Jump to content
binhex

[Support] binhex - Plex Pass

564 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

 

There was a bug in the previous version that may of set permissions incorrectly, can you force a reapply by stopping the docker and then delete /config/perms.txt then start again and wait, it can take up to 20 mins to apply all permissions for plex. If this works try the same trick for sab.

 

Thanks.

 

Deleting the perms.txt for SABnzbd did the trick.

 

I did the same for plex but it is now resetting permissions and I have a large collection so that takes a long time.  Will report back if that fixes the problem.

 

It came back up, but came online as a new server.  Name was set to default, so had to rename and claim server.  Some of my server settings are there and some where change to default.  Weird.  When opening player apps I have to select the new server even though name is the same.  Hopefully that does not happen again as it took the system down a while and changing the server is confusing to those that use my server.

 

Thanks,

 

Greg

Share this post


Link to post

 

There was a bug in the previous version that may of set permissions incorrectly, can you force a reapply by stopping the docker and then delete /config/perms.txt then start again and wait, it can take up to 20 mins to apply all permissions for plex. If this works try the same trick for sab.

 

Thanks.

 

Deleting the perms.txt for SABnzbd did the trick.

 

I did the same for plex but it is now resetting permissions and I have a large collection so that takes a long time.  Will report back if that fixes the problem.

 

It came back up, but came online as a new server.  Name was set to default, so had to rename and claim server.  Some of my server settings are there and some where change to default.  Weird.  When opening player apps I have to select the new server even though name is the same.  Hopefully that does not happen again as it took the system down a while and changing the server is confusing to those that use my server.

 

Thanks,

 

Greg

Hmm that is very odd, not sure why it thinks it's a new server.

Share this post


Link to post

 

Hmm that is very odd, not sure why it thinks it's a new server.

 

Just realized it got worse, all my synced content to amazon cloud is now gone as that was associated with old server and new server has not synced anything yet.  Took me a while to upload all that stuff.  ARghhhhh.

 

I deleted the old server so I assume I am stuck now and just have to start the uploading again.

 

EDIT:  spoke to soon.  New server does not have any syncs setup, but old synced content is still there.  Problem is that it was auto uploading new movies and new episodes of specific shows, which won't work anymore.  Will have to figure out if there is a way to associate the synced content with new server. 

Share this post


Link to post

I updated mine and everyone I share with lost the shares.  Not a big deal but my phone was blowing up wit texts at midnight from friends asking if Plex was down.  I fixed it today just by adding the shares back.  That was the only issue I had.

Share this post


Link to post

My Plex broke too as pilgrimHK describes, after updating today. Gonna try the permissions suggestion and see how things go.

 

Edit: Deleting the perms.txt file solved the problem. Name of Plex might have changed, because users suddenly don't have permissions to libraries, corrected that manually.

Share this post


Link to post

Thought I would point anyone experiencing latency issues to the following thread: https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=47414.0

 

 

It looks like plex server may be causing some latency/lag on slower networks.

 

 

I just updated binhex's plugin and it seems to possibly resolved? As of this moment I am not showing issues, but it was very random before. Ill keep an eye on it and post any updates if needed!

 

 

Good Luck

Share this post


Link to post

I'm running the latest update and my server will no longer play anything. All the media displays correctly but nothing plays, even the stuff I played Wednesday evening so I expecxt its a server/unraid/plex version issue as its alwasy been ok before.o

 

I think this is the oredr of events that has led to the issue.

This week I updated unraid to 6.1.8 and plexpass to the newest one. This broke plex for me but 6.1.9 fixed it that next day. That night played a film (wed). Nothing has played since but I can see all the libraries on all my devices. I also have Emby server installed and that is working fine but i prefer Plex.

 

I'd like to try rolling Plex back a version but Im not sure how in this docker senario so any tips please?

Share this post


Link to post

I'm running the latest update and my server will no longer play anything. All the media displays correctly but nothing plays, even the stuff I played Wednesday evening so I expecxt its a server/unraid/plex version issue as its alwasy been ok before.o

 

I think this is the oredr of events that has led to the issue.

This week I updated unraid to 6.1.8 and plexpass to the newest one. This broke plex for me but 6.1.9 fixed it that next day. That night played a film (wed). Nothing has played since but I can see all the libraries on all my devices. I also have Emby server installed and that is working fine but i prefer Plex.

 

I'd like to try rolling Plex back a version but Im not sure how in this docker senario so any tips please?

 

Can you post your supervisord.log please

Share this post


Link to post

Requested attached. (truncated and zipped last bit only as too large)

 

It seems some things work...

 

TV Shows work on some devices but not the web app.

Everything works on my daughters Samsung TV app.

supervisord_.zip

Share this post


Link to post

Requested attached. (truncated and zipped last bit only as too large)

 

It seems some things work...

 

TV Shows work on some devices but not the web app.

Everything works on my daughters Samsung TV app.

 

there is a new version out, just incase your seeing a bug can you try updating to the latest version and let me know how you get on.

Share this post


Link to post

I just upgrade to the latest version today and after the upgrade the server disappeared from Docker and is no longer there.

Share this post


Link to post

I just upgrade to the latest version today and after the upgrade the server disappeared from Docker and is no longer there.

 

Are you running the 6.1.9 version of unraid, if not upgrade the plugin as mine did this before

Share this post


Link to post

Requested attached. (truncated and zipped last bit only as too large)

 

It seems some things work...

 

TV Shows work on some devices but not the web app.

Everything works on my daughters Samsung TV app.

 

there is a new version out, just incase your seeing a bug can you try updating to the latest version and let me know how you get on.

 

That works on everything I've tried it on so far thanks ;D

Share this post


Link to post

I just upgrade to the latest version today and after the upgrade the server disappeared from Docker and is no longer there.

 

Are you running the 6.1.9 version of unraid, if not upgrade the plugin as mine did this before

 

I was already running 6.1.9 but I got it to come back by just re-adding the container back from the '"My containers" section. All the settings were still there and Plex works.

Share this post


Link to post

(SOLVED)

 

Hello binhex,

 

I am brand new to UnRaid, so bear with me.

I have everything setup and running smoothly after several days of transferring data to my array.

Pretty much have a handle on Dockers and had Plex installed and setup without much issue.

 

Now its time to side load some Plug-in for Plex.

I dont seem to have permission to write to anything in the Plex Media Server folder. /mnt/cache/application/Plex Media Server

 

drwxrwxr-x  4 nobody users    88 Mar 16 12:16 ./

drwxrwxrwx  5 nobody users    73 Mar 16 22:04 ../

drwxr-xr-x 11 nobody users  204 Mar 16 12:18 Plex\ Media\ Server/

-rw-r--r--  1 root  root    162 Mar 15 00:35 perms.txt

-rw-r--r--  1 root  root  58267 Mar 16 23:14 supervisord.log

drwxr-xr-x  7 nobody users  4096 Mar 16 23:14 transcode/

 

 

What am I missing?

 

EDIT Ive gone into the docker settings and change the PUID and GUID to the user I want to have access.

This has changed the permissions correctly on the transcode folder, but the Plex Media Server is still showing nobody:user.

Do I need to delete that Perms.txt file and restart the docker?

 

EDIT 2Yep that seems to have done the trick.

So for any noobs out there, if you run into the same problem do the following. 

SSH into your server, login, and run the following command. "id <username>" (replace username with the user that you want to have write access.)

Make note of the UID and GID numbers that represent this user

Open the settings (Edit) for your Plex Docker Application and click the advanced switch at the top.

Enter the UID number in the PUID field, enter the GID number in the GUID field.

Click Save.

Browse to the folder where your Plex Media Server install resides.

In this folder along with the Plex folder is a file called Perms.txt, delete this file.

Now restart your Plex Docker Application.

Done.

 

Share this post


Link to post

(SOLVED)

 

Hello binhex,

 

I am brand new to UnRaid, so bear with me.

I have everything setup and running smoothly after several days of transferring data to my array.

Pretty much have a handle on Dockers and had Plex installed and setup without much issue.

 

Now its time to side load some Plug-in for Plex.

I dont seem to have permission to write to anything in the Plex Media Server folder. /mnt/cache/application/Plex Media Server

 

drwxrwxr-x  4 nobody users    88 Mar 16 12:16 ./

drwxrwxrwx  5 nobody users    73 Mar 16 22:04 ../

drwxr-xr-x 11 nobody users  204 Mar 16 12:18 Plex\ Media\ Server/

-rw-r--r--  1 root  root    162 Mar 15 00:35 perms.txt

-rw-r--r--  1 root  root  58267 Mar 16 23:14 supervisord.log

drwxr-xr-x  7 nobody users  4096 Mar 16 23:14 transcode/

 

 

What am I missing?

 

EDIT Ive gone into the docker settings and change the PUID and GUID to the user I want to have access.

This has changed the permissions correctly on the transcode folder, but the Plex Media Server is still showing nobody:user.

Do I need to delete that Perms.txt file and restart the docker?

 

EDIT 2Yep that seems to have done the trick.

So for any noobs out there, if you run into the same problem do the following. 

SSH into your server, login, and run the following command. "id <username>" (replace username with the user that you want to have write access.)

Make note of the UID and GID numbers that represent this user

Open the settings (Edit) for your Plex Docker Application and click the advanced switch at the top.

Enter the UID number in the PUID field, enter the GID number in the GUID field.

Click Save.

Browse to the folder where your Plex Media Server install resides.

In this folder along with the Plex folder is a file called Perms.txt, delete this file.

Now restart your Plex Docker Application.

Done.

 

nice write up, thats exactly the procedure, i might add this to the FAQ, just to be clear for anybody reading this, you only need to do the procedure above IF you want to switch the user and group the container runs as.

Share this post


Link to post

So for any noobs out there, if you run into the same problem do the following. 

SSH into your server, login, and run the following command. "id <username>" (replace username with the user that you want to have write access.)

Make note of the UID and GID numbers that represent this user

Open the settings (Edit) for your Plex Docker Application and click the advanced switch at the top.

Enter the UID number in the PUID field, enter the GID number in the GUID field.

Click Save.

Browse to the folder where your Plex Media Server install resides.

In this folder along with the Plex folder is a file called Perms.txt, delete this file.

Now restart your Plex Docker Application.

Done.

 

 

nice write up!, thats exactly the procedure, i might add this to FAQ, as this is the same procedure for ALL my dockers. just to be clear for anybody reading this, you only need to do this procedure IF you are changing the user/group that the container runs as, by default this will be user "nobody" group "users"

Share this post


Link to post

Hey guys running into an issue.

 

Trying to move my windows based plex setup over to a docker on unraid however after i setup the docker and load the web ui ( in my case 192.168.2.33:32400/web) it just takes me to a portal to see everyone else plex librarys that im associated with.

 

No options to setup the server that i just typed in the correct ip and port for.

 

I thought maybe it had something to do with my plex account so i tried creating a new account and it just asked me to setup a server and ended up with the same results.

 

Ive setup other containers with docker and this is easily been the most difficult.

 

Any ideas?

 

 

** edit - Must have been cache on my pc or something i tried accessing the page on my laptop and issue took care or itself.although i was trying to set it up in a different browser.... odd but all is working now

Share this post


Link to post

Version 0.9.16.3.1840-cece46d was released two days ago on Mar 21, 2016.

 

Any word on when the update will be available for your Docker container?

 

edit: It's been a week now and Docker is not showing an update available but Plex web has been telling me about the update for days. Is my Docker not working or is the update still not available for your container?

Share this post


Link to post

Hi,

 

since 2 months i use this docker template. i don't know if the problem i have is a plex problem or docker but i give it here a try.

 

The problem: Plex crashed wen i renew the Plex premium library. plex wil restart but the library renew not.

 

Found this in one of the logbooks:

Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Directory had 14 files, database had 0 files, can't skip.
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Error in Python: Running scanner:
Traceback (most recent call last):
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Plug-ins-ee6e505/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex Premium Music Scanner.py", line 26, in Scan
    Log('Scanning: ' + loc_str)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Plug-ins-ee6e505/Scanners.bundle/Contents/Resources/Common/Utils.py", line 37, in Log
    res = urlopen('http://127.0.0.1:32400/log?%s' % args)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 87, in urlopen
    return opener.open(url)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 208, in open
    return getattr(self, name)(url)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 345, in open_http
    h.endheaders(data)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 969, in endheaders
    self._send_output(message_body)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 829, in _send_output
    self.send(msg)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 791, in send
    self.connect()
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 772, in connect
    self.timeout, self.source_address)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/socket.py", line 571, in create_connection
    raise err
IOError: [Errno socket error] [Errno 111] Connection refused
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - We got an error scanning in /media/muziek1
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - There were errors scanning location: /media/muziek1
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Since it was an incomplete scan, we are not going to whack missing media.
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Downloading document http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - HTTP requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Error issuing curl_easy_perform(handle): 7
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] WARN - HTTP error requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/changestamp (7, Couldn't connect to server) (Failed connect to 127.0.0.1:32400; Connection refused)
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - HTTP -7 downloading url http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Exception thrown while scanning: Unable to allocate a changestamp from the server

 

 

someone know whats happen here? its only with the Plex Premium music..

Share this post


Link to post

Hi,

 

since 2 months i use this docker template. i don't know if the problem i have is a plex problem or docker but i give it here a try.

 

The problem: Plex crashed wen i renew the Plex premium library. plex wil restart but the library renew not.

 

Found this in one of the logbooks:

Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Directory had 14 files, database had 0 files, can't skip.
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Error in Python: Running scanner:
Traceback (most recent call last):
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Plug-ins-ee6e505/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex Premium Music Scanner.py", line 26, in Scan
    Log('Scanning: ' + loc_str)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Plug-ins-ee6e505/Scanners.bundle/Contents/Resources/Common/Utils.py", line 37, in Log
    res = urlopen('http://127.0.0.1:32400/log?%s' % args)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 87, in urlopen
    return opener.open(url)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 208, in open
    return getattr(self, name)(url)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/urllib.py", line 345, in open_http
    h.endheaders(data)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 969, in endheaders
    self._send_output(message_body)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 829, in _send_output
    self.send(msg)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 791, in send
    self.connect()
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/httplib.py", line 772, in connect
    self.timeout, self.source_address)
  File "/opt/plexmediaserver/Resources/Python/lib/python2.7/socket.py", line 571, in create_connection
    raise err
IOError: [Errno socket error] [Errno 111] Connection refused
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - We got an error scanning in /media/muziek1
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - There were errors scanning location: /media/muziek1
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Since it was an incomplete scan, we are not going to whack missing media.
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - Downloading document http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] DEBUG - HTTP requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Error issuing curl_easy_perform(handle): 7
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] WARN - HTTP error requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/changestamp (7, Couldn't connect to server) (Failed connect to 127.0.0.1:32400; Connection refused)
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - HTTP -7 downloading url http://127.0.0.1:32400/library/changestamp
Apr 08, 2016 18:26:14 [0x2b16c2fc6040] ERROR - Exception thrown while scanning: Unable to allocate a changestamp from the server

 

 

someone know whats happen here? its only with the Plex Premium music..

 

Looks like your /media/muziek1 directory has some corruption.  Maybe check permissions on that directory and files and make sure they match the rest of your files.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.