Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Jellyfin

129 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

hello and good day.

 

cpu: intel i7-9700 ( Intel® UHD Graphics 630)

 

 

first:

/boot/config/go already set to:

modprobe i915
chmod -R 777 /dev/dri
chown -R nobody:users /dev/dri

 

root@unRAID:~# ls /dev/dri

by-path/  card0  renderD128

 

then i try to install jellyfin docker and set it to have Video Acceleration API(VAAPI).

 jellyfin still cannot play video with hardware acceleration.

( tested one h264.mkv, one mpeg.ts)

 

Chrome wanring:  

Playback Error

There was an issue with the client profiling and the server isn't sending a compatible media format.

 

Safari & ms edge:

browser just black screen.

 

anyone can help pls....... thanks in advance.

 

 

 

 

 

Screen Shot 2020-03-26 at 2.49.59 PM.png

Share this post


Link to post

I recently restart the server and now I cannot start Jellyfin. The log shows:

 

Failed to create CoreCLR, HRESULT: 0x80004005

May I know what this error is and how can I fix it?

Share this post


Link to post
On 3/26/2020 at 2:50 PM, i_Will said:

hello and good day.

 

cpu: intel i7-9700 ( Intel® UHD Graphics 630)

 

 

first:

/boot/config/go already set to:

modprobe i915
chmod -R 777 /dev/dri
chown -R nobody:users /dev/dri

 

root@unRAID:~# ls /dev/dri

by-path/  card0  renderD128

 

then i try to install jellyfin docker and set it to have Video Acceleration API(VAAPI).

 jellyfin still cannot play video with hardware acceleration.

( tested one h264.mkv, one mpeg.ts)

 

Chrome wanring:  

Playback Error

There was an issue with the client profiling and the server isn't sending a compatible media format.

 

Safari & ms edge:

browser just black screen.

 

anyone can help pls....... thanks in advance.

 

 

 

 

 

Screen Shot 2020-03-26 at 2.49.59 PM.png

try change jellyfin repository to   linuxserver/jellyfin:nightly

Share this post


Link to post
9 hours ago, EVolonger said:

try change jellyfin repository to   linuxserver/jellyfin:nightly

just the same....

Share this post


Link to post

I turned my old rig into an unRaid server. I have a Radeon 5850 in my server that is water cooled. I would like to use the 5850 to offload the hardware transcoding for Jellyfin. Is this possible??

 

Share this post


Link to post
37 minutes ago, Geck0 said:

I turned my old rig into an unRaid server. I have a Radeon 5850 in my server that is water cooled. I would like to use the 5850 to offload the hardware transcoding for Jellyfin. Is this possible??

 

No, it's not possible as you need to install driver for the GPU in unraid.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

I have the latest jellyfin installed using unRaid nvidia 6.8.3.  I followed the instructions with the Docker setup to use my 1650 Super.  I used the same instructions with Plex and Emby and they can both transcode using my video card, but Jellyfin cannot. I confirmed this by running watch nvidia-smi.   When I go and enable nVidia NVENC and check the boxes, it won't even save, I get this error "There was an error processing the request. Please try again later."

 

Anything else I can try?

 

EDIT - Figured it out, had to create and change the path for transcode.  Now it works.

 

Edited by NitroNine

Share this post


Link to post

My unRaid uses an old i7 920 processor. Its running well, but I wanted to enable hardware transcoding for Jellyfin. Turns out the i7 has no capabilities for this as I understand it.

Is there anything I can do with a Radeon HD5850 graphics card to enable this? Its sitting in the server not doing very much. It looks like unRaid doesn't recognise them either 🤔

 

I've rummaged through the internet on this, and cannot find anything that supports this.

Share this post


Link to post
2 hours ago, Geck0 said:

My unRaid uses an old i7 920 processor. Its running well, but I wanted to enable hardware transcoding for Jellyfin. Turns out the i7 has no capabilities for this as I understand it.

Is there anything I can do with a Radeon HD5850 graphics card to enable this? Its sitting in the server not doing very much. It looks like unRaid doesn't recognise them either 🤔

 

I've rummaged through the internet on this, and cannot find anything that supports this.

Not much you can use the Radeon card for unfortunately.

Share this post


Link to post

An Nvidia Quadro P400 is perfect for an older CPU. It's much less power hungry than a gaming card. It also support hvec and h.264.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Any idea how to verify if the NVIDIA hardware transcending is working in Jellyfin? In plex it at least says (hw) next to the activity. 

 

Also how would I setup transcoding to RAM? 

 

Thanks! 

Share this post


Link to post
6 minutes ago, Fiala06 said:

Any idea how to verify if the NVIDIA hardware transcending is working in Jellyfin? In plex it at least says (hw) next to the activity. 

 

Also how would I setup transcoding to RAM? 

 

Thanks! 

Install GPU Statistics Plugin from Community Apps & it will show info on dashboard tab.

 

Set transcoding location in docker to /tmp which is memory in Unraid.

Share this post


Link to post
14 minutes ago, jpowell8672 said:

Install GPU Statistics Plugin from Community Apps & it will show info on dashboard tab.

 

Set transcoding location in docker to /tmp which is memory in Unraid.

So probably making this way more complicated then it should be. For transcoding dir there is no transcoding location variable in docker. 

 

Would I need to manually add a path with the container path and host path as /tmp ?

 

Share this post


Link to post
26 minutes ago, Fiala06 said:

So probably making this way more complicated then it should be. For transcoding dir there is no transcoding location variable in docker. 

 

Would I need to manually add a path with the container path and host path as /tmp ?

 

Yes, you need to manually add it, like this: https://forums.unraid.net/topic/44679-support-binhex-emby/?do=findComment&comment=779966

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
31 minutes ago, Fiala06 said:

So probably making this way more complicated then it should be. For transcoding dir there is no transcoding location variable in docker. 

 

Would I need to manually add a path with the container path and host path as /tmp ?

 

If you don't have a path for transcode under edit of jellyfin docker then just add one named Transcode, container path: /transcode, host path: /tmp

 

/transcode for path in jellyfin transcoding settings path

Edited by jpowell8672

Share this post


Link to post

Thanks guys, its working!

 

Here is what I did if anyone else has trouble

 

image.thumb.png.f6dde75356e3843b7f9cd9c24942f5af.png

 

image.thumb.png.cd070bb9a9206e3dcc62490a84afba07.png

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Unraid  6.8.3
installed linuxserver jellyfin docker

 

Up and running fine. Added souce folders, metadata complied. Local access is fine.

The issue Im having is that I can't access it remotely or with mobile app. Im using LetsEncrypt and DuckDNS with a custom subdomain. I've got the ports forwarded as directed. Letsencrypt states that the certs are fine for the new subdomain and my old one for nextcloud adn that server is ready.

 

Things i've done/tried:

  • I've done as directed by the Jellyfin networking documentation here
  • I've configured the Network settings on Jellyfin webui as directed as well. (local ports left as-is, set external https to 443, secure connection mode "handled by reverse proxy")
  • The container name is "jellyfin"
  • My .conf file is setup as it should be and saved as .conf not .sample.
  • I switched docker network type from "bridge" to "host" both get "502 Bad Gateway"
  • I tried "proxynet" for network type and just get "this site cannot be reached" (this was setup for my nextcloud)
  • I've restarted all dockers. 
  • Cleared browser cache and tried another browser and another device as well as ios app

 

My nextcloud is fine and accessible remotely so there's one little thing im missing with the jellyfin configuration.

 

proxy-conf:

server {
    listen 443 ssl;
    listen [::]:443 ssl;

    server_name jellyfin.*;

    include /config/nginx/ssl.conf;

    client_max_body_size 0;

    location / {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        resolver 127.0.0.11 valid=30s;
        set $upstream_app jellyfin;
        set $upstream_port 8096;
        set $upstream_proto http;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

        proxy_set_header Range $http_range;
        proxy_set_header If-Range $http_if_range;
    }

    location ~ (/jellyfin)?/socket {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        resolver 127.0.0.11 valid=30s;
        set $upstream_app jellyfin;
        set $upstream_port 8096;
        set $upstream_proto http;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

        proxy_set_header Upgrade $http_upgrade;
        proxy_set_header Connection $http_connection;


 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
1 hour ago, in_trauma said:

Unraid  6.8.3
installed linuxserver jellyfin docker

 

Up and running fine. Added souce folders, metadata complied. Local access is fine.

The issue Im having is that I can't access it remotely or with mobile app. Im using LetsEncrypt and DuckDNS with a custom subdomain. I've got the ports forwarded as directed. Letsencrypt states that the certs are fine for the new subdomain and my old one for nextcloud adn that server is ready.

 

Things i've done/tried:

  • I've done as directed by the Jellyfin networking documentation here
  • I've configured the Network settings on Jellyfin webui as directed as well. (local ports left as-is, set external https to 443, secure connection mode "handled by reverse proxy")
  • The container name is "jellyfin"
  • My .conf file is setup as it should be and saved as .conf not .sample.
  • I switched docker network type from "bridge" to "host" both get "502 Bad Gateway"
  • I tried "proxynet" for network type and just get "this site cannot be reached" (this was setup for my nextcloud)
  • I've restarted all dockers. 
  • Cleared browser cache and tried another browser and another device as well as ios app

 

My nextcloud is fine and accessible remotely so there's one little thing im missing with the jellyfin configuration.

 

proxy-conf:


server {
    listen 443 ssl;
    listen [::]:443 ssl;

    server_name jellyfin.*;

    include /config/nginx/ssl.conf;

    client_max_body_size 0;

    location / {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        resolver 127.0.0.11 valid=30s;
        set $upstream_app jellyfin;
        set $upstream_port 8096;
        set $upstream_proto http;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

        proxy_set_header Range $http_range;
        proxy_set_header If-Range $http_if_range;
    }

    location ~ (/jellyfin)?/socket {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        resolver 127.0.0.11 valid=30s;
        set $upstream_app jellyfin;
        set $upstream_port 8096;
        set $upstream_proto http;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

        proxy_set_header Upgrade $http_upgrade;
        proxy_set_header Connection $http_connection;


 

You need to have jellyfin on the same custom bridge as nextcloud and letsencrypt for it to work.

Change jellyfin to use the proxynet network, if that is what you have set. Then exec into the letsencrypt container, either through command line or the console link in the unraid docker UI and do a ping jellyfin. Does it answer?

 

What exactly did you do in the jellyfin documentation you linke to? You shouldn't need to read that toge it working. All you need to do is mentioned in the jellyfin proxy-conf in the letsencrypt container.

Edited by saarg

Share this post


Link to post
Posted (edited)
8 hours ago, saarg said:

What exactly did you do in the jellyfin documentation you linke to?

I posted it to show that I've not modified it. Seems like every time someone needs assistance they need to show their log or config and no one trusts the user till they see it.

I just reset the Jellyfin docker to the proxynet. Restarted the whole server and now it's working. Im not sure what's changed. Maybe my DNS for subdomain hadn't finalized. Thanks for letting me know it should be proxynet. I assumed this but was annoyed when it didn't work.

Regarding the ping. I always instantly forget console stuff. Would I ping it via  "ping local ip:port" ? I did ping of the local ip and it just keeps running.

 

 

EDIT:
 

I CAN access and login with iOS app, Chrome, Safari, Edge browser using the custom subdomain remotely and locally.

The only thing that CAN'T login is the Android app. I can add the server but not login with any user. I can login with local address on same network but not when I try to use the custom domain.
pixel 2 (v10 android) Jellyfin app version 1.0.1  Using the custom subdomain It lets me add the server just not login

I see an error in the console but I have no idea what it means.
(https://imgur.com/a/QY6n2mM) - link to errors

Edited by in_trauma

Share this post


Link to post
4 hours ago, in_trauma said:

I posted it to show that I've not modified it. Seems like every time someone needs assistance they need to show their log or config and no one trusts the user till they see it.

I just reset the Jellyfin docker to the proxynet. Restarted the whole server and now it's working. Im not sure what's changed. Maybe my DNS for subdomain hadn't finalized. Thanks for letting me know it should be proxynet. I assumed this but was annoyed when it didn't work.

Regarding the ping. I always instantly forget console stuff. Would I ping it via  "ping local ip:port" ? I did ping of the local ip and it just keeps running.

 

 

EDIT:
 

I CAN access and login with iOS app, Chrome, Safari, Edge browser using the custom subdomain remotely and locally.

The only thing that CAN'T login is the Android app. I can add the server but not login with any user. I can login with local address on same network but not when I try to use the custom domain.
pixel 2 (v10 android) Jellyfin app version 1.0.1  Using the custom subdomain It lets me add the server just not login

I see an error in the console but I have no idea what it means.
(https://imgur.com/a/QY6n2mM) - link to errors

I can't help with app issues. You have to ask jellyfin about that.

 

If it's working, no need to ping jellyfin. Pinging from inside the letsencrypt container is simply: ping jellyfin

 

It uses the container name to communicate, as that stays the same. The IP changes inside the docker network on reboots and updates to containers.

Share this post


Link to post

Thanks for the help!
I've got a line out to Jellyfin about my current issue now. I just hoped someone here might have some insight as well..

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Tried to attach to my jellyfin server via GUI and get a 'Forbidden' error.  Not able to connect over the network either.  Worked OK last night and no changes since last night.

 

Tried 'nightly' build - was using 'latest', but same problem.  Other docker containers OK.  I do see this message repeated in the syslog when trying to connect:

 

Jul 24 20:17:47 colossus nginx: 2020/07/24 20:17:47 [error] 8799#8799: *3857 connect() to unix:/var/tmp/jellyfin.sock failed (111: Connection refused) while connecting to upstream, client: 192.168.40.137, server: , request: "GET /dockerterminal/jellyfin/token HTTP/1.1", upstream: "http://unix:/var/tmp/jellyfin.sock:/token", host: "192.168.1.30", referrer: "http://192.168.1.30/dockerterminal/jellyfin/"

 

Here is the log:

[2020-07-25 06:44:56.213 -07:00] [ERR] [130] Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost: Error processing request: "The operation was canceled". URL: "http://192.168.1.30:8096/favicon.ico"
[2020-07-25 06:44:56.213 -07:00] [ERR] [130] Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost: Error while handling exception in response to "http://192.168.1.30:8096/favicon.ico"
System.AggregateException: Error while handling request exception (The operation was canceled.) (Response Content-Length mismatch: too many bytes written (41 of 25).)
 ---> System.OperationCanceledException: The operation was canceled.
   at System.Threading.CancellationToken.ThrowOperationCanceledException()
   at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Core.Internal.Http.HttpProtocol.Microsoft.AspNetCore.Http.Features.IHttpResponseBodyFeature.StartAsync(CancellationToken cancellationToken)
   at Microsoft.AspNetCore.ResponseCompression.ResponseCompressionBody.StartAsync(CancellationToken token)
   at Microsoft.AspNetCore.Http.DefaultHttpResponse.StartAsync(CancellationToken cancellationToken)
   at Microsoft.AspNetCore.Http.HttpResponseWritingExtensions.WriteAsync(HttpResponse response, String text, Encoding encoding, CancellationToken cancellationToken)
   at Microsoft.AspNetCore.Http.HttpResponseWritingExtensions.WriteAsync(HttpResponse response, String text, CancellationToken cancellationToken)
   at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IHttpRequest httpReq, String urlString, String host, String localPath, CancellationToken cancellationToken)
   --- End of inner exception stack trace ---
 ---> (Inner Exception #1) System.InvalidOperationException: Response Content-Length mismatch: too many bytes written (41 of 25).
   at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Core.Internal.Http.HttpProtocol.ThrowTooManyBytesWritten(Int32 count)
   at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Core.Internal.Http.HttpProtocol.VerifyAndUpdateWrite(Int32 count)
   at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Core.Internal.Http.HttpProtocol.WritePipeAsync(ReadOnlyMemory`1 data, CancellationToken cancellationToken)
   at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Core.Internal.Http.HttpResponseStream.WriteAsync(ReadOnlyMemory`1 source, CancellationToken cancellationToken)
   at System.IO.Compression.DeflateStream.FlushAsyncCore(CancellationToken cancellationToken)
   at System.IO.Pipelines.StreamPipeWriter.FlushAsyncInternal(CancellationToken cancellationToken)
   at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.ErrorHandler(Exception ex, IRequest httpReq, Int32 statusCode, String urlToLog, Boolean ignoreStackTrace)
   at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IHttpRequest httpReq, String urlString, String host, String localPath, CancellationToken cancellationToken)<---

Edited by keithc
Adding log file info

Share this post


Link to post

Hey guys im having a problem.

 

Dockers and plugins all updated a few days ago, and i've managed to narrow down my issues Jellyfin.

My unraid machine will use up all the RAM, and grind to a halt. After lots and lots of turning Docker images on and off, its Jellyfin. After lots of rebooting, restarting, and removing plugins, i have found that the xml files in 'appdata/jellyfin/data/plugins' are not getting read.

I stopped Jellyfin.

I removed all the plugins and checked manually for any leftovers.

Started Jellyfin, installed Kodi Sync Queue.

Restarted, and altered the settings for KodiSQ to only hold 14 days.

Restarted, the setting are back to default (0 days / Unlimited)

So I check the xml file, and its set to 0 days.

I edit the xml file, to be 14 days, restart, and the settings are default.

So i try with AudioDB, just to set it to be Enabled for use.

Same problem with the xml file.

 

So, the xml files are created, but jellyfin isnt reading/editing them at all

 

Then theres the log files:

 


[17:16:37] [INF] [1] Jellyfin.Plugin.KodiSyncQueue.Data.DbRepo: Jellyfin.Plugin.KodiSyncQueue IS NOW STARTING!!!
[17:16:37] [INF] [1] Jellyfin.Plugin.KodiSyncQueue.Data.DbRepo: Creating DB Repository...
[17:16:38] [INF] [1] Main: Kestrel listening on all interfaces
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository: Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager: Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager: No XML encryptor configured. Key {3c33bdde-ea4c-4fa8-a9ca-1eb4d06e4a93} may be persisted to storage in unencrypted form.
[17:16:38] [INF] [1] Emby.Server.Implementations.ApplicationHost: Running startup tasks
[17:16:38] [INF] [1] Jellyfin.Plugin.KodiSyncQueue.ScheduledTasks.FireRetentionTask: Retention Task Scheduled!
[17:16:38] [INF] [1] Main: Kestrel listening on all interfaces
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository: Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager: Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
[17:16:38] [WRN] [1] Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager: No XML encryptor configured. Key {3c33bdde-ea4c-4fa8-a9ca-1eb4d06e4a93} may be persisted to storage in unencrypted form.
[17:16:38] [INF] [1] Emby.Server.Implementations.ApplicationHost: Running startup tasks
[17:16:38] [INF] [1] Jellyfin.Plugin.KodiSyncQueue.ScheduledTasks.FireRetentionTask: Retention Task Scheduled!
[17:16:38] [INF] [1] Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.TaskManager: Daily trigger for Remove Old Sync Data set to fire at 07/27/2020 00:01, which is 6:44:21.6166377 from now.
[17:16:38] [INF] [1] Emby.Server.Implementations.ScheduledTasks.TaskManager: Daily trigger for Extract Chapter Images set to fire at 07/27/2020 02:00, which is 8:43:21.5870643 from now.
[17:16:38] [INF] [1] MediaBrowser.MediaEncoding.Encoder.MediaEncoder: Found ffmpeg version 4.3.1

 

So theres a few errors in there for XmlKeyManager, and I think im at the limit of my GoogleFu!

 

Please help

Share this post


Link to post

Server: HAL-9000

Version: 10.6.0

Operating System: Linux

Architecture: X64

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.