Jump to content

DaMAN

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

Community Reputation

0 Neutral

About DaMAN

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Im having the same problem, no luck launching the webgui
  2. Hi I ran a gather to a single drive, upon completion the other drive shares are still showing the same folders I 'gathered', do I need to run again? what am I doing wrong?, I did miss a red box about permissions? perhaps that's the issue? problem was it pops up for a few seconds and disappears, Im hoping there isnt any double ups!
  3. Basically I want to rearrange where the drives are physically located including parity within my 24 slot chassis
  4. Hi, Ive searched however still not 100% clear as to best practise around physically rearranging an existing arrays harddrives into different slots within the array Can anyone help with a step by step breakdown?
  5. Ok, googlefu...changed the NCQ of the array drives from 1 to 31 and speed has increased dramatically, doing a clear on 2 drives, gone from 38mb/s to 130mb/s as soon as I made the change, I am a happy camper!, I was about to hit the go button on another HBA controller! Command to change your NCQ level is echo 31 > /sys/block/sdX/device/queue_depth sdX is your device, echo XX is the level you want to change to
  6. I guess there is more going on, same drive external of array, fast, within array slow, NCQ tweak changed the game for me so far!
  7. Ok, googlefu...changed the NCQ of the array drives from 1 to 31 and speed has increased dramatically, doing a clear on 2 drives, gone from 38mb/s to 130mb/s as soon as I made the change, I am a happy camper!, I was about to hit the go button on another HBA controller! Command to change your NCQ level is echo 31 > /sys/block/sdX/device/queue_depth sdX is your device, echo XX is the level you want to change to
  8. Ok, googlefu...changed the NCQ of the array drives from 1 to 31 and speed has increased dramatically, doing a clear on 2 drives, gone from 38mb/s to 130mb/s as soon as I made the change, I am a happy camper!, I was about to hit the go button on another HBA controller! Command to change your NCQ level is: echo 31 > /sys/block/sdX/device/queue_depth sd'X' is your device, echo XX is the level you want to change to, max is 32 command to check what your NCQ is set too: cat /sys/block/sdx/device/queue_depth sd'X' is your device
  9. FWIW, New 1st timer Unraid build, I have an array speed issue(Posted) that maybe related, drives within the array are maxing at 40mb's including clearing of 2 new drives, the same drives(Unassigned) outside the array transfer speeds disk to disk via krusader are approx 170mb/s, the drives within the array have a NCQ of 1(all drives including parity), the same identical drives outside the array have a NCQ value of 32 and are blazing quick, how can I set the NCQ value to 32 for the array drives? or what for a patch?
  10. Any ideas team? Krusader transfers at full speed @170mb/s, via array? flagged as write cache disabled and super slow 40mb/s
  11. Gutted didnt work for me, still showing as disabled when I run it!, crazy thing is, copying between the same drives outside of the array speeds hit max, within...40mb :(:(:(
  12. Ok transfering from drive to drive via Krusader shows no speed issues getting around 170mb a sec.....transferring to actual share in array....40mb for the same spec drives....thats with WC off(Cant turn on)
  13. Ok, have an array in which Seagate 4x ST4000VN000 and 2x ST6000VX0001 models cannot have WC enabled, Ive hunted/youtubed and tried both the SAS(sdparm --set=WCE /dev/sdX) and SATA(hdparm -W 1 /dev/sdX) strings do not work, I can however enable/disable the 4x Seagate ST8000DM004 without issue, all running off the same controller FCP does warn that WC is disabled, same result plugged into the controller/HBA or direct off SATA/motherboard, no firmware updates detected for the drives if I plugin to a windows host, everything is updated as this array build is a few days old Topology: Hard Drives Intel Intel RES2SV240 Expander LSI SAS 9211-8i flashed to IT mode fw 20 to case backplane Hit a deadend so far Any suggestions people?
  14. Hi all, working thru my 1st Unraid build, 6805E direct to a backplane works fine, from the 6805 to the Intel HBA nothing is detected, is this just the wrong setup?, any recommendations as to how to 'test' the RES2SV240? I don't have any other card but the 6805E which it looks like they don't play well together, Im thinking grabbing a SAS9211-8I....is this going to work as a combo? dont want to but and find out the Intel RES2SV240 is a dead duck!