[Support] ich777 - Application Dockers


ich777

Recommended Posts

18 hours ago, Greyberry said:

When a link from tvthek.orf.at is put into Jdownloader2, there shows up a Window about ffmpeg, which i can not close. 😛

(Sry, screenshot is in german)

Simply press "ENTER" when this message appears and it will install FFmpeg.

Btw. no problem since I'm from Austria I can read it. :D

Link to comment
 
 image.thumb.png.30f300b08ccedd67ab1353a84381f00b.png
hi i want the source folder to be an usb card reader is that possible ?
if yes what's the folder path for source folder to use the usb card reader? 
Thanks in advance 
Never tried this but at least you could try.
I would recommend to do that in combination with Unassigned Devices and auto mount the media if inserted, but I also can think of various other problems that if the media is not connected the container won't start or if the media is ejected and you reinsert the media that it is not recognized again, maybe try to add the path with R/W Slave to the template.

Sent from my C64

Link to comment
17 minutes ago, ich777 said:

Never tried this but at least you could try.
I would recommend to do that in combination with Unassigned Devices and auto mount the media if inserted, but I also can think of various other problems that if the media is not connected the container won't start or if the media is ejected and you reinsert the media that it is not recognized again, maybe try to add the path with R/W Slave to the template.

Sent from my C64
 

thanks for your replay

so what should i put in source folder how can i find my sd card/card reader?

Link to comment
thanks for your replay
so what should i put in source folder how can i find my sd card/card reader?
You have to mount it through Unassigned Devices first, then you have a mount point, for example '/mnt/disks/NAMEOFYOURCARDREADER'

Sent from my C64

  • Like 1
Link to comment

This won't start any more. It was fine yesterday, and the system has just been doing it's thing, then today I get this:

---Checking if UID: 99 matches user---
---Checking if GID: 100 matches user---
---Setting umask to 0000---
---Checking for optional scripts---
---No optional script found, continuing---
---Starting...---
---Can't get latest version of NZBHydra2, putting container into sleep mode!---

 

No NZBHydra any more. I've tried renaming the yml file, no effect.

Link to comment
9 minutes ago, OFark said:

No NZBHydra any more. I've tried renaming the yml file, no effect.

What did you rename exactly and the better question is why?

Does your container have access to the internet?

 

Can you open this link: Click

Have you installed any blocking software on your network?

 

Tested it now and it works flawlessly:

---Checking if UID: 99 matches user---
usermod: no changes
---Checking if GID: 100 matches user---
usermod: no changes
---Setting umask to 0000---
---Checking for optional scripts---
---No optional script found, continuing---
---Starting...---
---Version Check---
---NZBHydra2 v3.17.3 up-to-date---
---Preparing Server---
---Starting NZBHydra2---

 

Link to comment

Hi I'm using OpenVPN-Client to try to connect to a pivpn server I created but am getting this error message:

 

Dump terminated
+ exec sg vpn -c 'openvpn --cd /vpn --config /vpn/vpn.ovpn --script-security 2 --redirect-gateway def1 '
Sat Oct 23 11:14:26 2021 OpenVPN 2.4.9 x86_64-alpine-linux-musl [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Apr 20 2020
Sat Oct 23 11:14:26 2021 library versions: OpenSSL 1.1.1g 21 Apr 2020, LZO 2.10
Sat Oct 23 11:14:26 2021 neither stdin nor stderr are a tty device and you have neither a controlling tty nor systemd - can't ask for 'Enter Private Key Password:'. If you used --daemon, you need to use --askpass to make passphrase-protected keys work, and you can not use --auth-nocache.
Sat Oct 23 11:14:26 2021 Exiting due to fatal error

 

I don't think my server is using username/password, just a password. Any help is appreciated.

Link to comment
1 hour ago, Keleris said:

I don't think my server is using username/password, just a password. Any help is appreciated.

You can get a full list of variables here: Click

 

I have to say I don't know PiVPN but do you have to copy the client certificates to connect to the server or how does this exactly work?

The linked page should have all information you need to establish the connection.

Link to comment
Hi all, which mapping shall i add to the thunderbird container settings in order to be able to upload files from shares?
Thanks
That depends what works best for you.

You can create a path in the template like this:
Container Path: /thunderbird/.attachements
Host Path: /mnt/user/ThunderbirdAttachements

Of course this is just en example, also please notice that you've create the folder as hidden like in this example so it don't get's delete when the application itsepf is updated.

You can also create it like this:
Container Path: /mnt/attachements
Host Path: /mnt/user/ThunderbirdAttachements

Please also note that you have to customize the Host Path to your needs.

Sent from my C64

Link to comment
On 4/12/2021 at 2:50 PM, jace479 said:

i am unable to access the docker i keep getting this error after shutdown

 

/dirsyncpro/runtime/jre1.8.0_261/bin/java: error while loading shared libraries: libjli.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Same issue for me, but for jDownloader2. Tried to delete the runtime-folder (before was "java*" there), now there isn`t even the bin-folder:

no_bin.png.d9b1af73bfbf706dda155520766c2767.png

Problem still exists after re-installing the container. :( 

Link to comment
Same issue for me, but for jDownloader2. Tried to delete the runtime-folder (before was "java*" there), now there isn`t even the bin-folder:
no_bin.png.d9b1af73bfbf706dda155520766c2767.png
Problem still exists after re-installing the container.  
Please post the container log.

Sent from my C64

Link to comment
9 minutes ago, ich777 said:

Please post the container log.
 

Nothing to do, noVNC compression set to default
---Starting...---
---Checking for 'runtime' folder---
---'runtime' folder found---
---Checking if Runtime is installed---
---Runtime found---
---Checking for 'jDownloader.jar'---
---'jDownloader.jar' folder found---
---Preparing Server---
---Checking libraries---
---Libraries found!---
---Checking for old logfiles---
---Checking for old display lock files---
---Resolution check---
---Width to low must be a minimal of 1024 pixels, correcting to 1024...---
---Height to low must be a minimal of 768 pixels, correcting to 768...---
---Window resolution: 1024x768---
---Starting TurboVNC server---
---Starting noVNC server---
WebSocket server settings:
- Listen on :8080
- Web server. Web root: /usr/share/novnc
- No SSL/TLS support (no cert file)
- Backgrounding (daemon)
---Starting jDownloader2---
/opt/scripts/start-server.sh: line 155: /jDownloader2/runtime/jre1.8.0_261/bin/java: No such file or directory
---Checking if UID: 99 matches user---
usermod: no changes
---Checking if GID: 100 matches user---
usermod: no changes
---Setting umask to 000---
---Checking for optional scripts---
---No optional script found, continuing---
---Checking configuration for noVNC---
Nothing to do, noVNC resizing set to default
Nothing to do, noVNC qaulity set to default
Nothing to do, noVNC compression set to default

Worked earlier great, stopped today.

Link to comment
19 minutes ago, Cicatrix said:

Worked earlier great, stopped today.

Stop the container and try to remove the whole runtime folder, seems like something is wrong with java itself.

 

After you removed the "runtime" folder please start the container and post the log output again if it doesn't work.

  • Thanks 1
Link to comment
36 minutes ago, ich777 said:

Stop the container and try to remove the whole runtime folder, seems like something is wrong with java itself.

 

After you removed the "runtime" folder please start the container and post the log output again if it doesn't work.

Working again, thank you. :) 

  • Like 1
Link to comment

Potentially a noob query about krusader so bear with me;)

Some folders (with files and subfolders inside) when I try to delete them, do not respond to Delete/F8 command, literally nothing happens when I press Delete button.

If I however invoke terminal window in Krusader and rm -r the same folder it is deleted immediately every single time.

I used to remember Delete button worked with no problems. I did get the warning message that the folder contains files/subfolders inside but confirming these made the folders deleted.

Anyone knows what settings should be changed to bring back the functionality to Delete button? Thanks.

Link to comment
14 minutes ago, Januszmirek said:

Some folders

So this happens not to all folders/files? I really can't think why it is working on some and on some not...

I tried it now on a few locations on my installation and it works just flawlessly?

Is the context menu also not working when you right click the folder/file and click on Delete?

Do you run Krusader as root?

  • Like 1
Link to comment

OK, so a bit more context then, I believe this all goes down to permissions.

So the folders with subfolders and files that are created by me in krusader can be easily removed.

The folders I have issues with are the ones created by other docker containers, for example CA backup plugin, or created on a windows vm and copied across a network share.

Some folders permissions tab is greyed out like in the attached screen. But other folders have User: krusader, but are still non-removable with Delete button.

I think a setting that would give krusader root access might be the solution but I don't know how to set it up.

kr.png

Link to comment
7 minutes ago, Januszmirek said:
OK, so a bit more context then, I believe this all goes down to permissions.
So the folders with subfolders and files that are created by me in krusader can be easily removed.
The folders I have issues with are the ones created by other docker containers, for example CA backup plugin, or created on a windows vm and copied across a network share.
Some folders permissions tab is greyed out like in the attached screen. But other folders have User: krusader, but are still non-removable with Delete button.
I think a setting that would give krusader root access might be the solution but I don't know how to set it up.
kr.png.aadbcaad51728e20a8d1c8348d057437.png

Oh, I think you got a pretty old template from Krusader...
You can create a variable in the Docker template with the Key: 'RUNASROOT' and the Value: 'true' (both without quotes) to start the container as root.
You can also pull a new copy from the template from the CA App.

 

This is how it should look like or at least is looking in the "new" template (the value 'true' is missing in the screenshot but I think you get what I mean):

grafik.png.d68bc5fe59eb196055b7521130de9755.png

Sent from my C64

  • Like 1
Link to comment
27 minutes ago, ich777 said:

Oh, I think you got a pretty old template from Krusader...

You can also pull a new copy from the template from the CA App.
 

Wow;) that did the trick with the permissions ;) Thanks!

 

I don't get what you mean by an old template, though. I use ich777 repository and it is on its latest update. What else can I update to a new 'template'?

  • Like 1
Link to comment
3 minutes ago, Januszmirek said:

What else can I update to a new 'template'?

You have to delete the container entirely and download a new copy from the CA App to get the latest template since my container doesn't do updates to the Docker templates because that gave me some troubles back in the days with my game containers.

 

If you delete the container and re pull it from the CA App your settings should be there too, just be sure to note down your current paths and port configs and add or modify them in the template.

 

This is what the template currently looks like:

grafik.thumb.png.ecc373cce6449cdf8cd76e32e04ed108.png

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.