Spies

Members
  • Posts

    412
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Spies

  1. I have several messages in my KVM log when starting it up, these are as follows: 2021-06-17T11:17:32.013958Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:02:00.0, depends on group 15 which is not owned. 2021-06-17T11:17:32.017971Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:09:00.3, depends on group 25 which is not owned. 2021-06-17T11:17:33.095028Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:02:00.0, depends on group 15 which is not owned. 2021-06-17T11:17:33.098999Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:09:00.3, depends on group 25 which is not owned. 2021-06-17T11:19:44.364925Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:02:00.0, depends on group 15 which is not owned. 2021-06-17T11:19:44.380915Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:09:00.3, depends on group 25 which is not owned. 2021-06-17T11:19:45.447144Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:02:00.0, depends on group 15 which is not owned. 2021-06-17T11:19:45.451988Z qemu-system-x86_64: vfio: Cannot reset device 0000:09:00.3, depends on group 25 which is not owned. these are the IOMMU groups which are referenced, IOMMU group 14:[1022:43d5] 02:00.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset USB 3.1 XHCI Controller (rev 01) IOMMU group 15:[1022:43c8] 02:00.1 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] 400 Series Chipset SATA Controller (rev 01) IOMMU group 25:[1022:1455] 09:00.0 Non-Essential Instrumentation [1300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Zeppelin/Renoir PCIe Dummy Function IOMMU group 27:[1022:1457] 09:00.3 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 00h-0fh) HD Audio Controller Can anyone help?
  2. Quite right, syslog recorded nothing of use. I'm going to start with replacing the motherboard and if that doesnt work, the PSU.
  3. I've been running the machine in my signature for a while now, just recently I've experienced hard shutdowns, the system won't turn back on unless I remove all power from the system, wait, then plug it back in. How do I write the console to the USB stick so I have something to work with in case it does it again? My first thoughts were heat, but I didn't see it go above 70c which is well below the 95c maximum of the chip. Please help!
  4. I have appdata set to use the cache only, I got a warning from Fix Common Problems that my appdata was on the array. I checked using unbalance and it shows it as on the cache and disk9, why has this happened? I have attached an image of the settings for my appdata share
  5. I need to install Grafana Image Renderer plugin but when I do, the container won't start. I need this so I can link the png directly to my home assistant docker if possible.
  6. I want to add a Bluetooth dongle so that Home Assistant can poll Bluetooth devices, is this possible or does it have to be done through a VM?
  7. I have a smart plug which I think is flashable with tasmota, the plug does power monitoring as well. What I would like to do is monitor for a power state change, say under 30watts, then send a notification to my Google home for it to say aloud or do some other action based on that state change. What docker would I need to make this as straight forward as possible?
  8. rutorrent does show that in settings yes. Here are the screenshots from my docker.
  9. ##################################################################### # # The Seedbox From Scratch Script # ---> https://github.com/thevisad/ # # ## See Readme.md for License ### max_downloads_global = 0 max_uploads_global = 0 min_peers = 50 max_peers = 200 min_peers_seed = 50 max_peers_seed = 200 max_uploads = 50 download_rate = 0 upload_rate = 0 trackers.use_udp.set = yes encryption = allow_incoming,try_outgoing,enable_retry network.max_open_files.set = 2500 #network.max_open_sockets.set = 1536 network.http.max_open.set = 256 network.send_buffer.size.set = 1M network.receive_buffer.size.set = 1M dht = auto protocol.pex.set = yes check_hash = no pieces.preload.type.set = 1 max_memory_usage = 3500M throttle.global_down.max_rate.set_kb = 6400 throttle.global_up.max_rate.set_kb = 1024 # Default directory to save the downloaded torrents. # execute = {/bin/bash,-c,mkdir -p /downloads/incoming} directory.default.set = /downloads/incoming/ # Default session directory. Make sure you don't run multiple instance # of rtorrent using the same session directory. Perhaps using a # relative path? # execute = {/bin/bash,-c,mkdir -p /config/rtorrent/session} session.path.set = /config/rtorrent/session/ network.port_random.set = no network.port_range.set = 51413-51413 # Disable check for SSL cert for tracker # network.http.ssl_verify_peer.set = 0 dht.mode.set = auto # UDP port to use for DHT. # dht.port.set = 6881 # Enable peer exchange (for torrents not marked private) # protocol.pex.set = yes # Set downlad list layout style. ("full", "compact") # #ui.torrent_list.layout.set = "full" # SCGI Connectivity (for alternative rtorrent interfaces, XMLRPC) # # Use a IP socket with scgi_port, or a Unix socket with scgi_local. # schedule can be used to set permissions on the unix socket. # scgi_port = 0.0.0.0:5000 #scgi_local = /home/user/rtorrent/rpc.socket #schedule = scgi_permission,0,0,"execute.nothrow=chmod,\"g+w,o=\",/home/user/rtorrent/rpc.socket" # Initialise ruTorrent plugins (required for rss and scheduler plugins) on startup # (normally triggered by a browser opening the web ui). # # The command below in practice does NOT always trigger (possible race condition?) and thus # the same command has been added to the script /home/nobody/initplugins.sh in order to # attempt to ensure all plugins are initialised. # execute = {/bin/bash,-c,/usr/bin/sleep 10s && /usr/bin/php /usr/share/webapps/rutorrent/php/initplugins.php admin &}
  10. My sites also report the port as closed (unconnectable).
  11. Yes but my port is reported as closed, even though i have tripple checked everything is set correctly. Docker mapping has 172.17.0.2:51413/UDP192.168.1.253:51413 I have that port forwarded on my router, both UDP and TCP, I've edited the rtorrent.rc file to include the port also.
  12. Is it possible to configure this container to work without a VPN? Or can I just install the non-VPN container and copy the appdata folders over to save everthing I'm seeding?
  13. Ah, haha, well at least its set up correctly now!
  14. Interesting, is relative temperature a new addition because as I said, this used to work fine, I'll try changing the values and see if things start working as they should
  15. Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR start------ Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Parity check appears to be paused Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: parity temp=26 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk1 temp=35 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk2 temp=31 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk3 temp=* (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk4 temp=32 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk5 temp=30 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk6 temp=28 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk7 temp=30 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk8 temp=* (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: TESTING: disk9 temp=27 (settings are: hot=0, cool=6)) Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: array drives=10, hot=8, warm=0, cool=2 Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Array operation paused with some drives still too hot to resume Sep 8 18:20:02 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR end------- Drives with * are spun down due to inactivity. It worked in the past just fine. Pause at 45c Resume at 39c are my settings.
  16. They're all under 45c (which was my hot threshold). Why am I not seeing the testing portion in the log?
  17. Still happening for me, I've had to turn off overheat protection for the time being, i had upper temperatiure set to 45c Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: Paused Non-Correcting Parity Check (8.2% completed) : Following drives overheated: 39 38 35 26 Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: written PAUSE (HOT) record to /boot/config/plugins/parity.check.tuning/parity.check.tuning.progress Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MDCMD start------ Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: detected that mdcmd had been called from sh with command mdcmd nocheck PAUSE Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MDCMD end------- Sep 8 11:25:01 Tower kernel: mdcmd (2687): nocheck PAUSE Sep 8 11:25:01 Tower kernel: Sep 8 11:25:01 Tower kernel: md: recovery thread: exit status: -4 Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Sent notification message: Non-Correcting Parity Check (8.2% completed) Pause Sep 8 11:25:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR end------- Sep 8 11:30:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR start------ Sep 8 11:30:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Parity check appears to be paused Sep 8 11:30:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: array drives=10, hot=4, warm=0, cool=6 Sep 8 11:30:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Array operation paused with some drives still too hot to resume Sep 8 11:30:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR end------- Sep 8 11:35:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR start------ Sep 8 11:35:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Parity check appears to be paused Sep 8 11:35:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: array drives=10, hot=4, warm=0, cool=6 Sep 8 11:35:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: Array operation paused with some drives still too hot to resume Sep 8 11:35:01 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------MONITOR end------- Sep 8 11:36:28 Tower ool www[11819]: /usr/local/emhttp/plugins/parity.check.tuning/parity.check.tuning.php 'updatecron' Sep 8 11:36:28 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------UPDATECRON start------ Sep 8 11:36:28 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: created cron entries for running increments Sep 8 11:36:28 Tower parity.check.tuning.php: DEBUG: -----------UPDATECRON end------- Sep 8 11:36:35 Tower kernel: mdcmd (2688): check Resume Sep 8 11:36:35 Tower kernel: md: recovery thread: check P ...
  18. I've noticed recently that the docker is getting stuck on starting up at this line in the log 2020-07-19 23:05:22,411 DEBG 'start-script' stdout output: Sun Jul 19 23:05:22 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]199.229.249.192:1198 Sun Jul 19 23:05:22 2020 UDP link local: (not bound) Sun Jul 19 23:05:22 2020 UDP link remote: [AF_INET]199.229.249.192:1198 Any thoughts as to why?
  19. Does unraid actually use reflink in any way?
  20. No they're not encrypted, it does seem excessve to lose 14GB of each drive though!
  21. Remove half the sticks, see if the error count changes. Maybe try with just the crucial memory.
  22. I've set up a second server with 2*2TB drives in xfs format, I've disabled docker and VM and deleted the dcoker and libvirt images, but I'm still seeing 14GB used on both discs which are currently in the array (no parity for now). I understand xfs has an overhead of 1GB for TB but 14GB seems excessive. On browsing the drives, all I can see are the 4 folders it creates, but nothing inside them, where is the space being used?