraid #1 SMP Wed Jun 5 09:16:04 PDT 2019 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/bzimage initrd=/bzroot
Build Date: 25 October 2018 04:11:27PM
xorg-server 2:1.19.6-1ubuntu4.2 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.34.0
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.pid-400.log", Time: Tue Jun 18 16:19:15 2019
(++) Using config file: "/etc/X11/xrdp/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
xorgxrdpSetup:
xrdpdevSetup:
rdpmousePlug:
rdpkeybPlug:
rdpIdentify:
rdpDriverFunc: op 10

:
rdpPreInit:
rdpScreenInit: virtualX 800 virtualY 600 rgbBits 8 depth 24
rdpScreenInit: pfbMemory bytes 1920000
rdpScreenInit: pfbMemory 0x14afe13be010
rdpSimdInit: assigning yuv functions
rdpSimdInit: cpuid ax 1 cx 0 return ax 0x000406d8 bx 0x0a100800 cx 0x43d8e3bf dx 0xbfebfbff
rdpSimdInit: sse2 amd64 yuv functions assigned
rdpXvInit: depth 24
rdpClientConInit: kill disconnected [0] timeout [0] sec

rdpScreenInit: out
rdpmousePreInit: drv 0x564dcdb22e10 info 0x564dcdc9e460, flags 0x0
rdpmouseControl: what 0
rdpmouseDeviceInit:
rdpmouseCtrl:
rdpRegisterInputCallback: type 1 proc 0x14afe1797c60
rdpmouseControl: what 1
rdpmouseDeviceOn:
rdpkeybPreInit: drv 0x564dcdb21a20 info 0x564dcde0f080, flags 0x0
rdpkeybControl: what 0
rdpkeybDeviceInit:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
rdpRegisterInputCallback: type 0 proc 0x14afe1594530
rdpkeybControl: what 1
rdpkeybDeviceOn:
rdpSaveScreen:
rdpDeferredRandR:
rdpResizeSession: width 1024 height 768
calling RRScreenSizeSet
rdpRRScreenSetSize: width 1024 height 768 mmWidth 271 mmHeight 203
rdpRRGetInfo:
screen resized to 1024x768
RRScreenSizeSet ok 1
rdpInDeferredUpdateCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
Warning: Cannot convert string "-*-helvetica-bold-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
Warning: Cannot convert string "-*-courier-medium-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
rdpRRGetInfo:
Obt-Message: Xinerama extension is not present on the server
Openbox-Message: Unable to find a valid menu file "/var/lib/openbox/debian-menu.xml"
ERROR: openbox-xdg-autostart requires PyXDG to be installed


s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out

 

Any ideas?

Share this post


Link to post

Is there any option to deal with accented characters ?

I can't import files with accents or from a folder with a name with accents.

Share this post


Link to post
On 6/18/2019 at 4:23 PM, zandrsn said:

 

Any ideas?

Anyone know what could be causing the problem I mentioned above? Thanks.

Share this post


Link to post
Anyone know what could be causing the problem I mentioned above? Thanks.
Post your docker run command

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Share this post


Link to post

I installed this docker through Community Applications, so didn't use my own docker run command, but the one that CA generated was:

docker run -d --name='calibre' --net='bridge' -e TZ="America/New_York" -e HOST_OS="Unraid" -e 'GUAC_USER'='' -e 'GUAC_PASS'='' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '8787:8080/tcp' -p '8788:8081/tcp' -v '/mnt/user/Media/Books/Library/':'/books':'rw' -v '/mnt/user/Downloads/Books/':'/import':'rw' -v '/mnt/cache/appdata/calibre':'/config':'rw' 'linuxserver/calibre' 

 

Share this post


Link to post
I installed this docker through Community Applications, so didn't use my own docker run command, but the one that CA generated was:
docker run -d --name='calibre' --net='bridge' -e TZ="America/New_York" -e HOST_OS="Unraid" -e 'GUAC_USER'='' -e 'GUAC_PASS'='' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '8787:8080/tcp' -p '8788:8081/tcp' -v '/mnt/user/Media/Books/Library/':'/books':'rw' -v '/mnt/user/Downloads/Books/':'/import':'rw' -v '/mnt/cache/appdata/calibre':'/config':'rw' 'linuxserver/calibre' 

 

Try setting guac user and guac password

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Share this post


Link to post
6 hours ago, CHBMB said:

Try setting guac user and guac password

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 

Just did and had the same response:
 



ErrorWarningSystemArrayLogin

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 11-moduser: executing...
[cont-init.d] 11-moduser: exited 0.
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: executing...
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: exited 0.
[cont-init.d] 13-update_app_name: executing...
[cont-init.d] 13-update_app_name: exited 0.
[cont-init.d] 14-configure_openbox: executing...
[cont-init.d] 14-configure_openbox: exited 0.
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: executing...
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: exited 0.
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: executing...
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: exited 0.
[cont-init.d] 50-config: executing...
[cont-init.d] 50-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.

X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 4.4.0-148-generic x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux f9c52acf4ca0 4.19.56-Unraid #1 SMP Tue Jun 25 10:19:34 PDT 2019 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/bzimage initrd=/bzroot
Build Date: 03 June 2019 08:10:35AM
xorg-server 2:1.19.6-1ubuntu4.3 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.34.0
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.pid-404.log", Time: Sun Jul 14 17:16:34 2019
guacd[410]: INFO: Guacamole proxy daemon (guacd) version 0.9.14 started
guacd[410]: INFO: Listening on host 127.0.0.1, port 4822
(++) Using config file: "/etc/X11/xrdp/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
xorgxrdpSetup:
guacd[410]: INFO: Guacamole connection closed during handshake
xrdpdevSetup:
rdpmousePlug:
rdpkeybPlug:
rdpIdentify:
rdpDriverFunc: op 10

:
rdpPreInit:
rdpScreenInit: virtualX 800 virtualY 600 rgbBits 8 depth 24
rdpScreenInit: pfbMemory bytes 1920000
rdpScreenInit: pfbMemory 0x14f602442010
rdpSimdInit: assigning yuv functions
rdpSimdInit: cpuid ax 1 cx 0 return ax 0x000406d8 bx 0x0e100800 cx 0x43d8e3bf dx 0xbfebfbff
rdpSimdInit: sse2 amd64 yuv functions assigned
rdpXvInit: depth 24
rdpClientConInit: kill disconnected [0] timeout [0] sec

rdpScreenInit: out
rdpmousePreInit: drv 0x5581ab517e10 info 0x5581ab693450, flags 0x0
rdpmouseControl: what 0
rdpmouseDeviceInit:
rdpmouseCtrl:
rdpRegisterInputCallback: type 1 proc 0x14f60281bc60
rdpmouseControl: what 1
rdpmouseDeviceOn:
rdpkeybPreInit: drv 0x5581ab516a20 info 0x5581ab804070, flags 0x0
rdpkeybControl: what 0
rdpkeybDeviceInit:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
rdpRegisterInputCallback: type 0 proc 0x14f602618530
rdpkeybControl: what 1
rdpkeybDeviceOn:
rdpSaveScreen:
rdpDeferredRandR:
rdpResizeSession: width 1024 height 768
calling RRScreenSizeSet
rdpRRScreenSetSize: width 1024 height 768 mmWidth 271 mmHeight 203
rdpRRGetInfo:
screen resized to 1024x768
RRScreenSizeSet ok 1
rdpInDeferredUpdateCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
Warning: Cannot convert string "-*-helvetica-bold-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
Warning: Cannot convert string "-*-courier-medium-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
rdpRRGetInfo:
Obt-Message: Xinerama extension is not present on the server
Openbox-Message: Unable to find a valid menu file "/var/lib/openbox/debian-menu.xml"
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
ERROR: openbox-xdg-autostart requires PyXDG to be installed

s6-svwait: fatal: timed out

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, zandrsn said:

Just did and had the same response:
 




ErrorWarningSystemArrayLogin

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 11-moduser: executing...
[cont-init.d] 11-moduser: exited 0.
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: executing...
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: exited 0.
[cont-init.d] 13-update_app_name: executing...
[cont-init.d] 13-update_app_name: exited 0.
[cont-init.d] 14-configure_openbox: executing...
[cont-init.d] 14-configure_openbox: exited 0.
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: executing...
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: exited 0.
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: executing...
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: exited 0.
[cont-init.d] 50-config: executing...
[cont-init.d] 50-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.

X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 4.4.0-148-generic x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux f9c52acf4ca0 4.19.56-Unraid #1 SMP Tue Jun 25 10:19:34 PDT 2019 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/bzimage initrd=/bzroot
Build Date: 03 June 2019 08:10:35AM
xorg-server 2:1.19.6-1ubuntu4.3 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.34.0
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.pid-404.log", Time: Sun Jul 14 17:16:34 2019
guacd[410]: INFO: Guacamole proxy daemon (guacd) version 0.9.14 started
guacd[410]: INFO: Listening on host 127.0.0.1, port 4822
(++) Using config file: "/etc/X11/xrdp/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
xorgxrdpSetup:
guacd[410]: INFO: Guacamole connection closed during handshake
xrdpdevSetup:
rdpmousePlug:
rdpkeybPlug:
rdpIdentify:
rdpDriverFunc: op 10

:
rdpPreInit:
rdpScreenInit: virtualX 800 virtualY 600 rgbBits 8 depth 24
rdpScreenInit: pfbMemory bytes 1920000
rdpScreenInit: pfbMemory 0x14f602442010
rdpSimdInit: assigning yuv functions
rdpSimdInit: cpuid ax 1 cx 0 return ax 0x000406d8 bx 0x0e100800 cx 0x43d8e3bf dx 0xbfebfbff
rdpSimdInit: sse2 amd64 yuv functions assigned
rdpXvInit: depth 24
rdpClientConInit: kill disconnected [0] timeout [0] sec

rdpScreenInit: out
rdpmousePreInit: drv 0x5581ab517e10 info 0x5581ab693450, flags 0x0
rdpmouseControl: what 0
rdpmouseDeviceInit:
rdpmouseCtrl:
rdpRegisterInputCallback: type 1 proc 0x14f60281bc60
rdpmouseControl: what 1
rdpmouseDeviceOn:
rdpkeybPreInit: drv 0x5581ab516a20 info 0x5581ab804070, flags 0x0
rdpkeybControl: what 0
rdpkeybDeviceInit:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
rdpRegisterInputCallback: type 0 proc 0x14f602618530
rdpkeybControl: what 1
rdpkeybDeviceOn:
rdpSaveScreen:
rdpDeferredRandR:
rdpResizeSession: width 1024 height 768
calling RRScreenSizeSet
rdpRRScreenSetSize: width 1024 height 768 mmWidth 271 mmHeight 203
rdpRRGetInfo:
screen resized to 1024x768
RRScreenSizeSet ok 1
rdpInDeferredUpdateCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
Warning: Cannot convert string "-*-helvetica-bold-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
Warning: Cannot convert string "-*-courier-medium-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
rdpRRGetInfo:
Obt-Message: Xinerama extension is not present on the server
Openbox-Message: Unable to find a valid menu file "/var/lib/openbox/debian-menu.xml"
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
s6-svwait: fatal: timed out
ERROR: openbox-xdg-autostart requires PyXDG to be installed

s6-svwait: fatal: timed out

 

Remove your existing appdata, put a username in for GUAC_USER and try using this GUAC_PASS

 

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

 

That's the md5 hash of an empty password

Share this post


Link to post
50 minutes ago, CHBMB said:

Remove your existing appdata, put a username in for GUAC_USER and try using this GUAC_PASS

 

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

 

That's the md5 hash of an empty password

Same result...

 



ErrorWarningSystemArrayLogin

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 11-moduser: executing...
[cont-init.d] 11-moduser: exited 0.
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: executing...
[cont-init.d] 12-prep_xrdp: exited 0.
[cont-init.d] 13-update_app_name: executing...
[cont-init.d] 13-update_app_name: exited 0.
[cont-init.d] 14-configure_openbox: executing...
[cont-init.d] 14-configure_openbox: exited 0.
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: executing...
[cont-init.d] 30-update_webapp_context: exited 0.
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: executing...
[cont-init.d] 35-update_guac_creds: exited 0.
[cont-init.d] 50-config: executing...
[cont-init.d] 50-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Unable to find an X display. Ensure you have permission to connect to the display.
guacd[410]: INFO: Guacamole proxy daemon (guacd) version 0.9.14 started
guacd[410]: INFO: Listening on host 127.0.0.1, port 4822

X.Org X Server 1.19.6
Release Date: 2017-12-20
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 4.4.0-148-generic x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux 0d383648e74d 4.19.56-Unraid #1 SMP Tue Jun 25 10:19:34 PDT 2019 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/bzimage initrd=/bzroot
Build Date: 03 June 2019 08:10:35AM
xorg-server 2:1.19.6-1ubuntu4.3 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.34.0
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.pid-402.log", Time: Sun Jul 14 19:20:59 2019
(++) Using config file: "/etc/X11/xrdp/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
xorgxrdpSetup:
xrdpdevSetup:
rdpmousePlug:
rdpkeybPlug:
rdpIdentify:
rdpDriverFunc: op 10

:
rdpPreInit:
rdpScreenInit: virtualX 800 virtualY 600 rgbBits 8 depth 24
rdpScreenInit: pfbMemory bytes 1920000
rdpScreenInit: pfbMemory 0x146bf7b05010
rdpSimdInit: assigning yuv functions
rdpSimdInit: cpuid ax 1 cx 0 return ax 0x000406d8 bx 0x0e100800 cx 0x43d8e3bf dx 0xbfebfbff
rdpSimdInit: sse2 amd64 yuv functions assigned
rdpXvInit: depth 24
rdpClientConInit: kill disconnected [0] timeout [0] sec

rdpScreenInit: out
guacd[410]: INFO: Guacamole connection closed during handshake
rdpmousePreInit: drv 0x560ea9bfae10 info 0x560ea9d76450, flags 0x0
rdpmouseControl: what 0
rdpmouseDeviceInit:
rdpmouseCtrl:
rdpRegisterInputCallback: type 1 proc 0x146bf7edec60
rdpmouseControl: what 1
rdpmouseDeviceOn:
rdpkeybPreInit: drv 0x560ea9bf9a20 info 0x560ea9ee7070, flags 0x0
rdpkeybControl: what 0
rdpkeybDeviceInit:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat on
rdpRegisterInputCallback: type 0 proc 0x146bf7cdb530
rdpkeybControl: what 1
rdpkeybDeviceOn:
rdpSaveScreen:
rdpDeferredRandR:
rdpResizeSession: width 1024 height 768
calling RRScreenSizeSet
rdpRRScreenSetSize: width 1024 height 768 mmWidth 271 mmHeight 203
rdpRRGetInfo:
screen resized to 1024x768
RRScreenSizeSet ok 1
rdpInDeferredUpdateCallback:
rdpkeybChangeKeyboardControl:
rdpkeybChangeKeyboardControl: autoRepeat off
Warning: Cannot convert string "-*-helvetica-bold-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
Warning: Cannot convert string "-*-courier-medium-r-normal--*-120-*-*-*-*-iso8859-1" to type FontStruct
rdpRRGetInfo:
Obt-Message: Xinerama extension is not present on the server
Openbox-Message: Unable to find a valid menu file "/var/lib/openbox/debian-menu.xml"
ERROR: openbox-xdg-autostart requires PyXDG to be installed

s6-svwait: fatal: timed out

 

Share this post


Link to post

Try again after removing the container and image and running

 

rm -rf /mnt/cache/appdata/calibre

Share this post


Link to post

How are you transferring the books to your devices when Calibre is running on it's own IP? I can use the content server but that will download the epub file, and not give me the option to create a library within my ereader.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Thanks for the container, it's great to have a Calibre app with regular updates! I'm having a bit of trouble configuring reverse proxy for the container though. I use nginx (in fact your LetsEncrypt container) I want to use a variable in proxy_pass so the proxy can start even if the Calibre container is shut down. So far I have been unable to make it work with variables. The following configuration without variables works just fine:

location = /calibre { return 301 $scheme://$http_host/calibre/; }
location /calibre/ {
    proxy_pass http://calibre:8080/;
}

However, when I try to use a variable, it stops working:

location = /calibre { return 301 $scheme://$http_host/calibre/; }
location ~ ^/calibre/(.*)$ {
    # Avoid nginx startup failure if host is not available
    set $calibre_host calibre;
    proxy_pass http://$calibre_host:8080/$1;
}

The problem seems to be one resource that fails to load via angular.js:

https://<network address>/calibre/api/session/data/noauth/connectionGroups/ROOT/tree?token=<long token string>

The server returns 403 Forbidden error.

 

All other resources load just fine. This happens regardless of using basic auth in my proxy or not. It also happens if I use a username and password with the environment variables or leave them empty. Interestingly, the password prompt does show up and entering a wrong password gives an error "Invalid Login", but the right user/password combination results in an auth resource not loading with error code 403. Does anyone have any idea what could be causing this and how to correct it?

Edited by sam19

Share this post


Link to post
2 hours ago, sam19 said:

Thanks for the container, it's great to have a Calibre app with regular updates! I'm having a bit of trouble configuring reverse proxy for the container though. I use nginx (in fact your LetsEncrypt container) I want to use a variable in proxy_pass so the proxy can start even if the Calibre container is shut down. So far I have been unable to make it work with variables. The following configuration without variables works just fine:


location = /calibre { return 301 $scheme://$http_host/calibre/; }
location /calibre/ {
    proxy_pass http://calibre:8080/;
}

However, when I try to use a variable, it stops working:


location = /calibre { return 301 $scheme://$http_host/calibre/; }
location ~ ^/calibre/(.*)$ {
    # Avoid nginx startup failure if host is not available
    set $calibre_host calibre;
    proxy_pass http://$calibre_host:8080/$1;
}

The problem seems to be one resource that fails to load via angular.js:

https://<network address>/calibre/api/session/data/noauth/connectionGroups/ROOT/tree?token=<long token string>

The server returns 403 Forbidden error.

 

All other resources load just fine. This happens regardless of using basic auth in my proxy or not. It also happens if I use a username and password with the environment variables or leave them empty. Interestingly, the password prompt does show up and entering a wrong password gives an error "Invalid Login", but the right user/password combination results in an auth resource not loading with error code 403. Does anyone have any idea what could be causing this and how to correct it?

There is already both a subdomain and subfolder proxy conf in our let's encrypt container.

Share this post


Link to post

Okay, I have absolutely no idea why my config didn't work and your example config did (in fact I had already tried a virtually identical config with rewrite before), but now it's working as intended. I might actually convert all of my other app location blocks to use rewrite as well. Thanks for the tip, @saarg!

Share this post


Link to post

EDIT: I installed the container, so cool to see Calibre in a web browser.

 

I'm guessing from the option to set /import folder, that I can't simply upload a book from my laptop to the library via the web interface? The ebook would need to somehow be uploaded to a folder on the unraid server that Calibre recognizes as the /import folder?

 

I'm also just now realizing there's also Calibre Web which is a UI, that some use with RDP Calibre, also new to me!

 

Does this mean Calibre Web + RDP Calibre is equivalent to the capabilities of this Calibre docker? Is there a recommendation for either?

Edited by vurt

Share this post


Link to post
On 9/12/2019 at 2:02 PM, vurt said:

EDIT: I installed the container, so cool to see Calibre in a web browser.

 

I'm guessing from the option to set /import folder, that I can't simply upload a book from my laptop to the library via the web interface? The ebook would need to somehow be uploaded to a folder on the unraid server that Calibre recognizes as the /import folder?

 

I'm also just now realizing there's also Calibre Web which is a UI, that some use with RDP Calibre, also new to me!

 

Does this mean Calibre Web + RDP Calibre is equivalent to the capabilities of this Calibre docker? Is there a recommendation for either?

I'm not sure what import folder you are referring to, but you can upload books through the web interface. That is the correct method. However, the location the books reside in has to be accessible by the container, meaning you don't upload through the web, but you use the web to point to the books calibre should import.

 

Calibre-web is a separate app by a separate developer. It is simply an alternative web interface for calibre and it requires an existing calibre db to connect to.

 

This image only replaces the RDP Calibre image that is in my personal repo. This one is more up to date and will continue getting updates whereas the RDP Calibre will be deprecated once I write migration instructions for existing users.

Share this post


Link to post
On 7/1/2019 at 11:28 AM, xthursdayx said:

I installed this docker through Community Applications, so didn't use my own docker run command, but the one that CA generated was:


docker run -d --name='calibre' --net='bridge' -e TZ="America/New_York" -e HOST_OS="Unraid" -e 'GUAC_USER'='' -e 'GUAC_PASS'='' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '8787:8080/tcp' -p '8788:8081/tcp' -v '/mnt/user/Media/Books/Library/':'/books':'rw' -v '/mnt/user/Downloads/Books/':'/import':'rw' -v '/mnt/cache/appdata/calibre':'/config':'rw' 'linuxserver/calibre' 

 

I'm having the exact same error which is causing the web ui not to work.i.e. going to poprt 8080 to see the app interface won't work. Going to port 8081 however does work. Apparently, restarting the container a few times eventually got it to work.

 

My question however, is how do you get the 'docker run' syntax that is getting called on a docker app you already have? I think it flashed on the screen when you download it for the first time or when you update it right?

Edited by frakman1

Share this post


Link to post
7 minutes ago, frakman1 said:

poprt 8080 to see the app interface won't work.

You should be going to port 8787 based on the docker run command you posted

8 minutes ago, frakman1 said:

how do you get the 'docker run' syntax that is getting called on a docker app you already have?

https://forums.unraid.net/topic/57181-real-docker-faq/#comment-564345

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, Squid said:

You should be going to port 8787 based on the docker run command you posted

https://forums.unraid.net/topic/57181-real-docker-faq/#comment-564345

 

I was quoting somebody else's "docker run". Mine is default 8080:8080 and 8081:8081

 

image.png.2ed84975b1a730f164e1014bd6786b66.png

 

Ultimately, it doesn't matter because I click on the "WebUI" menu item which opens to "http://192.168.86.98:8080/#/" and get this:

 

image.png.0cd948bc1452393cd7916e43b3c79181.png

 

Anyway, thank you for the tip for getting a "docker run". It seems like I do have to make a trivial change, update and change it back just to see the docker-run syntax which seems a little silly. It would be nice if the UI included the last syntax it used for "docker run" in an unused text field especially if that command is important for troubleshooting purposes. 

 

By the way, how come I don't see the "docker run" command when I look at the Unraid server's logs?

Share this post


Link to post
7 hours ago, frakman1 said:

I was quoting somebody else's "docker run". Mine is default 8080:8080 and 8081:8081

 

image.png.2ed84975b1a730f164e1014bd6786b66.png

 

Ultimately, it doesn't matter because I click on the "WebUI" menu item which opens to "http://192.168.86.98:8080/#/" and get this:

 

image.png.0cd948bc1452393cd7916e43b3c79181.png

 

Anyway, thank you for the tip for getting a "docker run". It seems like I do have to make a trivial change, update and change it back just to see the docker-run syntax which seems a little silly. It would be nice if the UI included the last syntax it used for "docker run" in an unused text field especially if that command is important for troubleshooting purposes. 

 

By the way, how come I don't see the "docker run" command when I look at the Unraid server's logs?

You need to post the docker run command and the container logs. Without it we are just looking in our crystal ball, which is off being repaired at the moment.

 

You have to pretend to change something in the template or force an update to get the run command.

Share this post


Link to post

@saarg Here you go:

 

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='calibre' --net='proxynet' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' -e TZ="America/Los_Angeles" -e HOST_OS="Unraid" -e 'GUAC_USER'='<redacted>' -e 'GUAC_PASS'='<redacted>' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '8080:8080/tcp' -p '8081:8081/tcp' -v '/mnt/user/myData/media/ebooks':'/books':'rw' -v '/mnt/user/myData/media/ebooks/imports':'/import':'rw' -v '/mnt/user/appdata/calibre':'/config':'rw' --log-opt max-size=50m --log-opt max-file=1 'linuxserver/calibre' 

 

Note the wrong TZ variable despite it being set in the template:

 

image.png.6dbf4b4a30143ff3ebfdbc12660ea709.png

Edited by frakman1

Share this post


Link to post
3 hours ago, frakman1 said:

@saarg Here you go:

 


root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='calibre' --net='proxynet' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' -e TZ="America/Los_Angeles" -e HOST_OS="Unraid" -e 'GUAC_USER'='frakman1' -e 'GUAC_PASS'='<redacted>' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '8080:8080/tcp' -p '8081:8081/tcp' -v '/mnt/user/myData/media/ebooks':'/books':'rw' -v '/mnt/user/myData/media/ebooks/imports':'/import':'rw' -v '/mnt/user/appdata/calibre':'/config':'rw' --log-opt max-size=50m --log-opt max-file=1 'linuxserver/calibre' 

 

Note the wrong TZ variable despite it being set in the template:

 

image.png.6dbf4b4a30143ff3ebfdbc12660ea709.png

 

The TZ comes from unraid, so you need to set it to the correct one in unraids settings.

 

And the container log?

Share this post


Link to post
8 hours ago, saarg said:

The TZ comes from unraid, so you need to set it to the correct one in unraids settings.

The TZ should not come from unraid. It's an input parameter to the container which should be honored. If it's coming from Unraid then that's a bug that should either be fixed or have the TZ field removed if it isn't doing anything.

 

Edited by frakman1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.